Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 12zbyszko napisał:

Jak te samochody wejdą do produkcji to ty będziesz ciemny a jak nie wejdą , dopiero będzie na twoim .  

A co jest do tej pory zrobione? W jakiej fazie jest ten projekt? 

Opublikowano

Mnie jeszcze śmieszy jak rozmowa o dużych pieniądzach , a w użyciu słowo pieniążki . Tak jakby słowo pieniądz było jakieś nieodpowiednie . A włacząją tu już niemal wszyscy . B|

Opublikowano

Maluch jest zbudowany na oryginalnej skrzyni bez sprzęgła i jest to generalnie garażówka. Pokazuje głównie zaradność. Jest to faktycznie taki sam etap technologiczny jak sławetny vigus. A propos deadline wprowadzenia do produkcji wieszczonego przez mirro dodam, że będzie to pierwszy na świecie elektryczny ciągnik... Dlaczego? Vigus pokazuje gdzie stoimy w ewolucji transmisji a rozmach "łykanej" propagandy pokazuje jakie w naszym kraju o tym jest pojęcie. Modzelewski. Niewątpliwie to fachowiec no i potrafi być i kreatywny i elastyczny. Niestety jest to konserwa. Były czasy, że mogłeś pójść z torbami za błąd ortograficzny ba fakturze lub literówkę w nazwie mimo kur... NIPu. Jeżeli Twój kontrahent nie zapłaci VAT nie masz prawa go odliczyć co w jego czasach powodowało, że za karton papieru do drukarek musiałeś zapłacić VAT co nie było tak dotkliwe jak koszty kontroli i mandat... Czytuję i jego opinie ale cenzuruję wszelkie wycieczki poza właściwy temat ze względu na to co pokazał. Nomen omen pomagał on wielokrotnie w vataliach przeciw KAS. Nie za darmo, nigdy. Tak, że mirro wartość pieniędzy zna. Jest twórcą założeń programowych PIS i autorem słów: "najlepiej zarabia się na tworzeniu prawa" - wiele to wyjaśnia co do całego towarzystwa - co nie?

Opublikowano

putin juz dawno spi-roznica czasu-wiec idz spac.jutro cos znowu zapoda..

juz sa ciagniki elektryczne- wieksze firmy pokazuja takie wynalazki, juz nie pamietam dokladnie ale  chyba johny d ma w ofercie ciagnik z napedem elektrycznym na kabel 500 m dlugosci ktry mozna podpiac bezposrednio do lini niskiego napiecia, inne moga popracowac  na akumulatorachnawet 4 godziny lekkiej  pracy lub 1 orki- w prasie rolniczej sa pokazywane takie perelki.

Opublikowano

Myślałem, że śpicie i wyedytowałem posta. Niepotrzebnie jak zwykle😏 Przemilczę temat tramwaju w polu... Chociaż.. To raczej rozwój napędu a źródłem zapewne będzie ogniwo paliwowe. Jak dla mnie w rolnictwie powinny tyrać już od dawna hybrydy gdyż ekologia bez doładowania działa lepiej. Zamiast tego elektryczne wspomaganie... Może to temat dla PolmotoUrsusa😄

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Nomen omen pomagał on wielokrotnie w vataliach przeciw KAS. Nie za darmo, nigdy. Tak, że mirro wartość pieniędzy zna. Jest twórcą założeń programowych PIS i autorem słów: "najlepiej zarabia się na tworzeniu prawa" - wiele to wyjaśnia co do całego towarzystwa - co nie?

To akurat rozumiem, rozumiem też że pisał opinię pod konkretną tezę PiS o finansowaniu Air show, rozumiem też że obecnie nie przyzna tego otwarcie bo właśnie gówno wypłynęło na wierzch.
Czyli został instrumentalnie wykorzystany przez Pana Kaczyńskiego, który posłużył się jego bezstronną opinią,  na podstawie której wyprowadzono w świetle fleszy trzech oficerów w kajdankach, żeby potem sąd mógł ich spokojnie wypuścić i powiedzieć iż Pan Modzelewski nie wie o czym pisze, ale nic się nie stało.😂

No chyba że to Prezes Kaczyński zwiedziony opinią Pana Modzelewskiego, zamówioną za pieniądze Pana Kaczyńskiego, złożył nieświadomie dęte zawiadomienie, przez co padł ofiarą tego pierwszego, zaś pozostali i tak skończyli w wiadomy sposób.🤣

Ciekawe która wersja jest lepsza.

Opublikowano

Za stary to lis aby teraz mu uwierzyć w słowa: " niewiedziałem". Ekspertyzy zawsze budzą odmienne emocje w każdej ze stron zatem grę na dyskredytację ma ów M wkalkulowaną w cenę. Ponieważ towarzystwo jest wzajemnej adoracji można tylko przypuszczać co poszło oprócz rachunku. Dodatkowo ekspert jest radykałem i się z tym nie kryje. Oficerowie? - trupy w drodze do celu choć nos podpowiada, że to jeden z celów.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.12.2019 o 00:46, Roman176 napisał:

czemu ich nie lubisz ??

stare pytanie to wyjaśnię że chodzi o Konfederację ze szczególnym wskazaniem na niekorwinowskie odłamy tej zbieraniny choc i pasuje to co napiszę do ich wszystkich.
Nie tyle nie lubię co się boję strony ideologicznej tego towarzystwa  bo czasy mamy dezorientujące pospólstwo na tyle że slusznymi argumentami gospodarczymi mogą cofnąć ideologicznie średnią wypadkową polityki polskiej o stulecia.
Cywilizacja zmierza od feudalizmu a oni by chcieli doń zawrócić. jeszcze wcześniej przed feudalizmem bylo niewolnictwo, a jeszcze wcześniej... ,,, ... drzewo.

I tutaj można by dużo pisać ale to jedno zdanie wystarczy bo reszta to tylko rozpisanie na punkty.

byłbym o pytaniu zapomniał gdyby nie trafił mi się ten artykuł. https://wpolityce.pl/polityka/479662-zla-ameryka-i-dobre-chiny-czyli-swiat-wg-grzegorza-brauna

Ktoś zapyta dlaczego zatem ja sam byłem zadowolony z reprezentacji w parlamencie i tej opcji politycznej?
Ano właśnie po to aby zaistniały argumenty większej wolności gospodarczej, uwierzyli w siebie osobnicy którzy tam się zawieruszyli z liberalnymi poglądami, ale naprawdę liberalnymi bo takowi tam też są. No niestety ale pomysły przywrócenia monarchii czy tytułów szlacheckich to jednak już jawnie feudalne doktryny
no ale wieśniactwo też ma prawo do reprezentacji parlamentarnej chociażby jako przestroga i przypomnienie że istnieje a widoczne z daleka łatwiej zutylizować. 
Tylko ja mam nieco problem bo brzydził bym się do tej "utylizacji" używać Zandberga (chyba dobrze napisałem nazwisko tego neokomunisty?)

czyli znowu ten cholerrny PiS? farciarze.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Pany śledzą co wrzucił ostatnio wielonoga 😁😁😁..... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Niebywałe jest jak przeszkolono ludzi że  sie im  płacący w sklepe facet od razu z sędzią kojarzy. 

Była dziś ta kolaboracja Konfederacji już czy nie? Roman obiecywał  a na razie jakoś cicho.

Opublikowano

zajumalem dzisiaj babie klucz imbusowy ,niewazne ze taki maly, do mebli-ile za to dostane ??? kradziez to kradziez-niewazne ze nieswiadoma 😛. gdybym go chcial oddac to wartosc paliwa wielokrotnie by przewyzszyla wartosc klucza.

patrzcie putin poszedl  nasza droga -niecale 2 lata minely odkad nasi politycy chcieli napisac historie na nowo a on poszedl w ich slady, 

adrian wrocil z nart ??? pamietacie sprawe raportu anodiny i ferii w alpach ????

cala ta coroczna konferencja prasowa putina odbyla sie 19 !!!!!!! a dopiero  teraz zaczal sie szum .. 

Opublikowano

Dziś Szczerski sie chwalił ze odpowiedź Morawieckiego zacytowano w 190 mediach a Putina tylko w 50. Tylko żeby teraz nie było ze czytelnicy/widzowie  tych 140 w których pojawił sie tylko  Morawiecki , zechcą zapoznać sie z treścią wystapienia Putina.  Oby sie nie okazał0o że Putin użył naszych gamoni do rozgłoszenia swoich tez na cały świat.

A JKM twierdzi że trzeba sie po prostu smiac https://wiadomosci.wp.pl/janusz-korwin-mikke-reaguje-na-slowa-wladimira-putina-trzeba-sie-smiac-6462301826115201a

......yyyy tyle tylko że on przecież kolaboruje z nimi 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v