Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

małym pionkiem i nie mamy w ustroju silnej pozycji prezydenta , zarówno prezydent jak i premier Polski powielają nieraz swoje role , w usa jest prezydent a w Niemczech kanclerz , zastanawiałem się  oglądajac ten film wyżej nad prezydentem niemiec i  pustka w głowie . na pytanie kto rzadzi polską też nie ma jednoznacznej odpowiedzi ,  we francji jest prezydent , w rosji prezydent , w niemczech premier [ kanclerz ] w angli premier . a z niemiec to coś Gałk mi do głowy przychodzi jako prezydent .

no przecież najważniejszy jest marszałek senatu 😂 to do niego wszystkie zacne gremia przyjeżdzają.

Opublikowano

W USA piłka nożna nie jest zbyt popularna ,to samo się tyczy religii. Jest w skrócie wiele wyznań. Dziwi ,że nikt Wałęsy nie zna. Gdyby taką ankietę przeprowadzić w Europie w każdym z krajów, na pewno pojawił by się Lewandowski ,Jan Paweł II, Wałęsa. Pytanie w jakiej kolejności albo kogo z tej trójki by zabrakło.

Opublikowano

być może jako polacy za mało wiemy o okrągłym stole i stąd być może wyolbrzymiona rola wałesy , napewno jedno jest faktem że to  rosja sama odpusciła i u nich pojawł sie prezydent jelcyn , a to już poszło potem gładko , nawet w samej rosji w czasach jelcyna pojawili się oligarchowie którzy na słabosci jelcyna weszli w biznesy i zarobili mld . dolarów , może ta cała sytuacja z roku 1990 r była szykowana przez służby na szersza skale a Polska była małym punktem , ale jedno jest pewno na  ntych zmianach ustrojowych w rosji  urosli oligarchowie i raczej ze służbami powiązania mieli  . 

Opublikowano (edytowane)

Na wschodzie u nas mówią ze wtedy rządził jakiś alkoholik w Rosji a wiecie jak jest z alkolikami i dla tego nam odpuściła i nasi umieli pić i się dogadali.

Papierza nie znają,Kopernika,czy Fryderyka Chopina.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Myślałem że jakoś powoli wyjdą z tego klinczu związanego z listami. Teraz była okazja. Myślę że na chwilę obecną  to już tylko Pani Kaczmarska będzie się tłumaczyć przed sądem, Dziwię się tylko że jeszcze nie zrezygnowała ze stanowiska. Przecież te osły prowadzą prosta drogą kobitę do wyroku. 

Chciałby zobaczyć jak patrol policji wygarnia Panią w związku z nakazem doprowadzenia na posiedzenie sądu, to byłby ciekawy widok. 

Opublikowano

Wojaki na reko. Skoro tak ocalony mówił to widać tak było. Jak kojarzę pastuchy podały się za przyjaznych gdyż w tamtym rejonie rządziły dwie rodzinki z czego jedna nie miała nic na przeciw. Dowódca nie dał ciała bo spieprzać nie miał gdzie z pewnych rzeczy zdał sobie sprawę uważam ale o wszystkim wiedzieć nie mógł gdyż jak się okazało alianci byli wykryci od wylądowania. Jak wspomniałem ocalony wszystko zweryfikował.

Opublikowano

greta ta aktywistka była w polsce i powiedziała w dawos na swiatowym forum gospodarczym   Roman prawda to              

Thunberg nawiązała również do zeszłotygodniowej wizyty w Polsce. Szwedka pojawiła się w Gdańsku, a później odwiedziła elektrownię w Bełchatowie.

"W zeszłym tygodniu spotkałam się z górnikami z Polski, którzy stracili prace ze względu na zamknięcie ich kopalni. Nawet oni się nie poddali. Wręcz przeciwnie, zdają się rozumieć bardziej niż wy, że musimy się zmienić" - powiedziała.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Dowódca nie dał ciała bo sp***rzać nie miał gdzie z pewnych rzeczy zdał sobie sprawę uważam ale o wszystkim wiedzieć nie mógł gdyż jak się okazało alianci byli wykryci od wylądowania. Jak wspomniałem ocalony wszystko zweryfikował.

Jak ich wykryli to powinni ich natychmiast ewakuować, W tym momencie kończy się główny atut tak małego zespołu, czyli skryte podejście. Ogólnie "Red Wings" to była porażka. Poszły do piachu dwa zespoły specjalsów , załoga Chinooka i coś jeszcze.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

A tu przykład że jak nie wiadomo co zrobić, to trzeba zmontować kolejny departament.:lol:  ja bym jeszcze wyodrębnił pion kiszenia ogórków,

http://www.sadyogrody.pl/prawo_i_dotacje/104/reorganizacja_mrirw_powstanie_nowy_departament_przetworstwa,20705.html

ogólnie pomysł nie jest zły a wrecz popieram tylko przy relacjach lub spotkaniach z ministrem np energi  bedzie na przegranej pozycji ,   przetwórstwo to spory kawałek tortu z naszego eksportu i dawno powino być  takie stanowisko tylko czy wstawi się za przetwórcami ? raczej nic nie ugra a problemów jest sporo i narastają .

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I pion ugniatania kapusty w beczce :)

Noooooo to, to już wyższa szkoła jazdy, Szef co najmniej w randze wiceministra,

1 minutę temu, jarecki napisał:

ogólnie pomysł nie jest zły

Ogólnie zły nie jest, tylko kretyński. Część powodów podałeś.

Opublikowano

Mirro - papciuchy amerykanów wykryły a nie na odwrót. Była takie głosy, że Talibowie czekali na dostawę i zamiast wojsko amerykańskie rozpoznawać talibów to talibowie szykowali amerykanom imprezę.. Jak wspomniałem - jeden żyw to wspomnieniami zweryfikował.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Toż przeca pisze że jak ich wykryto, to trzeba było zabierać. Teren wybitnie nie nadaje się na bijatykę i wsparcie.

miruś nastaw sobie budzić na 21:30 bo znowu przegapisz i będziesz pisał o pierdołach cały dzień

Opublikowano

cała polska tym teraz żyje a filmiki zapodajesz z tvp historia

Opublikowano

sędziowie ci co chodzili ze świeczkami trzęsą portkami którego jakże cieżką pracę pokażą  a Ty nie wiesz jaki serial od wczoraj się zaczął 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v