Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No, czyli jeśli Wiesz  to pewnie zdajesz sobie sprawę że SM dostaną po dupsku, ale dostaną również ich członkowie, czyli dostawcy mleka. Łańcuszek jest krótki i zawsze kończy się na producencie surowca. Konsument mnie grzmoci bo i tak musi zapłacić. Piszę to mając na uwadze zrozumienie ze strony konsumenta rosnących moich kosztów.😂

Opublikowano (edytowane)

ja doskonale rozumiem ekonomie i zależnosći istniejące , zresztą to nic  trudnego a odnosnie skupu mleka to jest już go za dużo na rynku i mam swiadomosc ze kryzys musi przyjść wczesniej czy puzniej on powróci na ten rynek także , obenie został pobity chyba rekord produkcji mleka  z czasów komunistycznych  a wszystko co trzeba eksportować kryzys w jakimś stopniu dotyka , tu troche pomógł asf i drogie mieso wiepszowe przez co wzrosło spożycie nabiału .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, gienio007 napisał:

Przecież po takim haniebnym  zachowaniu   przy następnych wyborach PISiory znów  mocno zyskają .

Na to bym nie liczył ,bo już widać "zmęczenie władzą",chociaż gdyby Kaczyński wygrał 3 raz wybory z rzędu ,raczej nikt by tego już nie powtórzył. Na razie zrównał się z Tuskiem pod tym względem. 2 do 2.

2 godziny temu, Ulman napisał:

Kodeks honorowy się nie liczył i nie liczy a ty byś chciał żeby z jego powodu sędziowie rezygnowali? A ilu z nich ma zrezygnowač, którzy i z jakiego klucza no i kto tych do odejścia wskaże?

Sędzia ,poseł, senator powinni mieć ustalony wiek emerytalny tak jak w kościele.Osiągasz go ,przechodzisz na emeryturę i dajesz szansę na awans młodszym. A w tej chwili patrząc na wiek tych osób ,to "dziadki" chcą cały czas rządzić. Nie chcą się pogodzić z myślą,że ich czas już minął ?

1 godzinę temu, jarecki napisał:

w ubiegłym roku pojawiły się pogłoski na temat wysokiego urzędnika w Niemczech i od razu zrezygnował , rezygnacja grodzkiego nie niosła by za sobą większych konsekwencji jak wybory uzupełniające .         

Czy u nas ktoś kiedykolwiek zrezygnował ? Dziwne ,że ktoś kto może mieć coś na sumieniu ,nie odmawia funkcji tylko ją przyjmuje a potem idzie w zaparte.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ja doskonale rozumiem ekonomie i zależnosći istniejące , zresztą to nic  trudnego a odnosnie skupu mleka to jest już go za dużo na rynku i mam swiadomosc ze kryzys musi przyjść wczesniej czy puzniej on powróci na ten rynek także , obenie został pobity chyba rekord produkcji mleka  z czasów komunistycznych  a wszystko co trzeba eksportować kryzys w jakimś stopniu dotyka , tu troche pomógł asf i drogie mieso wiepszowe przez co wzrosło spożycie nabiału .

Kryzys nie ma zadnego związku z podnoszeniem podatków przez PIS. Zwiekszone obciążenia SM przerzuci na dostawców i na konsumenta wiec daniny PISowskie płaca wszyscy a nie SM którą zwiekszone koszty  dotykaja bezpośrednio. Tak samo jest z kazdym podatkiem nawet jesli się wydaje ze podatek od piwa cie nie dotyczy bo go nie pijesz.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
22 godziny temu, zetorki12 napisał:

Wystarczy jak sędzia zapyta skazanego czy uważa że wyrok jest sprawiedliwy . :D

ciekawe jak by ciebie sędzia zlicytował twoje gospodarstwo w cenie wadium kolegowi wybił byś jeszcze z nim flaszkę ?

jak zgwałcili by twoją córkę gwałci el syn działacza psl  i to twoja córka była by wina bo miała za wyzywającą spódniczkę 

jak by ci się wyśmiał w ryj za kamienice 

piłbyś z nimi czy pluł i pił ze szwagrem ?? 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Romuś . Po prostu nie rozumiesz co ja napisałem .

Romuś oglądasz Trwam ? A le pojechali tam po ministrze "A co ja mogę" .

A od mojego szwagra to ty się odpier**l .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, zetorki12 napisał:

Romuś oglądasz Trwam ? A le pojechali tam po ministrze "A co ja mogę" .

nie oglądam ..  bo po co ty oglądałeś ? 

19 minut temu, zetorki12 napisał:

Romuś . Po prostu nie rozumiesz co ja napisałem .

to ty nie rozumiesz jeśli ktoś ukradł 15 baniek  ... uwaga wyrok 600 tyś  kary 3 lata w zawieszeniu to jest wyrok przeanalizuj wyroki 

masz strony stop bezprawiu  tam zobaczysz nie zależność  

https://www.bankowebezprawie.pl/skarga-na-sedziego/

Czy Polska zapłaci za wyroki sądów sprzeczne z Postanowieniami TSUE?

https://www.bankowebezprawie.pl/polska-tsue/

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Człowieku . Zawsze ktoś powie że wyrok był nie sprawiedlwy . Zgadzam się że obecne sądownictwo jest do d*py , ale po prostu nie da się stworzyć sądu , o którym nikt nie powie że jest nie sprawiedliwy .

A czemu Trwamu mam nie oglądać ? :o

Opublikowano

romus niestety musi pic sam😊, chyba ze ma fajne lustro.

sedzia licytuje gospodarstwo-zawsze myslalem ze komornik ??  ciekawe kto dzisiaj jest wlascicielem tych ruin ??? chyba nie ten co "kupil"

panna krysia ma trzy sprawy sadowe i  we wszystkich zostal wylosowany ten sam sedzia "dobrej zmiany" , podobno latwiej wytypowac 6 w totka-romus pilbys z operatorem maszyny losujacej ???

ze szwagem bym nie pil bo jego zona pracuje w sadzie i nawet awansowala niedawno na kierownicze stanowisko🤣

gdybys byl poslem pis-u i zastal swoja zone ze swoim kolega na "malym co nieco " i poczestowal go nozem, to czy uwazalbys wyrok za sprawiedliwy ??

Opublikowano

Ale co nas obchodzą jakieś wyroki TSUE? Przecież możemy robić w naszym kraju co się nam podoba. Czyli postępowanie Pani Sędzi jest zgodne z ogólna linia miłościwie nam panujących. :oops1:

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Zgadzam się że obecne sądownictwo jest do d*py , ale po prostu nie da się stworzyć sądu , o którym nikt nie powie że jest nie sprawiedliwy .

jeśli sprawa jest oczywista ukradli ci coś wyłudzili ... nakryłeś złodzieja i jeszcze musisz go przeprosić ... to jest kuriozalne 

dlatego ktoś powinien mieć nad kimś nadzór ... a nie jak sędzia wyłachał pewną pani co jej matka została spalona 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

A czemu Trwamu mam nie oglądać ? :o

oglądaj twoja sprawa ...   niczego ci nie bronie jednak wole Polsat ... mam dzieci i nie zawsze mogę sobie obejrzeć co bym chciał a Polsat ma wiadomości 22 50 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Ale co nas obchodzą jakieś wyroki TSUE? Przecież możemy robić w naszym kraju co się nam podoba. Czyli postępowanie Pani Sędzi jest zgodne z ogólna linia miłościwie nam panujących. :oops1:

wklej nam wyrok odpowiednika trybunału naszego czy unia morze wtykać cie w prawo pastwa chętnie wszyscy poczytamy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

a Polsat ma wiadomości 22 50 

No bez jaj . :o   Jaką ty masz telewizję ? 🤔

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

romus niestety musi pic sam😊, chyba ze ma fajne lustro.

ile musiał bym pić zeby być taki ..... jak ty ?

7 minut temu, jacus napisał:

sedzia licytuje gospodarstwo-zawsze myslalem ze komornik ??  ciekawe kto dzisiaj jest wlascicielem tych ruin ??? chyba nie ten co "kupil"

W precedensowym procesie Sąd Apelacyjny w Białymstoku w środę uznał zasadność zarzutów, na podstawie których sąd niższej instancji nakazał nieuczciwemu komornikowi ze Szczytna, Piotrowi K. wypłacić odszkodowanie w wysokości 180 tys. zł. drastycznie poszkodowanej przez niego rodzinie Drężków. Aby wydać rzetelny wyrok, białostocka apelacja, odroczyła jego ogłoszenie do czasu sporządzenia przez wyznaczonego przez siebie rzeczoznawcę, ostatecznej wyceny, zlicytowanego za bezcen, rodzinnego gospodarstwa Drężków.

buraku myślisz ze  jeden precedensy taki za dużo tvn oglądasz 

morze wkleisz nam wyrok sędzi w Krakowie co kazał zlikwidować podkreślam zlikwidować  25 pasiek pszczół bo przeszkadzały pewnemu opozycjonistą  z rodem PO 

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

wklej nam wyrok odpowiednika trybunału naszego czy unia morze wtykać cie w prawo pastwa chętnie wszyscy poczytani 

Którego? Mamy jeszcze jakiś trybunał wydający wyroki bądź orzekający  i którego wyroki były zawsze publikowane?:oops1:

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

gdybys byl poslem pis-u i zastal swoja zone ze swoim kolega na "malym co nieco " i poczestowal go nozem, to czy uwazalbys wyrok za sprawiedliwy ??

to przeanalizuj co możesz na swojej posesji własności domu ....   lepiej to niż za peło tu ci okradają jeszcze na swojej posesji dostaniesz karę za pobicie złodzieja 🤣

Przed chwilą, mirro napisał:

Którego? Mamy jeszcze jakiś trybunał wydający wyroki bądź orzekający  i którego wyroki były zawsze publikowane?:oops1:

chodziło mi o de   czy unia morze coś pokazać Niemcom  czy ktoś i coś ich wiąże ? 

Opublikowano (edytowane)

zetorek nie znasz prawa komorniczego jesli chodzi o zajecia nieruchomosci , rzeczy ruchome są proste komornik licytuje i koniec , natomiast do nabycia nieruchomosci jest potrzebny wpis do ksiąg wieczystych i tam potrzeba dalej sądu i jego opinni o wycenie .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Roman- To trzeba było posłuchać odpowiedzi jaką dostał R. Czarnecki od eurodeputowanego z Czech, kiedy zasugerował że w Czechach podobnie zrobiono w wymiarze sprawiedliwości i nikt nie protestował. :lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

To chyba nie do mnie . Jacus miał wątpliwości

1 minutę temu, jarecki napisał:

zetorek nie znasz prawa komorniczego jesli chodzi o zajecia nieruchomosci , rzeczy ruchome są proste komornik licytuje i koniec , natomiast do nabycia nieruchomosci jest potrzebny wpis do ksiąg wieczystych i tam potrzeba dalej sądui jego opinni o wycenie .

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Roman- To trzeba było posłuchać odpowiedzi jaką dostał R. Czarnecki od eurodeputowanego z Czech, kiedy zasugerował że w Czechach podobnie zrobiono w wymiarze sprawiedliwości i nikt nie protestował. :lol:

miruś chciałem prostą odp czy morze unia wtykać w pastwo sprawy pastwa 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

miruś chciałem prostą odp czy morze unia wtykać w pastwo sprawy pastwa 

Tak Romanie może "wtykać w państwo sprawy państwa", a szczególnie w tworzenie prawa niezgodnego z niczym i zdrowym rozsądkiem też . Cokolwiek to znaczy. Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.

Opublikowano
48 minut temu, Roman176 napisał:

ile musiał bym pić zeby być taki ..... jak ty ?

morze wkleisz nam wyrok sędzi w Krakowie co kazał zlikwidować podkreślam zlikwidować  25 pasiek pszczół bo przeszkadzały pewnemu opozycjonistą  z rodem PO 

musialbys nie pic wcale-sprobuj, choc na pare lat, zanim dzieci nie odchowasz....

o tym program zrobila "uwaga" ,pisala wyborcza i inteweniowal green-pis,musowo to jest nieprawda

https://www.wadowice24.pl/magazyn/2698-pszczelarz-z-wadowic-i-greenpeace-rzucaja-wyzwanie-sadowi-zapomnijcie-o-gazowaniu-pszczol.html

sprawa dotyczy posla przemyslawa czarneckiego[syna obatela] i facet to ojciec chrzestny jego corki, posla obudzil nad ranem kac i przeszkodzil parze w uskutecznianiu wartosci katolickich-czyli tej no.. prokreacji🤣, to nie byl zlodziej tylko "szwagier"😊

46 minut temu, Roman176 napisał:

to przeanalizuj co możesz na swojej posesji własności domu ....   lepiej to niż za peło tu ci okradają jeszcze na swojej posesji dostaniesz karę za pobicie złodzieja 🤣

chodziło mi o de   czy unia morze coś pokazać Niemcom  czy ktoś i coś ich wiąże ? 

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Jesli tak mało oczekujesz od zycia i od siebie to nie dziwne że popierasz socjalistyczny PIS. Podwyżka podatków jest dla ciebie dobra? Możesz tą zacną mysl rozwinąć i na cyfrach wyjaśnić? 

Co tu rozwijać . Już ci kiedyś pisałem i Jarecki też pisał to se znajdź . 

Myslisz że 2+2=4 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v