Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Powiem tak : Bambi do dziewczyn też szczęscia jednak nie miał 😅😅😅 zadna nie chciała współpracowac 🤔 jakby wyjęly kijki z tylków to wszystkim wyszloby na dobre. To nie wina Bambi, ze jest jak jest 😅

U Sławka w tym odcinku za mało Marty 😪

Seweryn ... bez komentarza.

Opublikowano

A reszta tylko szuka problemów żeby zakończyć te znajomości u siebie lub u rolnika.

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

Hahaha Seweryn taki bamber a krowy wycielic nie umie 😂😂

ale wreszcie pokazali program jak to zyce rolnika wygląda od kuchni , nieraz większe krowiarze byli i żadna sie nie cieliła podczas nagrania albo poza kamerami bez udziału bohaterow rozegrane , a tu swojsko , kobite z miasta może zniechęcic 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Hahaha Seweryn taki bamber a krowy wycielic nie umie 😂😂

chłopak ze wsi a mówi że mu sie pierwszy raz cos takiego przydarzyło...... o matko 😂

• Haha 1
Opublikowano

U rolniczki się cieliła, kawaler wjechał na gospodarstwo i od razu cielić krowę poszedł.

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

Jak ktoś ma dwa jelenie,dwie terenówki to u każdej oczy maślane,czują hajs ,są dwie dziewczyny z moich stron.

no bo tak jest , jak chłop kasiasty to wiadomo że zapewni świetlaną przyszłość kobiecie i stabilizacje finansową rodzinie, a biedaki z miasta co za najniższa lub te 2k z groszami robia to wiadomo że tyle w życiu nie bedą mieli do zaoferowania kobiecie , a taka jak przyjdzie do bambra na włościa to jak księżniczka

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Wiem o tym ale z niego niezły babiarz,wcale bym się nie dziwił jak by przyszła a tam kredyty do spłacania.Według mnie on czaruje.

Znałem takich co udawali bambrów za kasę z banku i czarowali panienki.To dlaczego na miejscu nie znajdzie kobiety jak tak wszystkie na niego lecą i na jego kasę ,nawet z forum.Podejrzane.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, karol6130 napisał:

U rolniczki się cieliła, kawaler wjechał na gospodarstwo i od razu cielić krowę poszedł.

u tej w szpilkach ? to ten co został czy inny 

Opublikowano
1 godzinę temu, rogaliq napisał:

pewnie ojciec zasnął a dzieciak do mamy poszedł 

trzeba pilnować by zawieszenie nie skrzypiało i maska nie była zakurzona

pomysł wyszedł od krone bo robili to na samozbierającej jak wynika ze spotu na YT , troche siana i jak w wigilię 

zależy co na niej bo na gołej podłodze to kiepsko , mam słome w kostkach do sprzedania w sam raz na materac w wiadomym celu

i zamiast komórki jajowej to kleszcz sie zagnieździ 

za wiele nie stracisz

Na przyczepie samozbierającej materac z siana czy słomy niepotrzebny, można przecież na stojąco. 

Jak się kleszcz dostanie do środka, to należy go ubić twardą pałą.

• Haha 2
Opublikowano

ssać to moze nie ale wylizaniem to pewnie żadna by nie pogardziła

Przed chwilą, bop23 napisał:

chłopak ze wsi a mówi że mu sie pierwszy raz cos takiego przydarzyło...... o matko 😂

jak trzyma na opas byki i jałówki w jednym budynku a nie na rozmnożenie to sie nie dziwie , starczy że byk sie urwie w nocy ze stanowiska i zrobi furrore w stadzie 

Opublikowano

Wstaw sobie 10 opasów i przestań narzekać 😊

przy tej cenie wołowiny ? za odsadka trzeba zabulić kupe $ a i oporządek nie do pogodzenia z 3 zmianowym etatem bo nie ma nikogo w domu kto by dojrzał od czasu do czasu i czasem i żreć dał kiedy mnie w domu nie ma , zarobek z etatu zjedzą usługi i dokupowanie pasz bo to jednak ze 2ha qq i z 6ha dobrych łąk trzeba z reszta zarówno matka jak i inni rolnicy nie karza sie gospodarzyć to co się bede przeciwstawiał , na pomoc czyjąkolwiek to też nie ma i co liczyc jeśli robota byłaby do zrobienia taka do  której zrobienia nie ma własnych maszyn, gnój trzebabyłoby taczkowac na kupe a bółgar za mnie tego nie zrobi w błocie nawet jeśli by go poprzerabiać w te i we wte, stodołe mna ruszta przerobic to tez kupe kasy a żaden z okolicznych vatowców raczej nie chciałby wziąc przy okazji inwestycji więcej ruszt niż potrzebuje ,z  reszta każdy większy ma swojo robote ,rodzine,  obowiązki i takiego kogoś jak ja problemy go nie obchodza , z kim bym nie zaczął rozmowy to kazdy "gasi" moje pomysły 

także im mniej na głowie tym mniej lepiej , wiem jak było pare lat temu jak po kimś trzeba sprzętać  więc i po sobie chce zostawic jak najmniej problemow

, a nadganianie z lichego etatu tych co hajs dostają a pozniej i tak nie gospodarzą też zajmie wieki 

Opublikowano (edytowane)

nie przesadzaj ... 2ha qq i 6ha łąk na 10 szt. ? to połowę bedziesz sąsiadowi oddawał ?? na te sztuki na spokojnie wystarczy hektar qq i 2ha łąki
A wiatę to za grosze postawisz, gnój raz na 1-2 a nawet 3 miesiące, raz dziennie przywieziesz 2 taczki qq, postawisz zwijek i po robocie, nie wiem czemu ty wszystko w takich ciemnych barwach widzisz ;)

Edytowane przez Rolnik7343
  • Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

nie przesadzaj ... 2ha qq i 6ha łąk na 10 szt. ? to połowę bedziesz sąsiadowi oddawał ?? na te sztuki na luzie wystarczy hektar qq i 2ha łąki
A wiatę to za grosze postawisz, gnój raz na 1-2 a nawet 3 miesiące, raz dziennie przywieziesz 2 taczki qq, postawisz zwijek i po robocie, nie wiem czemu ty wszystko w takich ciemnych barwach widzisz ;)

No ale z 10 opasów lichy zysk, nie ma co sie oszukiwac, a jak jeszcze padnie? Lepiej miec wolne swieta i weekendy, niz sie przejmować 10 bydlakami, myślimy rozsądnie. Jak sie bawić to od 40 w górę, bo inaczej nie widzę sensu babrania się w gównie dzień w dzień, bo roboty nie wiele więcej a w kieszeni juz cos moze zostać.

Opublikowano (edytowane)

na te sztuki na spokojnie wystarczy hektar qq i 2ha łąki

jak przyjdzie suchy rok jak tragiczny 2015 i dla mnie i dla podlasia to hvj z sianiem i zbieraniem pasz na styk, lepiej mieć zapas i moc nim nadgonic menu lub lekko zwiekszyć obsade  niz dokupować pasze i redukowac stado , z reszta to juz pompowanie i walka o jakość i wydajność plonowania pasz objętościowych jak u @ppp czy innych sie zaczyna

Przed chwilą, krzysio22 napisał:

Lepiej miec wolne swieta i weekendy,

u mnie tylko niedziele , wszystkie soboty spędzam i tak w robocie a czasami i całe weekendy by te większe pół koła w miesiącu nadgonić do" inwestycji" a kiedy juz wróce do domu to dopiero głowa sie "uruchamia" ze zmartwieniami że ludzie na wsi jeszcze robią i mają lepszy hajs z tego niż ja z miasta a do tego czuja się lepiej ze swoją robotą niż ja 

Przed chwilą, krzysio22 napisał:

No ale z 10 opasów lichy zysk,

albo i żaden 

postawisz zwijek

na plecach przyniose? ręcznie na łące w balot zwine ? widłami na rozrzutnik wstawie?

dobrze ma ten kto miałby z kim to robic i na czyją pomoc liczyć . ten kto robi na przekór innym bedzie sam i skazany na porażke

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v