Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

roman - axiale, bałery? To conajwyżej spolszczenia nazwisk ludzi robiących pieniądze. Czy Ty ich nie przeceniasz? Sam pisałeś: "Czechy wygoniły". Jak to zrobiły? Z pozycji właściciela idealny - dały mu za to pieniądze. Gdyby mu tak zależało na jak Ty go przeceniasz to przecież obaliłby rząd.. Nie lepiej z tym skończyć? Robercik - taki znalazłem drobny problem w Twoim rozumowaniu - poco zajmować skażony teren ze skażonym majątkiem i bez ludzi? Broń atomowa ma sens w defensywie, na terytorium gdzie nie będzie się wchodzić i to w niewielkiej ilości gdyż atmosfera i iceany jest jednym wielkim naczyniem...

Opublikowano

na wszelki wypadek zacytuję o nim skonczę pisać to ze dwadzieścia wskoczy

2 minuty temu, Roman176 napisał:

mam zablokowane spamy ad blockery bifidery i inne zeby własnie unikać takich co oglądam to w reklamy mi wyskoczy po co ktoś ma zbierać info o mnie , a axiale bałery czyli niemcy nie dopuszczają  mnie do stron wyskakuje wyłącz ad block...  

znam to ale nie wszystkie strony ukrywają treści za adblocka, czy blokowanie skryptów.
Ja do neta mam osobny laptop a nawet przenośnego Linuksa na dowolny inny komputer i spod tego systemu nigdy nie podaję pełnych danych personalnych.
Niezależnie od technik profilowania użytkowników czy bardziej skuteczności blokad przed takowymi i tak kto chce i potrafi każdego kompa namierzy ze wszystkim na co wchodził.
Zasadniczo nikt się nie boi wyjść na ulicę bo ginie w tłumie i tak samo jest w necie. Tak samo w necie trzeba zachowywać się jak na najludniejszym placu,
Dopiero ten zwróci na siebie uwagę kto się zachowuje inaczej. Dane o użytkownikach internetu zbierane i zapisywane są automatycznie przez programy i tych danych już jest tyle że nikt nie jest w stanie wszystkich przeczytać do końca świata a będą przecież zbierane nadal i nadal.

To właśnie zbyt - nazwę to - chorobliwym dbaniem o prywatność wykraczającym daleko ponad średnią można dziś zwrócić na siebie uwagę.
Niby sieć onion obsługiwana przez Przeglądarkę Tor ma gwarantować anonimowość a to właśnie użycie Tor-a zwraca baczniejszą uwagę służb a także podejrzanych organizacji przeróżnych.
Tyle w internecie jest tworzonych treści że dzisiaj bardziej trudno jest zwrócić na siebie uwagę czymś tej uwagi godnym niż uciec w anonimowość.

no i w międzyczasie co najmniej dziesięc wpisów poszlo zanim skonczyłem
a narzekałem że nie będzie co czytać

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał:

Kużwa Roman angielskojęzyczną Aljazeerę.:lol:

wole  blue hunter 😎

j**ana cenzura 

───▄▀▀▀▀▀───▄█▀▀▀█▄
──▐▄▄▄▄▄▄▄▄██▌▀▄▀▐██
──▐▒▒▒▒▒▒▒▒███▌▀▐███
───▌▒▓▒▒▒▒▓▒██▌▀▐██
───▌▓▐▀▀▀▀▌▓─▀▀▀▀▀
tarasik przejebane zeby coś wytłumaczyć 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

że się obrazkowy przekaz wysypał bo linki blokują a metoda kopiuj wklej tekst to tylko Alamo
teraz nawet i by nie musiał źródła podawać bo by i nie mógł

Nie ma to jak wpis autorski tylko tu bez linka jakoś taki mało wiarygodny no i mamy wklejki tekstoobrazków rodem z wczesnego DOS-a

zaraz, jest dwudziesta druga. o której to pisał że te wiadomości na Polsacie?
znaczy szybko się nie odezwie
Jakie wiadomości? mam tv na lapku i "faceci w czerni" dopiero się zaczęło.
Dobre takie coś bo i telewizja w tle sobie leci a ja posta piszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

kodowanie to już af narzuca

dawno ten film oglądałem. pewnie sobie zostawię i niech leci

został mi jeden tuner DVBT i ... fajna rzecz.
Gdzieś czytałem że sprawdzają czy kto zarejestrował nowo kupiony telewizor pod kątem abonamentu. bo jak nie to kara
coś ponad 600zł.
tunery też trzeba rejestrować?
22:33
no i się naoglądałem, reklamy. zatem puszczę sobie z dysku bo nawet zapomniałem już ten film i warto ...
jak Wy możecie tę telewizję oglądać. przecież nerwicy się można nabawić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Codziennie rzeczywistość zaskakuje. W rezimowym radiu była gadka o nowym podatku od cukru. Tłumaczenie wiceministra zdrowia przebiło Urbana za jego najlepszeych lat 

Zdaniem resortu oczywiste jest że nie bedzie to podatek a opłata.  3 mld PLN zabiorą podatnikom ale  nalezy nazwać ten podatą opłatą bo nie trafi do budzetu a bezpośrednio do kasy NFZ W takim razie ja mam postulat by obnizyć podatki w ten sposób że nazwiemy je  opłatami i  będa wpływać bezpośrednio do poszczególnych instytucji z pominieciem budzetu.

Oni faktycznie mają ludzi za głupków

Opublikowano

Wczoraj jak posłuchałem tłumaczenia Pana Skórkiewicza nt. niezwołania RBN, to mało ekranu nie oplułem ze śmiechu. To jest obraźliwe dla słuchacza, ale dalece bardziej groźne jest dla Państwa. Chyba próbowali przykryć fakt że wujcio Tramp nie raczył zadzwonić do PAD i uprzedzić że będzie nawalanko z Iranem, choć obdzwonił wszystkich w okolicy łącznie ze swoim fryzjerem. Teraz trzeba mówić że nic się nie stało w Iraku, więc po co miał dzwonić. 

Kuźwa teraz wszyscy mają problem i zajmują się losami naszych żołnierzy w Iraku. Jak w 2003 jechaliśmy to wszystko było git, nie było zagrożenia nic nie wybuchało, a do dyspozycji były pałace Saddama. Pojechały Tarpany i parę Mercedesów G. Teraz są w bazie mają schrony i wszyscy się martwią że coś komuś się może stać. No kurma rychło w czas się politycy obudzili.

Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

Codziennie rzeczywistość zaskakuje. W rezimowym radiu była gadka o nowym podatku od cukru. Tłumaczenie wiceministra zdrowia przebiło Urbana za jego najlepszeych lat 

ciągnie wilka do lasu , wczoraj TVP Oglądałeś a dziś radia Słuchasz .  .Miro ja popieram nie zwołanie rady RBN  bo po co ? czy nas w jakikolwiek sposób dotyka spór usa - iran i co by zmieniło posiedzenie rady?  zwołanie takiej rady by spowodować mogło tylko wieksze zamieszanie bo czego spodziewać sie bo obecnosci opozycji na takim spotkaniu ?

Opublikowano

Rada jest organem doradczym i opiniuje sytuacje, wydarzenia. Prezydent jej nie powołał czyli: a) jest alfa i omega, b) wiedział tyle ile musiał i toczyło się wszystko poza nim c) sąsiadka mu opowiadała, że brat szwagra ze strony ciotki też miał wypadek i zderzył się z rakietą... Czy dotyka było pytanie... Czy Państwo Polskie nie jest czasem zobowiązane dbać o bezpieczeństwo obywateli w kraju jak i poza nim? W Iranie też są Polacy a w Iraku nasi żołnierze.

Opublikowano

tak , i srodki pewne zostały podjete a obecna opozycja by chciała wykorzystać na pewno fakt zwołania rady do zrobienia burzy choć i tak poskamlała .             kurka a nikt tu nie napisał o samolocie ukrainskim , kto mu pomógł  spadnąć  ?                    a to jeszcze dopytam jacy polscy politycy , chodzi mi  o sprawowane stanowisko  urzędnika  wiedzieć powinni o przetrzymywaniu  terrorystów  w  klewkach  , premier ,   marszałkowie  ?

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

a to jeszcze dopytam jacy polscy politycy , chodzi mi  o sprawowane stanowisko  urzędnika  wiedzieć powinni o przetrzymywaniu  terrorystów  w  klewkach  , premier ,   marszałkowie  ?

Żaden, jeżeli zdecydowali się pożyczyć lokal CIA to nawet nie powinni pytać po kija im potrzebny. Bo zakładam że pytanie ze strony amerykańskiej nie brzmiało tylko czy można. Zrobili co było trzeba w tamtej sytuacji. 

I tamta sytuacja ma się nijak do dzisiejszej. A z tego co pamiętam to parę ładnych dni spędziłem wtedy bez wizyty w domu. Łącznie ze szkoleniem grup poszukiwawczych do sprzątania ewentualnych statków powietrznych, Wtedy zbierały się wszelkie, nawet zagrzybiałe komisje i komitety bo nikt nie wiedział czego się spodziewać, więc spodziewano się wszystkiego.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

Oni faktycznie mają ludzi za głupków

co do sporej części mają rację a i takimi trzeba jakoś rządzić.

Doskonale rozumie rząd że podatek od cukru nawet jeśli może być jakoś tam do zrozumienia w pewnych kręgach to nie wywoła powszechnego zadowolenia. Rzeczywiście głupkowate tłumaczenie może wywołać dodatkowo wściekłość.
Mamy tu już totalne kuriozum systemowe bo na dopłaty do buraków zabierane są pieniądze od podatnika a jeszcze do ceny cukru ten sam podatnik musi dopłacić bo "cukier szkodzi",
....tytoń szkodzi a dopłaty do tytoniu są. Pomysły czytałem jeszcze że "kawa szkodzi" czyli można już przewidzieć sekwencję zdarzeń co do tłuszczów zwierzęcych, skrobi, i długo by jeszcze wymieniać.

To wszystko zaczyna przypominać zbiorowy obłęd i nawet nie zamierzam wdawać się w szczegóły ale jest jakaś chorobliwa skłonność do zbędnej komplikacji przepisów.
Cel jeden główny to takie ogłupienie obywatela aby nie wiedział ile mu w rzeczywistości zostaje z zarobionych pieniędzy na jego wolną i niczym nie obciążoną dyspozycję.
Poziom "obywatelstwa" ten cukrowy podatek opłatą zwany na pewno podniesie bo  rzeczywiście będzie musiał obywatel częściej się obywać bez cukru.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v