Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mirro ten temat jest na tyle złożony bo jeszcze i dewaluacja wartości i dewaluacja cudów gdzie nauka i technika daje już materialne możliwości "trąby grzmiącej głosem gromu" czy światła czy .... i wiele by tutaj wymienił. Kościoł chrześcijański zbyt jednoznacznie się określił wobec zjawisk materialnych i zwyczajnie nie nadąża za zmianami jako instytucja z natury konserwatywna. Zwlaszcza Katolicki odłam Chrześcijaństwa. 
tak pokrótce.

W czasach gdy Chrześcijaństwo powstawało podobny był mętlik i dobrego obserwatora trzeba aby i dziś dostrzegł zalążki religii przyszłości bo czasy kulturowo i cywilizacyjnie podobne a tylko technologicznie...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Każda przysięga to rodzaj zobowiązania, dobrowolnego bo tylko takie ma sens. Często wiąże się z podporządkowaniem swojego życia warunkom z niej wynikającym, czasem też robisz rzeczy normalnie nie do przyjęcia.
Nie ważne gdzie się składa, przed kim i wg jakiego ceremoniału. 

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Mirro ten temat jest na tyle złożony bo jeszcze i dewaluacja wartości i dewaluacja cudów gdzie nauka i technika daje już materialne możliwości

Temat złożony ale czasem najprostsze wytłumaczenie jest najlepsze. Wskażmy kilka, może ktoś zatrybi.

1 minutę temu, Ulman napisał:

A rejestracji w BDO kolega dopełnił? 

A jak nie jak tak? W systemie marszałkowskim już dawno jesteśmy.

10 minut temu, dysydent napisał:

W czasach gdy Chrześcijaństwo powstawało podobny był mętlik i dobrego obserwatora trzeba aby i dziś dostrzegł zalążki religii przyszłości bo czasy kulturowo i cywilizacyjnie podobne a tylko technologicznie...

Podobny mętlik ma w baniaku nasz Pan Prezydent kiedy mówi o judeo-chrzescijąńskich korzeniach. A i obserwator z niego zbyt uważny nie jest.

Opublikowano (edytowane)

wytłumaczenie
komu i po co? nie ta idea to inna. Wiedza materialna daje jednoznaczną odpowiedź na brak sensu rozpoznanego. Udowodnisz że w jednym miejscu go nie ma to nawet jeśli "zatrybią" poszukają w innym. kto wie czy nie gorszym?
Ja wolę pozostawić bieg rzeczy procesom i ewolucji religii i rolę obserwatora.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

07 a jak widzisz episkopat i prawie samych "pedalow" to jakie masz odczucia  ???

znów się lewicowych filmów naoglądałeś ?

https://oko.press/to-nie-homoseksualizm-jest-winny-pedofilii-w-kosciele/

coś modrego wymyślisz sam ?  zauważyłem już tą definicje dawno temu w niemczech ta sama zasada ataku po co a własnie po to  

https://wpolityce.pl/kosciol/476417-niemieccy-biskupi-homoseksualizm-to-normalnosc

a kiedyś było tak 

https://deon.pl/kosciol/niemcy-episkopat-przeciwny-blogoslawieniu-par-homoseksualnych,330498

podobne ataki były tam 10/7 lat temu i działa nakręcanie takich globów jak ty 

1 godzinę temu, jacus napisał:

wiesniactwo to nie miejsce zamieszkania ,tylko stan umyslu...........

ładnie określiłeś się.. zero życia brak kontaktów z ludziami brak pójścia z duchem czasu ale to się liczy  

cytaty z Naszym Dziennikiem" Allgemeine Zeitung

Opublikowano (edytowane)

dobra
to stare i znane tematy
ostatnio Putin sraczki dostał i polityką historyczną Polski się zajmuje dosyć podobnie jak nam miłościwie nasi panujący tylko od drugiego bieguna
do wyszukania w necie.
o co Mu chodzi bo przecież nie wierzy aby zmienil przez to ocenę Historii?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Ja wolę pozostawić bieg rzeczy procesom ewolucji i religii i rolę obserwatora.

Z procesami ewolucji nie dyskutuje się bo jesteśmy " za ciency", znaczy ograniczeni czasem. 
Całe to moje pisanie wynika z faktu że wk***ia mnie szukanie usprawiedliwienia dla własnego lenistwa, niechciejstwa poprzez stawianie przypadków patologii jako determinanty np odejścia od wiary. Tym bardziej że to sfera dosyć intymna i dotyczy życia wewnętrznego człowieka. Ciekawe czy będzie przypadek że ktoś na forum napisze iż właśnie wrócił na łono kościoła? Pewnie nie, nawet jakby się tak stało. To jest też wyznacznik zakłamania.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Yyyyy Twój ksiądz z parafii ma coś z tym wspólnego że zacząłeś omijać świątynię? Obraziłeś się na pana Boga z powodu doniesień medialnych, czy szukałeś powodu aby przestać uczęszczać?
Obrzydliwe jest właśnie ukrywanie się  z tym przez duchownych. jak się nie podobają zasady, gościu zdejmuje sutannę i żyje w stylu jaki mu się podoba. Tylko jest jeden problem. W życiu świeckim szybciej zostanie przygwożdżony jako np pedofil, bo jednak system chroni swoich.

Właśnie z 10 lat do tyłu mieliśmy w parafii wikarego co chłopców z podstawówki bardzo "lubił" i za karę za swe upodobania na Ukrainę go przenieśli .   Dobry muj znajomy nawet od święta do kościoła nie chodzi , ale jest wierzący . Gdy dzieciaka chszcił to na "ofiarę dał 200zł więcej jak proboszcz powiedział . Sam po tym datku się wstydził jak ksiądz na mszy zaczął go wychwalać jaki to on nie katolik o przykładny ojciec . 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Yyyyy Twój ksiądz z parafii ma coś z tym wspólnego że zacząłeś omijać świątynię? Obraziłeś się na pana Boga z powodu doniesień medialnych, czy szukałeś powodu aby przestać uczęszczać?
Obrzydliwe jest właśnie ukrywanie się  z tym przez duchownych. jak się nie podobają zasady, gościu zdejmuje sutannę i żyje w stylu jaki mu się podoba. Tylko jest jeden problem. W życiu świeckim szybciej zostanie przygwożdżony jako np pedofil, bo jednak system chroni swoich.

Właśnie z 10 lat do tyłu mieliśmy w parafii wikarego co chłopców z podstawówki bardzo "lubił" i za karę za swe upodobania na Ukrainę go przenieśli .   Dobry muj znajomy nawet od święta do kościoła nie chodzi , ale jest wierzący . Gdy dzieciaka chszcił to na "ofiarę dał 200zł więcej jak proboszcz powiedział . Sam po tym datku się wstydził jak ksiądz na mszy zaczął go wychwalać jaki to on nie katolik o przykładny ojciec . 

Opublikowano

A ja do BDO taktycznie wyślę poleconym 30. Miałem wczoraj ale znów zmienili ankietę i muszę poprawić bo jednak doszło parę rzeczy. W pierwszych wersjach odsyłali do pojęć ustawowych gdzie w większości wypadków działy się mijało a co do reklamówek ni w ząb nic. Teraz w ankiecie nawet wykaz odpadów nie wymagających prowadzenia ewidencji zmieścili.. o. Najlepszy jest ton wprowadzania zmian. Taki Hiczkok (celowo tak gdyż jest to nasza wersja😁) W pierwszej kolejności obraz kar, następnie zawiłe przedstawienie nieskomplikowanych zasad potem ich przerysowanie a na koniec wplecienie w kodeks karny. W efekcie facet zapłacił mi splitpaymentem jakieś 150 zł. Pierwszy raz to zobaczyłem to aż ekran przybliżałem... https://photos.app.goo.gl/tjuKSJvt12uWR3we6

Opublikowano

Teraz mamy wspaniałego proboszcza , kopia Gargamela , ale głos do śpiewu  ma taki że gdy po kolędzie do nas zawita to będę starał się  go namówić  aby odwrócił wszystkie fotele w TV senior .

Opublikowano

odpowiedź jest w tym przypadku prosta
tak samo Zaolzie jak Kaliningrad a nie Królewiec
"nobody;s perfect.
Jeszcze delikatnie Białoruś wytknąć i ... chociaż Lwów to może na później/

Czy nie pora bardziej jednoznaczne sygnały wysyłać Rosjanom że Polacy nie ruso- a putinofoby?
tam "się coś zaczyna dziać"

6 minut temu, DTaras napisał:

u DTarasa nie działa i ... żeby nie wklejać bo do tego mi dwie ręce a do posta jeedna wystarczy :P 

Opublikowano

Putin? Sobie robi punkty gdyż z Białorusią jakoś łatwo mu nie idzie a i z NSem widzi tu polską sprężynę... W sprawach delikatnych proszę gejostwa nie łączyć z pedofilią. Różnica jest taka, że za pedofilię uwiązałbym gada do drzewa, naciął delikatnie powłoki i wyciągnął flak na kilka metrów tak aby ptaki się nim bez strachu zajęły za gejostwo jedynie przyładował w pysk i to tylko za nachalne.

• Like 1
Opublikowano

Tzn  Putinowi chodziło o nasz wkład w rozpętanie II Wojny Światowej. Każda wypowiedź tego Pana powinna być traktowana jako " gra operacyjna". Dotychczas  każda nasza odpowiedź wpisywała się w jakiś jego scenariusz.  Jak przegnie, sami go wyeliminują. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

Dysydent- Pan Putin raczy rżnąć głupa. Choć biorąc pod uwagę nasz udział w rozbiorze Zaolzia, to powinniśmy przyjąć tę żabę.

Wali kijem w klatke z małpą w środku. Z drugiej strony nigdy nie jest tak że tylko jedna strona jest winna. My w aspekcie antysemityzmu też mamy nieco  za uszami

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Dobrze  że wszystko się zmieniło i Polacy teraz Żydów uwielbiają . 9_9

Opublikowano (edytowane)

jaki by debil na Białorusi nie rządził w końcu pojmie że Polska buduje poligon nuklearny na własnym terytorium i ościennych w razie czego w dodatku sama nie dysponując bronią jądrową i Białoruś tak czy inaczej stanie się tego poligonu podstrefą a w zasadzie to już się stała i zaczyna być Im wszystko jedno.

antysemityzmu nie ma sensu ukrywać bo to było i jest zjawisko ogólno- nawet - światowe. Trochę na zasadzie - nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobi?
w końcu może by dotarło do Żydów że oskarżanie kogoś o antysemityzm wcale im nie pomaga.

jaką DTaras zagadkę?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Dobrze  że wszystko się zmieniło i Polacy teraz Żydów uwielbiają . 9_9

Podejrzewam że Żydzi nawet nie przypuszczają jak sami siebie nie lubią. Albo zaczyna to w końcu do nich docierać.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

Putin? Sobie robi punkty gdyż z Białorusią jakoś łatwo mu nie idzie a i z NSem widzi tu polską sprężynę... W sprawach delikatnych proszę gejostwa nie łączyć z pedofilią. Różnica jest taka, że za pedofilię uwiązałbym gada do drzewa, naciął delikatnie powłoki i wyciągnął flak na kilka metrów tak aby ptaki się nim bez strachu zajęły za gejostwo jedynie przyładował w pysk i to tylko za nachalne.

Tylko jak w aspekcie pedofilii traktować np uporczywe i nachalne lansowanie przez TVPis 12 letniej śpiewającej małolaty? Wymalowane to, z pazurami i kudłąmi wyfarbowanymi jak niejedna 18 tka. W ubiegłym roku panna Wegiel lat 14 też lansowana na dorosłą gwiazdę. Jak ktoś taką pannę "podłączy"  a metryki nie sprawdzi to też pedofil? Zasadniczo tak, więc czemu  imć Kurski takie postawy promuje?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

bo ta Węgiel lepiej od Kurskiego śpiewa? :ph34r:

Subkultury i nawet wszelkie z nimi związane dewiacje czy chociażby inna estetyka odrębna od powszechnie uznawanej za normę to jeszcze nie pedofilia a nawet nie wiem czy coś w tym kierunku. to odrębny temat zahaczający bardziej o estetykę a tutaj raczej radykalne aż tak poczynania niepotrzebne. 
Co do oceny zaś poczynań tvp to przyslowie - o gustach... - a co najwyżej można ignorować lub omijać

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v