Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w cytatach się zachowa
a nie,  tego akurat nikt jeszcze nie zacytował

13 godzin temu, Roman176 napisał:

ja nie tylko czekam na ochotników  ... z ryja zalatuje Tuskiem 

czekaj czekaj 
Tusk? coś mi się przypomniało. On ma rękę do rozmontowywania unii zatem nawet jeśli odżegnuje się od pomysłu w dalszej wypowiedzi to jednak jeśli cytuje Żyda cyt - "Nie grozi nam polexit, tylko wypierpol"
https://natemat.pl/294135,nie-polexit-tylko-wypierpol-donald-tusk-szczerze-o-tym-co-grozi-polsce

to z Jego "ręką" jeszcze weźmie i wykracze

i jeszcze
dopiero z rezolucji pe dowiedziałem się że w Polsce są jakieś strefy wolne od LGBT
słyszał ktoś coś o jakiejkolwiek?
https://wiadomosci.wp.pl/parlament-europejski-przyjal-rezolucje-ws-stref-wolnych-od-lgbt-6458069055227521a

post przywrócony przez moderatora po ukryciu automatycznym za link 
więcej 
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/39055-problemy-techniczne/page/244/?tab=comments#comment-2774612   

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Głupkiem to bym był nie biorac. Ty popierasz kazdą formę socjalu, podwyżki podatków , większa role państwa, repolonizacje,  wzrosty płacy minimalnych dla umeczonych pań Grażynek z Biedronki i walke ze złymi koncernami.  Kraje o najwyższym socjalu i gigantycznych podatkach uważasz za wzór iI ty   po tym wszystkim chcesz sie nazwać prawicowcem ?   Dla mnie to zaburzenie osobowości. Pogódż się z tym ze masz PISowskie poglady a oni nie są nawet troche prawica.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Głupkiem to bym był nie biorac.

świadczy o twojej niezaradności 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Ty popierasz kazdą formę socjalu, podwyżki podatków , większa role państwa, repolonizacje,  wzrosty płacy minimalnych dla umeczonych pań Grażynek z Biedronki i walke ze złymi koncernami.

oczywiscie jak w niemczech i Holandii czechach 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Kraje o najwyższym socjalu i gigantycznych podatkach uważasz za wzór iI ty   po tym wszystkim chcesz sie nazwać prawicowcem ? 

każdy głupek wie ze lepszy socjal i kolejny urodzony nowy podatnik ... niż starzejące się pastwo wolnorynkowe co ponosi coraz większe koszty leczenia starszych ludzi kto bd na nich robił ? to się nazywa ekonomia społeczna

Opublikowano (edytowane)

a to jest ciekawe dlaczego znikły posty Jacus i mój?
Oczywiście tylko swemu screena zdołałem 
Jeśli to chochlik techniczny to rozumiem jeśli nie ... 
testowo usunąlem linka screena

post przywrócony przez moderatora po ukryciu automatycznym za link 
więcej 
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/39055-problemy-techniczne/page/244/?tab=comments#comment-2774612

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No  i głupki na socjal głosują i jest jeszcze gorzej. Socjal degeneruje i rozleniwia i dlatego  cała europa się starzeje. Popatrz na kraje azjatyckie. Nie ma socjalu i nie ma problemu dzietności 

Niemcy Holandia  i Czechy  to państwa socjalistyczne  więc popieranie ich rozwiazań świadczy tylko o twoich lewicowych pogladach 

Nie osmieszaj się do reszty. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No  i głupki na socjal głosują i jest jeszcze gorzej. Socjal degeneruje i rozleniwia i dlatego  cała europa się starzeje.

głosowałem za niższymi podatkami 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Niemcy Holandia  i Czechy  to państwa socjalistyczne  więc popieranie ich rozwiazań świadczy tylko o twoich lewicowych pogladach 

chodzi mi o gospodarkę 

Opublikowano (edytowane)

Oni mają w parlamencie tyle do gadania co gajowy... bo rym wyjdzie

Ta kadencja jest dla Konfederacji bardziej okazją na reklamę lub antyreklamę zatem wcześniej czy później podrzucą coś dla publiki no ale na razie rzeczywiście jeszcze za wiele nie pokazali.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak za nizszymi podatkami , skoro  chcesz żeby państwo miało jak najwiecej pieniędzy na swoje bzdurne projekty i socjale. Jak to pogodzisz?

jakie projekty tylko za urodzenie dziecka 

Opublikowano

Jakiego znowu dziecka? Na odkupy PKO żeby koryto dla kolegów było, na nierentowna padline z przemysłu zbrojeniowego na urojone przekopy mierzei itd. To co prezentujesz jest wewnętrznie logicznie sprzeczne i jeszcze bardziej utopijne jak idealny socjalizm. 

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Ta kadencja jest dla Konfederacji bardziej okazją na reklamę lub antyreklamę zatem wcześniej czy później podrzucą coś dla publiki no ale na razie rzeczywiście jeszcze za wiele nie pokazali.

największy sprzedawczyk to kukiz ...  nawet w mediach się nie-wypowiada 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Jakiego znowu dziecka? Na odkupy PKO żeby koryto dla kolegów było, na nierentowna padline z przemysłu zbrojeniowego na urojone przekopy mierzei itd.

czytać nie umiesz na urodzone dziecko 

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze raz spróbuję bo rzeczywiście posty ukrywa w tym i mój w którym wspomniałem o groźbie nie tyle polexitu co "wypierpolu" komentowanym przez D.Tuska (do znalezienia w necie).
Spora część Konfederacji jawnie kontestuje obecność Polski w unii argumentując właśnie zbytnią unii socjalizacją. 
Środowiska PiS raczej nie chcą z unii? i to jednoznacznie.

Kukiz, Kukiz. ? a tak był taki. Coraz bardziej staje się zapomniany.
Może o to Mu chodzi? ;) 

do drugiego tematu z mojego ukrytego posta wrócę innym razem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A ja się pytam komu zależy psuć inicjatywę tej dziewczynki że powstają rzeczone artykuły. Choć trochę mrozu by się przydało bo trawa wciąż rośnie. Pąki puchną... Matki pszczele powinny czerwić po połowie stycznia a czy tak będzie? Zimy nie poczuły.. Owad starszy od człowieka to pewnie w genach coś ma ale wiesz jak niewiesz? Mi tam mrozu brakuje. Wracając do tematu czort eie czy to jakaś mała epoka ciepła się zaczyna i tak samo jak uwikłana jest działaczka (trzeba brać pod uwagę, że wcale) ale to nie jej wina Romanie, że węgiel tanieje.

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

Kukiz, Kukiz. ? a tak był taki. Coraz bardziej staje się zapomniany.
Może o to Mu chodzi? ;)

zmarnowany mój głos ?

5 minut temu, dysydent napisał:

Jeszcze raz spróbuję bo rzeczywiście posty ukrywa w tym i mój w którym wspomniałem o groźbie nie tyle polexitu co "wypierpolu" komentowanym przez D.Tuska (do znalezienia w necie).

interia ?

Opublikowano

Ty sam Roman  jesteś jak dziecko. To zwykła łapówka dla ciemnych mas za poparcie. Opowiesci o dzieciach to tylko po to by nikt tego nie smiał krytykować no bo jak tu żałować na dzieci. To nie zwiekszy dzietności, ani nic znacząco nie zmieni dla tych dzieci. Efejt byłby taki sam jakby dawali na ojca  matkę albo babke. 

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

czy to jakaś mała epoka ciepła się zaczyna i tak samo jak uwikłana jest działaczka (trzeba brać pod uwagę, że wcale) ale to nie jej wina Romanie, że węgiel tanieje.

albo cisza przed burzą 😛   ....  ale pewnie castingu nie wygrała dobrze szkolona .. porównaniu do moździerzy z ulic eko strajków 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v