Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noooo to jak go prześladowano, to przynajmniej prawa represjonowanego się należą albo nawet i kombatanckie. Ale ostatnio prześladowali go swoi, czyli w zasadzie męczennik za sprawę.

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

No i widzisz jakim ładnym samobójem rok zamknałeś. Wklejasz pierdy o olbrzymiej ilości sedziów z PRL których ze względu na czystą matematyke musi być i nadal będzie wielu , ale by chwile się nad tym autonomicznie zastanowić to już wysiłek nad miarę. Jesli zaczeli studia w 90 roku w wieku 19 lat to najwcześniej mogli zostać sędziami w 98 będąc w wieku 27 lat. W związku z tym teraz muszą mieć  max 49 lat. Każdy starszy sedzia musiał studiowac  za komuny więc nikt normalny nie zdziwi się  że tacy sedziowie istnieja. Jesli natomiast studiował za komuny ale zaprzysięzono go w 90 roku to będzie nie młodszy niż 57 lat. 

spokojnie ulmanku teraz odp na pytanie czy ci ludzie normalnym toku nauczania i wiedzy zdobyli to ?  tak jak załatwiali kartki komuniści na traktory ?? 1/3 ceny traktora to kosztowało .... latami swój swojego wsadzał promował ....

czyli co niech zostaną ?

4 godziny temu, jacus napisał:

kubica przechodzi do zespolu alfa-romeo-laweta racing orlen-nielot w formule -1, kolejne dziesiatki milionow zmarnowane.

na co zmarnowane ?? czy na przykład jak Schetyna prywatyzował CIECH w cenie rocznego zysku to strada ze teraz nabija tylko jedna osoba kapsę ?

Opublikowano (edytowane)

Co zdobyli? 

Za komuny sie wszystko załatwiało i komuniści nie mieli tu nic do rzeczy. Taki był system.

A tak zasadniczo to co to ma wspólnego z sedziami.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

sprzedali akcje po 31 zl piec lat temu-na wczoraj byly warte 39 zl, a w  pazdzierniku nawet ponizej 31 zl , wiec kup akcje i pokaz kulczykowi juniorowi jak sie robi biznes......

roman ty w komunistycznym systemie nauczana to bys z trudem podstawowke skonczyl ,  hufiec ohp to bylby szczyt twojej kariery naukowej😎, zreszta na kopalnie to podstawowka wystarczyla.

dzisiejszy magister-absolwent  prywatnej szkoly wyzszej to za komuny mialby problem z napisaniem matury z matematyki.......

• Like 1
Opublikowano

Co ok  i jaki to ma związek z sędziami?

Spróbuj artykułować swoje mysli w jakiś bardziej jasny i obszerny sposób bo jak na razie to dyskusja jak z nedowrozwiniętym

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

roman ty w komunistycznym systemie nauczana to bys z trudem podstawowke skonczyl ,  hufiec ohp to bylby szczyt twojej kariery naukowej😎, zreszta na kopalnie to podstawowka wystarczyla.

dzisiejszy magister-absolwent  prywatnej szkoly wyzszej to za komuny mialby problem z napisaniem matury z matematyki.......

a ja znam przypadki w drugą stronę .. od mojej zony z rodziny gość pzpr dyrektor szkoły w Zamościu nawet liczyć dobrze nie umie .. sam opowiadał wszystko od górnie załatwione ....   

hmmm skoczyłem technikum więcej chętnych jak przyjedź wiec co jak by było .... widocznie nikt w tamtych latach uczył eis z twojej rodziny i nie wiesz ze był przykaz jak najmniej z rodziny robotniczej miało mieć wykształcenia ....  po 2 co w tamtych latach uczyli informatyki .. w tamtych latach moim zdaniem wiedza była lepsza ... ile teorii mamy dołożonych geografii fizyki chemii historii wszystko przez technikę do przodu badania bulące  rożne teorie .... 

wtedy tylko to co było potrzebne ... ile magistrów tamtych lat nie morze dzisiaj pomoc dzieciom w nauce ??

3 minuty temu, Ulman napisał:

Co ok  i jaki to ma związek z sędziami?

Spróbuj artykułować swoje mysli w jakiś bardziej jasny i obszerny sposób bo jak na razie to dyskusja jak z nedowrozwiniętym

czyli twoim myśleniu ok tak powinno być ?? studiował w tamtych latach bo tak było i w porządku ?

Opublikowano

A co? Miał na złość komunie niczego się nie uczyć i zostać matołm żeby potem jacyś wyyznawcy PSu byli zadowoleni? 

Prezes i cała werchuszka PISowska tez za komuny studia robła i co w tym dziwnego?  Taki był kraj , takie uczelnie  i tacy wykładowcy więc ludzie albo mogli sie uczyć albo na ałość komunie zostać zupełnymi idotami. Niestety tych drugich jest całkiem sporo i nie potrafią zrozumieć najprostszych realiów tylko łykaja bzdury jak małpa kit.

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

hmmm skoczyłem technikum więcej chętnych jak przyjedź wiec co jak by było .... widocznie nikt w tamtych latach uczył eis z twojej rodziny i nie wiesz ze był przykaz jak najmniej z rodziny robotniczej miało mieć wykształcenia ....  po 2 co w tamtych latach uczyli informatyki .. w tamtych latach moim zdaniem wiedza była lepsza ... ile teorii mamy dołożonych geografii fizyki chemii historii wszystko przez technikę do przodu badania bulące  rożne teorie .... 

Weź może popatrz od kiedy zaczęto uczyć informatyki jako takiej. Chyba w 1992 na ZMEcHu  pokazała się informatyka, gdzie zagadnienia były takie jak. Formatowanie dyskietki 3,5 cala, pisanie prostych programów w Basicu i Pascalu. W 1993 przepisywałem swoją pracę dyplomową na komputerze z u kumpla z polibudy wrocławskiej, a kolejka do niego była na tydzień. Potem to już tylko kolejne urządzenia. Teraz startujesz z innego poziomu, bo zwykłego użytkownika. Ale jest jeden problem. Wyszkol dobrego programistę, automatyka do programów maszynowych. 
Cała podstawowa wiedza, to lata szkoły podstawowej i średniej czyli do roku 1989. Jakoś parę rzeczy udało mi się ogarnąć i dziś pomagam w nauce moim dzieciom. Problem też w tym że, o ile tyle pożyję, to będę tez musiał pomagać wnukom. Bo to co teraz nauczają nawet w techniku i jak tego nauczają woła o pomstę do nieba.

Co masz dołożone z geografii, chemii i historii? Bo ja widzę po materiale że nic. 

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

Co masz dołożone z geografii, chemii i historii? Bo ja widzę po materiale że nic. 

nie opowiadaj mi ze uczyłeś się o kuchence mikrofalowej jak działa itp ... ze znajduje się w niej cewka co ma chyba ok tyś wolt nawet po odłączeniu napięcia morze cie zabić jak bd przy niej kopał ...  ty mnie nie pytaj co teraz jest... ja kończyłem  gimnazjum 2002  to były czasy ze szkoły pękały od ilości ...  na technikum przyjęli nas 37 klasy abc 

z tego 12 pierwszym roku nie zdało był tak zwany przesiew 

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

z tego 12 pierwszym roku nie zdało był tak zwany przesiew 

Z pewnością za słabo przesiewali . Powinno być 13 . :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, mirro napisał:

Teraz startujesz z innego poziomu, bo zwykłego użytkownika. Ale jest jeden problem. Wyszkol dobrego programistę, automatyka do programów maszynowych. 

no my szczególnie mieliśmy dobry start pamiętam jak rząd zakupił bodajże w 95 komputery do każdej szkoły optimusy .. nie mogliśmy ich załączać tylko siedzieliśmy przy nich zeszytami ... jak było święto jakieś to 3 razy do roku pozwalali nam załączać i grać w pasjansa .... 

najlepsze to było gimnazjum to była patologia nie umieli nas pomieścić to lekcje mieliśmy do 18 30  coś pięknego musiałem chwilowo zawiesić karierę piłkarza gdyby nie j**ane gimnazjum to pewnie studia sportowe bo oni ,,nie są od uczenia tylko od trenowania''   cytat nauczycieli  ....  szkoda ze dopiero po paru latach zrobili nawet gimnazja sportowe ... nie wiem czemu tak jest ale najwięcej wypowiada się głupków co nie chodziło do gimnazjum,  ci co chodzili to pierwszym rzędzie za zlikwidowaniem ...

gdy egzaminowałem się na technikum  mieliśmy egzamin cke Sam słyszałam przewodniczącego CKE, który wyjaśniał nauczycielom, że aby poprawić wyniki nauczania (w stosunku do UE) należy obniżyć poziom wymagań.

6 godzin temu, zetorki12 napisał:

Z pewnością za słabo przesiewali . Powinno być 13 . :ph34r:

dlaczego ? 

np z polaka jestem dobry, pisze dobre wypracowania, staram się, ale błędy robię...to mnie skreśla jako człowieka? dysortografię?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

twoja sprawa ...  co myślisz ...   może ty pochwal sie wykształceniem .... za komuny tego nie było wiec nie uznajesz... 

40 minut temu, zetorki12 napisał:

No chyba wiesz co sądzę o Twojej wymyślonej dys ?

co ci nie pasuje w tym ?

Dysortografia - objawy

Dzieci borykające się ze specyficznymi trudnościami w nauce pisania najczęściej popełniają następujące błędy:

• nie rozróżniają podobnych liter
  • zamieniają litery o podobnym kształcie
  • błędnie budują zdania
  • popełniają błędy ortograficzne
  • zamieniają wyrazy na inne
Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

morze

Twoje to woda , a naucz się pisać może jak się zastanawiasz .

Widać jak na dłoni , że nie masz żadnej dys coś tam . Jedynie czasami , tylko podejrzewam dlaczego , walisz byk na byku i przekręcasz wyrazy .

Opublikowano
22 minuty temu, Roman176 napisał:

nie opowiadaj mi ze uczyłeś się o kuchence mikrofalowej jak działa itp ... ze znajduje się w niej cewka co ma chyba ok tyś wolt nawet po odłączeniu napięcia morze cie zabić jak bd przy niej kopał

Nie ale miałem fizykę i łączność a tam już uczyli o wysokich częstotliwościach, bateriach kondensatorów itp. Czyli jak weszły mikrofale zbyt wiele czasu nie poświęciłem na poznanie "magii ich działania"

Opublikowano
32 minuty temu, zetorki12 napisał:

Twoje to woda , a naucz się pisać może jak się zastanawiasz .

Widać jak na dłoni , że nie masz żadnej dys coś tam . Jedynie czasami , tylko podejrzewam dlaczego , walisz byk na byku i przekręcasz wyrazy

tak samo jak mogę ocenić twój stan umysłowy ze czegoś ci brakuje chodz nie mam ku temu wykształcenia wiedzy itp ...

Opublikowano (edytowane)

poprosiłem dyplomowanego technika informatyka aby mi arkusz napisał na policzenie pola dowolnego czworokąta dla pomierzonych wszystkich jego boków i jednej przekątnej... taki automat do liczenia powierzchni pola w terenie np na telefonie jeśli nie ma neta

no i właśnie mi się przypomniało że mam co robić dziś wieczorem na kompie :D

Poziom wiedzy większości współczesnych absolwentów szkół przeróżnych jest ... z resztą wystarczy poczytać internet i to nie koniecznie na forach a tzw "profesjonalne artykuły" tematyczne.

Pełna antykoncepcja bo wszystko "opada"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No masz rację . Nie denerwuj się . Tylko takie wrażenie odniosłem , bo w zależności od pory dnia , różnie u Ciebie z tym pisaniem .

3 minuty temu, Roman176 napisał:

tak samo jak mogę ocenić twój stan umysłowy ze czegoś ci brakuje chodz nie mam ku temu wykształcenia wiedzy itp ...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, zetorki12 napisał:

No masz rację . Nie denerwuj się . Tylko takie wrażenie odniosłem , bo w zależności od pory dnia , różnie u Ciebie z tym pisaniem .

to nie ja to mój edytor ....    jak jest poprzestawiany .. taras raz mi pomógł ale na moją córkę nie ma rady jak bije  pięściami po klawiaturze  a mam gamingowa wszystkie skróty ma na klawiaturze 

52 minuty temu, mirro napisał:

Nie ale miałem fizykę i łączność a tam już uczyli o wysokich częstotliwościach, bateriach kondensatorów itp. Czyli jak weszły mikrofale zbyt wiele czasu nie poświęciłem na poznanie "magii ich działania"

a magie lutowania układów scalonych miałeś zdanie było zeby po zlutowaniu było słychać na danej częstotliwości nauczyciela ??

15 minut temu, mirro napisał:

miruś czy to nie anarchia ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

O nie mój drogi, to tylko ciąg dalszy postępowania i konsekwencja w działaniu. Ukarz sędziego za takie coś. Dobry sposób na walniętych przełożonych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v