Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, yacenty napisał:

Zapraszam do dzielenia się swoimi przemyśleniami na temat sytuacji politycznej w Polsce w nowym temacie.

Stary zamykam, ponieważ jest strasznie długi i wolno działa.
Link do starego tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/89483-obecna-sytuacja-polityczna-w-polsce/

Dział powinien być całkowicie zamknięty,kilku stałych gości prowadzi jałową dysputę od czterech lat,psychiczne się wykańczając

• Like 1
Opublikowano

Ale przy okazji można się od nich sporo dowiedzieć o obecnej (i nie tylko) scenie politycznej .

Opublikowano

1 godzinę temu, thor1984 napisał:

No z tego co mi wiadomo to karetka ma tam dyzury podczas obrad wiec nie ma co sie dziwić, że chyba Terlecki powiedział, że mamy jedna z najlepszych opiek medycznych w Europie. 

Terlecki to wygląda jakby rozprowadzał najlepsze zioło w miescie . Może amfę diluje w sejmie żeby  nie posneli na tych nocnych głosowaniach

3 minuty temu, Alamo napisał:

Dział powinien być całkowicie zamknięty,kilku stałych gości prowadzi jałową dysputę od czterech lat,psychiczne się wykańczając

Zapraszamy do dyskusji ale własnymi słowami i refleksjami a nie kradzionymi biednemu Ziemkiewiczowi

Opublikowano (edytowane)

ile trzeba czasu żeby uznano też ten temat za zbyt długi? Nie robiłbym zakładów :D 
Witam w nowym/starym gronie i z mojego nowego starego linucha z takiego sprzętu że większość z Was wstydziła by się przyznać. 
sprawdzam jak działa chromium pod 32bit Linuksem i pierwsze to wiadomości google
Kto czytał stary temat zapewne wie dlaczego nie jestem zdziwiony 
https://www.dorzeczy.pl/kraj/119490/prezydent-jest-skonfundowany-kandydaturami-pis-do-tk.html

w kwestiach technicznych niejako można wyszukać w googlach że z całej Europy Polska jako jedyna lub w przytłaczającej mniejszości bojkotuje Huawei-a w sieciach 5G 
a co mi tam może znajdę linka, no i mam wprawdzie nie tego o którego mi chodziło ale zawsze
http://wgospodarce.pl/informacje/70317-anglicy-chwala-huawei-czesi-i-niemcy-nie-dyskryminuja

5 godzin temu, Roman176 napisał:

no to pierwszy 

@Ulman @jacus @mirro @racyl @DTaras @jarecki @dysydent @12zbyszko 

ZAPODAJCIE COŚ 

zapodał Roman
no i kto był pierwszy? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Terlecki to wygląda jakby rozprowadzał najlepsze zioło w miescie . Może amfę diluje w sejmie żeby  nie posneli na tych nocnych głosowaniach

Zapraszamy do dyskusji ale własnymi słowami i refleksjami a nie kradzionymi biednemu Ziemkiewiczowi

110710195611341.jpg

Opublikowano (edytowane)

Konfident? Oni się donosicielstwem brzydzą tylko jak opozycja donosi

Dziś wypłynął Macierewicz i znowu zacząłem sę zastanawiać czy on już doszedł do prawdy czy nadal nie? Ten cyrk z jego komisją jeszcze trwa? Jest jakiś raport końcowy, wnioski itd?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
53 minuty temu, Ulman napisał:

Jak coś napiszę to nie proś o link . Własnymi słowami i z własnego doświadczenia . Takie powinno być forum .

Opublikowano
1 godzinę temu, Alamo napisał:

No jak mi przykro że nie spełniłem Twoich nadziei.😂 Ale pamiętaj, to były tylko Twoje nadzieje a nie moje obietnice. To nie moje, ale też i nie Ziemkiewicza.🤣
 Spokojnie możesz zaproponować jakąś nazwę dla tematu , gdzie będziemy mogli toczyć nasze jałowe dysputy. Wtedy ten, będziesz miał tylko dla siebie.

35 minut temu, jacus napisał:

uwazajcie bo  alamus was zakapuje jak mnie i % poleca

adrian jest skonfudowany😛 dobry zart,😛, to cyniczna szuja, o wyzsze uczucia bym go nie podejrzewal.

Może jest skonfudowany bo dalej nie rozumie swoich kompetencji w zakresie sędziów TK.😂 Oczywiście nie rozumie też swoich obowiązków w tej materii, co pokazał już w przeszłości. Ale Pani Szydło też nie rozumiała swoich obowiązków w zakresie publikacji wyroków TK i faktycznie wyglądała na skonfudowaną.- po zderzeniu z Seicento również.

Ale teraz to Pani Premier może być co najwyżej "confused", inaczej nie wypada mówić w miejscu obecnego pobierania wynagrodzenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

zapodał Roman
no i kto był pierwszy? 

jarecki 

2 godziny temu, jacus napisał:

hanysy twarde sa- lezalem na ortopedii ze slazaczkami- jedna po takiej samej operacji, wstala wczesniej niz ja a byla juz w wieku po poborowym i to mocno. roman nie operowali cie przypadkiem w wojewodzkim szpitalu w piekarach ???

jastrzębiu bez przesady aż tak źle nie było 

2 godziny temu, DTaras napisał:

Roman - kiedyś kumpla odwiedzałem a ponieważ leczyli mu oparzenia i składali jednocześnie to oddział oparzeniowy. Gadka taka sobie bo śmiać się nie mógł za bardzo. W pewnej chwili kiwa głową i mówi: "patrz na asa". Jedzie o jednej nodze facet właściwie to piguła go wiezie. Druga noga zgodnie ze specjalnością zakładu. Okazało się, że popili i zasnął przy ognisku. Jedna zjarana, że amputowali... Tak, że roman - uważaj na siebie 😉

tylko ja nic nie piłem pełny świadomy .. tylko ciśnienie hydrauliczne mnie biczowało jak to się gada niedzielna praca w g....   obraca 

Opublikowano (edytowane)

ee tam
Pierwszy był Yacenty a drugi czyli tak jak by pierwszy 

Przy okazji bo dopiero doczytałem 
współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia.
Mi tylko z palca opuszkę ścięło przy obcinarce do cebuli i do końca życia będę "znaczny" .

kto pierwszy.PNG

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

ee tam
Pierwszy był Yacenty a drugi czyli tak jak by pierwszy 

on się nie liczy popsuł forum 

10 minut temu, dysydent napisał:

Przy okazji bo dopiero doczytałem 
współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia.
Mi tylko z palca opuszkę ścięło przy obcinarce do cebuli i do końca życia będę "znaczny" .

dzięki 

Opublikowano
2 godziny temu, Alamo napisał:

To będą pisać w temacie o cenie bydła, lub pogodzie. Niech lepiej już piszą tutaj. 

Opublikowano (edytowane)

Roman, ty jak piszesz jedną ręką to błędów nie robisz., czy w nowym temacie postanowiłeś ortografie poprawić?😎

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

bicze wodne to slyszalem ale olejowe ???? 

3 minuty temu, dysydent napisał:

skąd te bicze olejowe?

sekcja ma taki siłownik ze morze 1000m ziemi unieść to wyobraź sobie ciśnienie do tego siłownika 

5 minut temu, Ulman napisał:

Roman, ty jak piszesz jedną ręką to błędów nie robisz., czy w nowym temacie postanowiłeś ortografie poprawić?😎

nigdzie mi się nie spieszy ... pyzatym nie mogę alta złapać małpki i innych znaków jadę tylko na poprawianiu do pomocy pisania 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

bicze wodne to slyszalem ale olejowe ???? 

pamietacie takie powiedzenie- jesli ty nie interesujesz sie polityka to polityka zainteresuje sie toba ......

te olejowe Roman mi już wyjaśnił 
a powiedzenie o polityce sam gdzieś niedawno czytałem w tym artykule
https://www.instalki.pl/aktualnosci/software/38406-tworcy-notepada-rozpetali-polityczna-wojne-chinczycy-w-natarciu.html
tylko tam jest; nie polityka się nami zajmie a politycy.
trochę to pasuje do kwestii mieszania spraw zawodowych, profesjonalnych z politycznymi

17 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

To będą pisać w temacie o cenie bydła, lub pogodzie. Niech lepiej już piszą tutaj. 

Jakkolwiek każdy ma prawo do poglądów politycznych ale mieszanie tego z zawodowymi nieraz i kontekstami na warsztacie pracy to takie trochę nieprofesjonalne. Ja tego notatnika np. nie pobrałem bo nazwa by mnie raziła i nijak się ma programów komputerowych pisanie (bo do tego nieźle się nadają przynajmniej wcześniejsze wersje) do pisania Historii, chociaż sam nie wiem.
Dochód rolnika obecnie to w dużej mierze i polityka. W temacie o fasoli nie uchroniłem się przed komentowaniem polityków którzy raz dają raz znoszą dopłaty do tego warzywa co tylko zdesabilizowało rynek... no i właśnie nie wiem czy kontynuowanie tego posta bardziej w fasoli czy tutaj?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Taras -wniosek pierwszy , "a co ja się kurna będę kopał z koniem". Drugi , nie chcą ani mnie, ani Kaczyńskiego a reszta sama się przewróci. Trzeci nie pasuje mi obecne ustawienie Polski w polityce międzynarodowej i świecić oczami za głąbów nie będę. Czwarty = a tak po prawdzie, to wolę już być szefem tej partii w UE , może to też robota z głąbami ale za jakie pieniądze.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v