Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, szymon09875 napisał:

Taa super ekologiczne na prądzie z węgla 🙄

Tylko wyprodukowanie 1 kw energii w elektrowni wytwarza mniej Co2 itp niż w silniku spalinowy, :) I jest bardziej efektywne . 

Edytowane przez stuart
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Klima służy tylko do chłodzenia a nie grzania.Jedynie silnik ma ciężej i ciut szybciej się nagrzewa.

Przy takiej pogodzie jak teraz trzeba przejechać 10km żeby było 90c.A benzyniakiem 3km.

Przy -15 w dieslu na postoju silnik się nie nagrzeje do 90 nawet jak osiągnie 90 będzie stygł bo wentylator non stop chodzi, jedynie podczas jazdy będzie się nagrzewał bo trzeba wiencej siły i wytwarza się wiencej ciepła.

Jak ktoś ma małe dzieci to benzyna lepsza do jazdy w koło komina,Vat też można odliczyć od benzyny a niektóre silniki lubią gazowanie i niema żadnych problemów ani świecących się kontrolek.

Ja bym nie wziął, bo po raz stary i może mieć natłuczone motogodzin a w dodatku spalony gdzie trzeba dużo drogich części kupić.

Co do klimy to się z tobą nie zgodzę.Nawet w serwisach klimy mówią by jej w zimę używać.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, stempos1980 napisał:

Co do klimy to się z tobą nie zgodzę.Nawet w serwisach klimy mówią by jej w zimę używać.

Używać co raz trzeba ale ona nie grzeje, jedynie stawia opór silnikowi który dzięki oporowi ciut szybciej się nagrzewa.

49 minut temu, soltys48 napisał:

MOże i warto, byłem takie coś oglądać i bida z nędzą , ramy niema wózki się rozchodziły

Jak beczka zdrowa to dla samej beczki warto, bo beczki drogie tylko ta rdza oto jest pytanie jak jest w środku.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Jako zbiornik na wodę.Same beczki są drogie na olx a ten wygląda na 12tyś litrów za 2500zł to okazja dla samego zbiornika jak w dobrym stanie w środku.

Opublikowano

Ot

Przeglądam sobie zegarki - koleś sprzedaje ~roczny zegarek, bez gwarancji i dowodu zakupu, za cenę wyższa niż kosztował nowy z polskiej dystrybucji z gwarancja itd. Napisałem do niego, czy zdaje sobie sprawę z jego ceny. Nawymyślał mi od 10cio latków 😛

Opublikowano
29 minut temu, daron64 napisał:

Ot

Przeglądam sobie zegarki - koleś sprzedaje ~roczny zegarek, bez gwarancji i dowodu zakupu, za cenę wyższa niż kosztował nowy z polskiej dystrybucji z gwarancja itd. Napisałem do niego, czy zdaje sobie sprawę z jego ceny. Nawymyślał mi od 10cio latków 😛

Dawaj link, będziemy się targować

Opublikowano (edytowane)

Idzie zima i wieczory długie i sporo się świeci żarówkami w warsztacie w domu a teraz te ledowe sporo tańsze są niż były i może coś kupię żeby zaoszczędzić na prądzie a z trwałością się okaże.

https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-30w-250w-e27-duzy-gwint-ciepla-8073970060

https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-corn-kukurydza-e27-23w-200w-ciepla-7430001391

200w a tak 23w to 9 razy mniej a i kupić zwykłą 200w to z 6zł a taka ledowa 14zł ciekawe jak ze światłem, czy takie same jak 200w czy jednak dużo słabsze.

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

i sama beczka do czego? Jak  na stałe zespolona z zawieszeniem i zaczepem

oś od naczepy jedną wpierdzielit i sie nie męczyć z tymi wynalazkami tandemowymi,, najgorzej że zgnile bo bym gnojewice może jeszcze chetnie taką mógł powizić jakby kto oddał/zlecił 

6 godzin temu, Strongman napisał:

Ja bym nie wziął, bo po raz stary i może mieć natłuczone motogodzin a w dodatku spalony gdzie trzeba dużo drogich części kupić.

raczej licznik drugi raz nie kręci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v