Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dotacje rządowe    to z niedawna jakoś  Z drugiej strony spór z USA o dotacje dla Airbusa pozostaje otwarty. Światowa Organizacja Handlu (WTO) zezwala na sankcje celne ze strony  USA, ponieważ UE masowo wspierała produkcję samolotów. WTO przyznała amerykańskie taryfy karne do 100 proc. na produkty o wartości 6,81 mld euro z powodu dotacji Airbusa. .

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Roman promy wybudowane w Stoczni Szczecin. Nie odkupiony z rynku wtórnego i remontowany w Singapurze. Kolejny sukces?lol_.gif

jesteś wielkim fanem wyborczej ?  a propo co się stało z wyposażeniem stoczni  ?  dlaczego musieli zakupić prawie wszystko nawet wozidło za 788tyś euro co sie stało z dźwigami i maszynami 

Opublikowano

z linku wynika ze na ponad 600 tys kredytow walutowych, sprawy zalozylo 1200 osob ,wiekszosc wygralo, w ciagu 2 lat rozpatrzono ile procent... - roman ty masz przewaznie wiecej promili😛.

wszystkich prezesow bankow ktore udzielaly takich kredytow powinni skazac i pozbawic praw obywatelskich na tyle ile srednio trwal taki kredyt 😛,dla przykladu pinokia jako pierwszego a jego przydupasa-zwanego ministrem finansow w zawieszeniu skazac.B|, byly banki ktore nie udzielaly takich kredytow bo wlasciciele i prezesi wiedzieli ze to szwindel.

Opublikowano

Kredyt w złotych w tej chwili może być tak samo problematyczny jak we franku. Teraz nagle wyszli ze śmieciowych? Skąd wkłady własne? Daj spokój.. Wielu na tak zwanych śmieciowych umowach ukręciło sobie tyle, że działkę i początek budowy mieli zatem dla banku byli... O czym ja tu piszę - niedawno przy dyskusji o minimalnej każdy piewca zaznaczał, że w związku z brakiem pracownika nikt już o minimalnej nie słyszał. A obeliski, łuki i domy pamięci to tylko kolejny proces inwestycyjny gdzie pieniążki publiczne już mają dawno swoich właścicieli. Roman - ano dlatego, że ktoś upadł na łeb i wymyślił budowanie przemysłu stoczniowego gdzie aby coś konkretnego uspawać musieliby to w częściach wywieźć i w niemieckiej stoczni do kupy złączyć.

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

jesteś wielkim fanem wyborczej ?  a propo co się stało z wyposażeniem stoczni  ?  dlaczego musieli zakupić prawie wszystko nawet wozidło za 788tyś euro co sie stało z dźwigami i maszynami 

Przecież to Ty wrzuciłeś filmik z tym promem. Pytanie brzmi. Po kiego grzyba uparli się kupować stocznię bez wyposażenia i możliwości produkcji, a nawet projektowych, potem dumnie postawili stępkę, a potem nic się już nie działo? No i jeszcze darli japę że z Niemcami albo szwedami będą okręty podwodne dla nasze marynarki tam budować.  A teraz chcą od szwedów dwie używki kupić żeby choć część załóg utrzymać.  Normalnie 100% emocji 0% logiki. lol_.gif

Opublikowano

Nie narzekajcie, Polka wygrała kolejny raz euro wizje dla młodzieży i jak ładnie mówiła po angielsku, jaka promocja dla Polski.

Wizy zostały zniesione i Amerykanie chcą nam sprzedać najnowsze technologie militarne po korzystnych cenach.

Ile rozmaitych bohaterów jest w Polsce się słyszy, a ostatnio w piątek co było w Anglii.

Wojciechowski został komisarzem Rolnictwa, czy to nie same sukcesy i chwała dla Polski z ostatnich miesięcy.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

problem jest w tym że niewielka grupa ludzi  tworzy biznes i miejsca pracy , ta grupa mówi że albo dacie nam dotacje albo bedziemy produkować w azji , niemieckie stocznie także były dotowane , fabryka tesli w niemczech bedzie dotowana , co by było gdyby rzad nałożył podatki na biedronke a ta postanowiła wycofać sie z polski ?   pewno demonstracje bo ta zatrudnia ze 30 tys osób  biznes został zdominowana przez grupke ludzi która potrafi szantażować .                     zniesione wizy do usa a kto tam robi ? polak ,meksykanin bo nawet murzynom się tam nie chce robić jak już to pracuje  ale nie zapiernicza

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Wizy zostały zniesione i Amerykanie chcą nam sprzedać najnowsze technologie militarne po korzystnych cenach.

Nie technologię tylko szczelne moduły, z naklejką żeby w razie awarii nie otwierać tylko odesłać do producenta w USA.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał:

Nie narzekajcie, Polka wygrała kolejny raz euro wizje dla młodzieży i jak ładnie mówiła po angielsku, jaka promocja dla Polski.

Ile rozmaitych bohaterów jest w Polsce się słyszy, a ostatnio w piątek co było w Anglii.

Wojciechowski został komisarzem Rolnictwa, czy to nie same sukcesy i chwała dla Polski z ostatnich miesięcy.

Oni to najbardziej się cieszą z 27do1 . 

Tylko żeby Wojciechowski nie miał takich samych wyników jak Tusk 

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

Wojciechowski będzie miał duuużo lepsze wyniki bo nasi oznajmili że rozumieją iż musi zająć się rolnictwem na poziomie unii a nasze jest tylko małym elementem, więc też zrozumieją jak nie zrobi nic.lol_.gif

Opublikowano
5 minut temu, 12zbyszko napisał:

Tylko żeby Wojciechowski nie miał takich samych wyników jak Tusk 

Ale zaufanie mieli do polaka ze go wybrali i to sukces lub kto wie, czasem kogoś się wybiera żeby go wkopać w trudnym temacie.

Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał:

Ja pierdziele wyglada mi to Wiadomosci w TVP PiS tylko w wersi pisanej. Tam tez podobno przez ostatnie lata nic zlego sie nie stalo tylko same sukcesy

Opublikowano
49 minut temu, 12zbyszko napisał:

Widzisz ty też masz problem z odpowiedzią . Co mam ci drukowanymi literali napisac abyś odpowiedział 😁

ZA KTÓRYCH RZĄDÓW MIAŁEŚ LEPIEJ ZA PIS CZY ZA PO-PSL ?

Nie umiesz czytać? 

TAK SAMO CHU....O

IDENTYCZNIE

26 minut temu, Roman176 napisał:

spytaj ich kto ich  w d*pę wyruchał ? 

Między innymi ten pan https://oko.press/morawiecki-przypomnial-sobie-ze-dal-kilka-tysiecy-kredytow-we-frankach-ale-sie-nie-zaciagal/

Przed chwilą, mirro napisał:

Przecież to Ty wrzuciłeś filmik z tym promem. Pytanie brzmi. Po kiego grzyba uparli się kupować stocznię bez wyposażenia i możliwości produkcji, a nawet projektowych, potem dumnie postawili stępkę, a potem nic się już nie działo? No i jeszcze darli japę że z Niemcami albo szwedami będą okręty podwodne dla nasze marynarki tam budować.  A teraz chcą od szwedów dwie używki kupić żeby choć część załóg utrzymać.  Normalnie 100% emocji 0% logiki. lol_.gif

Bo kupują nie za swoje a muszą zbudować  misia który "odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!" 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Ale zaufanie mieli do polaka ze go wybrali i to sukces lub kto wie, czasem kogoś się wybiera żeby go wkopać w trudnym temacie.

A jeszcze pamiętasz jak go wybierano? 

Opublikowano
4 minuty temu, thor1984 napisał:

Ja pierdziele wyglada mi to Wiadomosci w TVP PiS tylko w wersi pisanej. Tam tez podobno przez ostatnie lata nic zlego sie nie stalo tylko same sukcesy

a co złego dzieje sie w gospodarce ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Bo kupują nie za swoje a muszą zbudować  misia który "odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!" 

Mam nadzieję że ostatnie. Ten kraj jest w stanie wytrzymać wiele, ale nie wszystko.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Nie umiesz czytać? 

TAK SAMO CHU....O

IDENTYCZNIE

Taki mądry człowiek . Na wszystkie tematy odpowiada i ma tak jak pisze 😁😁😁to wyrazy współczucia .

Jednak dobrze pisałem . Teoria dobra tylko brak praktyki .  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przecież to Ty wrzuciłeś filmik z tym promem. Pytanie brzmi. Po kiego grzyba uparli się kupować stocznię bez wyposażenia i możliwości produkcji, a nawet projektowych, potem dumnie postawili stępkę, a potem nic się już nie działo?

jak nic ? oni mają chrypkę na budowę statków  a cały czas mają kontakty na budowy kadłubów i innych elementów statków ..... to nie stocznia tylko klaster 

zyski ma ma wiec ? 

49 minut temu, Ulman napisał:

a co miał robić nie dawać jako szef zagranicznego banku prowadzić do upadłości ?

centrala kazała .....  jak ja bd pracował u ciebie ty karzesz zarabiać i budować szajs to pracownicy są wini ?

49 minut temu, Ulman napisał:

mamcie kodzarzu

https://koduj24.pl/oto-mis-na-miare-naszych-czasow/

a propo twojego miska 

Spór o majątek Stoczni Szczecińskiej zaostrza się. Jej tereny przejęła tajemnicza spółka Kraftport w momencie, gdy pojawiło się tam konsorcjum PN System z perspektywą biznesu o wartości 2 mld euro. Wystrychnięci na Dudka podejrzewają, że stało się to po przecieku poufnych informacji.

Ubiegnięci - W kilka dni po tym spotkaniu z mediów dowiedzieliśmy się, że administrująca w imieniu Skarbu Państwa terenami stoczni TF Silesia wydzierżawiło teren jakiejś nieznanej spółce. To był dla nas szok - mówi jeden z uczestników spotkania. Chodzi o firmę Kraftport, która zawarła umowę dzierżawy na 10 lat. Została wpisana do KRS dopiero w trzy dni po podpisaniu umowy, a jej jedynym właścicielem jest śląski przedsiębiorca Fryderyk Frejowski zajmujący się dociepleniami budynków. - To Polska właśnie. Trudno nie mieć wrażenia, że ktoś na naszym pomyśle chce zrobić majątek. Ktoś, kto miał wcześniej wiedzę o naszych planach. Będziemy musieli się dogadać z Kraftportem i z pewnością będzie to kosztować – stwierdza przedstawiciel konsorcjum.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Skoro on takiej wielkiej i nieskalanej moralności i patriota welki to jak mu sumenie pozwoliło rodaków w rogi walić. Mógł przecież robotę rzucić. Oszukiwał frankowiczów a teraz oszukuje ciemny lud

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Dla mnie mogą i wycieczkowce budować. Albo robią to co mogą, albo politycy wmawiają nam że zrobią czego nie mogą.  A nie mogą bo nie mają możliwości nawet projektowych. Więc jak spawają te motorówki i starcza im na wypłaty to dobrze, bo przynajmniej dokładać nie trzeba, Tylko niech nikt mi nie pieprzy że są w stanie zbudować sami coś od A do Z , 

Opublikowano

Aa Ulman w każdej dziedzinie? Gdyż ja bym dodał, że w sferze ułatwień, choćby w procesie uzyskiwania pozwoleń na budowę, jest in minus. Jest wiele burdeli stworzonych regulacjami szczegółowymi, które są ad hoc "poprawiane". Prawda jest taka, że jak masz parę setek tysięcy do włożenia w cokolwiek musisz teraz jeszcze bardziej pilnować żeby ich nie stracić e sensie utopić bez perspektywy szybkiego zwrotu. Zatem jest tak samo tylko ciut mniej pewnie, o. Biedaczki. Robiliby tylko ktoś im teren zajął. Jak cienkie uje mieliście pomysł to najpierw było sobie zaplecze zorganizować a nie pieprzyć o tym do telewizora! Teraz poszkodowani. Idąc logicznie to jakiej umowy by nie zawarli to byłaby to spółka odpowiadająca majątkiem własnym zatem bezpiecznie szło grunt przygotować.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Skoro on takiej wielkiej i nieskalaneh moralności i patriota welko to jak mu sumenie pozwoliło rodaków w rogi walić. Mógł przecież robotę rzucić. Oszukiwał frankowiczów a teraz oszukuje ciemny lud

Wtedy był najemnikiem i robił u obcego. A obcy wiadomo, nie popuści. Sumienie zakończyło działanie przy jakiejś sumie miesięcznych przelewów na konto. Wiadomo że powyżej jakiejś granicy wyłącza się samoczynnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v