Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bo to jest jeden z tych przypadków gdy .... - no i właśnie jak mam napisać aby to sensu nie straciło czyli napiszę wprost - zabójca sam ię przyzna i pozostanie bezkarny w świetle prawa większości. 
o taka to dla wielu dopiero się nazywa praworządność

lata nauki prawniczego zawodu, norm, przepisów, etyki, i grom wie czego jeszcze i taki jeden przypadek a cała ta bełkotanina idzie w p..u.
oto dlaczego nie mam ŻADNEGO szacunku do zawodu prawnika. jest oparty na abstrakcji, nie praktyce

ha. cieszy mnie że ten post przeskoczył na kolejną stronę, jego tresć zmusi czytelnika do przejścia na poprzednią :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

antek juz leci do teheranu wyjasniac okolicznosci zamachu ??? ktory to  juz 10...............

dzisiaj od rana w tvp-info mowia ze to putin spowodowal katastrofe bo sprzedal iranczykom rakiety zamiast niecelnych atrap.

w tym sezonie kupilem 2 tony wegla ,jeszcze z miesiac tym opale, gdybym mial drzewo jak dawniej to pewnie na cala zime by wystarczylo.

poszukajcie sobie co pisze  teraz onet o kontach politykow na fb

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Ale wiadomo kto .

No pewnie że wiadomo. Generała zabił DRON.:oops1: A DRONa przesłuchać ani ścigać się nie da, czyli sprawa jest czysta. Nawet jak zapytają gdzie ten DRON jest, to można odpowiedzieć " a gdzieś se lata". I będzie to zgodne z prawdą.:lol:

3 godziny temu, Roman176 napisał:

a powiedz mi co sądzisz o zastrzeleniu samolotu ?? albo awarii ... ?  o informacji kontrwywiadu 

A którego kontrwywiadu? :lol:
W wyniku awarii systemu OPL  zestrzelono samolot pasażerski. Zepsuł się gość od naciskania guzika w wyniku czego nacisnął guzik. 

A tak poważnie to podobno strona Ukraińska dostała info od bodaj rodziny jednej ze stewardes iż ta dzwoniła z pokładu informując że coś pizło przy samolocie i pilot zawraca. Takie to wiadomości wywiadowcze.

Opublikowano

dziwna sprawa z tym zestrzeleniem , była pogoda USA napewno miała satelity  skierowane na iran ze wzgledu na możliwość ataku rakietowego w odwecie a jakoś nie chetnie mówią , a  może to usa myslało ze to rakieta z iranu jak prezent leci na ich baze w iraku ? a może ruscy chcieli namoncić ? albo sami iranczycy co jest najmiej prawdopodobne , choć coś na sumieniu mają albo sami niewiedzieli czy strzelali czy nie .

Opublikowano (edytowane)

nie chce mi się pisać bo mi siły  ze śmiechu opadły ...
https://www.rp.pl/Sedziowie-i-sady/301109908-Marsz-Tysiaca-Tog-prezes-sadu-Rejonowego-w-Elblagu-nakazala-zabranie-tog-do-depozytu.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

No pewnie że wiadomo. Generała zabił DRON.:oops1: A DRONa przesłuchać ani ścigać się nie da, czyli sprawa jest czysta. Nawet jak zapytają gdzie ten DRON jest, to można odpowiedzieć " a gdzieś se lata". I 

Właśnie oglądam program z posłami i nie potrafią odpowiedzieć tak czy nie ale mądrości wielkie . 

Mirek według twojej teorii iran powinien złapać tego drona   skazać go na śmierć i powinno to wystarczyć a nie atakować bazy . 😁😁😁

Opublikowano (edytowane)

problem że dron to maszyna i nigdy żywy nie był to jak to zabić?

zabiliśmy wam generała i co nam zrobicie?

tylko u Barei petent wychodził bez płaszcza i rzeczywiście niewiele mógł ... 
niby ... właściwie słowami tego nie podsumuję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Amerykanie upierają się że dron
gdzież bym śmiał nie wierzyć

gdyby jeszcze twierdzili że dron sterowany sztuczną inteligencją...
no i tutaj też by niejeden się uśmiał

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

o final w niedziele-sie ma🙃

pis-uarom gul rosnie-co juz malo ubran z kontenerow pck ?? malo plecakow ze strychu szkoly ??? malo kasy emerytek torunskich ?? zamiast zlotego melona srebrne wieze sie marzyly a tu zonk 😂.

a te drony bojowe co antek obiecal to jakie maja zdolnosci bojowe i uzbrojenie, kiedy weszly na stan bo cos przegapilem, ciekawe czy one by tak jakiegos generala armii czerwonej tentego ??

Opublikowano (edytowane)

a na "nieciekawe" z kolei jaki sens wchodzić?

posty zapisuje ale nie odczytuje samo tego co zapisało i trzeba za każdym zapisanym stronę odświeżać

U was też tak? bo jak nie to byłbym gotów i w te "stronki uwierzyć, tylko nigdzie po za af nie wchodziłem ciekawego przez ... ze dwa dni :ph34r:

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Dron sron. Bin Ladena najechali w cztery śmigła z czego jeden padł Wysypała się garść luda i wyczyścili chatę - którego tam sądzić? Przypomnę, że startowali z Afganistanu.. Rakieta nie trafia w samolot tylko najlepiej tuż przed. Samolot mógłby zostać przeszyty na wylot a z otwartym oknem może sobie lecieć. Do wojskowych maszyn wali się często dwie rakiety dla pewności. Jest taka opcja, że pilota już dawno nie było i samolot tak wykorzystał pęd jak wykorzystał...

Opublikowano (edytowane)

nie rozumiesz o co mi a sądze że i Zbyszkowi chodzi.
Przepisy , zasady , prawo , praworządność (nawet marszem w barchankach będą tej abstrakcji już bronić

Czy to przypadek bin ladena czy ten najnowszy to są metody terrorystów

terroryzm już zwyciężył jeśli walka z nim prowadzona jest takimi samymi metodami

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A którego kontrwywiadu? :lol:

kanady usa 

2 godziny temu, mirro napisał:

A tak poważnie to podobno strona Ukraińska dostała info od bodaj rodziny jednej ze stewardes iż ta dzwoniła z pokładu informując że coś pizło przy samolocie i pilot zawraca. Takie to wiadomości wywiadowcze.

a co złe są te kontrwywiady 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

c4a3f02f6e35aaddd3c049a5e8e56f7e1578658795665.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no
w Anglii jeszcze sobie czapki z baraniej skóry wełną na wierzch na łby zakładają
pajacada, nic więcej, tak samo jak szamańskie piórka i kły u prymitywnych ludów

o. już się zapisywanie postów poprawilo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
29 minut temu, dysydent napisał:

Czy to przypadek bin ladena czy ten najnowszy to są metody terrorystów

terroryzm już zwyciężył jeśli walka z nim prowadzona jest takimi samymi metodami

Rubikon, cienka czerwona linia i parę innych granic zostało przekroczone już dawno. Działania "Team six" w Afganistanie świadczą tylko o tym że zostaną przekroczone kolejne granice. Jak to będzie wyglądało zależy tylko od zaplecza technologicznego i stopnia determinacji decydenta. 

Jnna sprawa że czasem nie można inaczej. Od czasów Al kaidy przyzwyczajono nas do "eliminowania" czyli zabijania. Oczekujemy że ktoś to zrobi, w sposób mniej lub bardziej elegancki, ale nie chcemy obciążać dylematami moralnymi własnego sumienia. Dlatego nasze metody muszą być gorsze od metod terrorystów. Zabijanie prewencyjne to zaś najgorsza. 

Opublikowano

Nie rozumiem jak cytowany regulamin ma regulować zamykanie przebieranki w żelaznej szafie. Dysydent - rozumiem o co Ci chodzi i dlatego to napisałem. Polemizowałbym z tym rozszerzeniem pojęcia terroryzmu. Środki może nieproporcjonalne ale jednak cywili nie atakują... Roman - kontrwywiad jak sama nazwa wskazuje broni przed działaniami obcych wywiadów....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v