Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak się dziwnie składa że ci z tymi ładnymi gospodarstwami jakoś nie mogą znaleźć sobie żon, albo zbyt wygórowane wymagania mają co do kandydatki, albo chugo wie co, ale tak się ta płyta zazwyczaj kręci..   :D

Opublikowano

Hahahaha, mały może być czasem lepszym dziurkaczem niż ten duży   :P    xD tu przyczyna leży gdzie indziej.

Opublikowano

@bratrolnika o tym samym pomyślałam jak w sobotę to czytałam 🤔 Mi się wydaje,że ten Jakub to bamber 🤷‍♀️ jakoś na razie z tym się nie obnosi, ale widać że jakies przemyślenia ma co do dziewczyn, już ta piegowata w następnym odcinku coś mowiła o wilczym bilecie dla drugiej 🤔 bedzie sie działo.

Opublikowano

Nie ma co oglądać , nic sie nie dzieje, dziewczyny noszą worki jak by paleciakiem postawił nad drzwi to by tylko zdejmowali z palety a nie nosić , myślenie to podstawa.Nigdy bym sie nie zapisał do tego programu

Opublikowano

Ale rozumiesz, że taki jest scenariusz??? 😁 Te ewentualne zadania uczestniczek są zwykle dyktowane przez producentów programu :) jasne, że wszystko mozna zrobić maszynami, ale show polega na tym żeby to kobity robiły. Żeby gawiedź taka jak my miała radochę :)

Ale zgodzę się z Tobą :) tez bym nie poszła do takiego programu 🤷‍♀️ Co nie zmienia faktu, że wolę się godzinkę zrelaksować i odmóżdżyć w niedzielę przy tym programie, niż przy polskich paradokumentach, tancach z gwiazdami i innymi Mam talentami :) w inne dni tygodnia mogę wieczorami poczytac ksiazkę 😁 

Opublikowano
31 minut temu, Paulina1985 napisał:

Ale rozumiesz, że taki jest scenariusz??? 😁 Te ewentualne zadania uczestniczek są zwykle dyktowane przez producentów programu :) jasne, że wszystko mozna zrobić maszynami, ale show polega na tym żeby to kobity robiły. Żeby gawiedź taka jak my miała radochę :)

Tak tylko Paulinko zauważ w jakim świetle stawia to wszystkich rolników, że ich żony to są jakieś woły robocze i takich właśnie szukają, kto nie ma do czynienia z rolnictwem, no to niestety ale tak to odbiera. Nie mam nic przeciwko takim kojarzeniom par przez TV, ale to nie tędy droga. 

Opublikowano

rola kobiet w gospodarstwie jako woly robocze skonczyla sie wraz z odejsciem w niepamiec snopowiazalek. teraz kazdy kombinuje jak ulatwic prace, czyli jak sie nie narobic a zarobic. co wiecej (o zgrozo!) coraz czesciej zauwazam, ze kobiety tak sie zapedzily w odchodzeniu od pracy w gospodarstwie, ze i w kuchni nie jedna nie chce zbytnio siedziec. marzy im sie korpo, czy inne biznesy. a chlop nieraz wraca z obory i wtedy bierze sie za pranie, gotowanie bo rownouprawnienie. i nie mowie tu o moim przykladzie, bo moja pracuje poza gosp, ale oprane i nagotowane mam. ;)

• Like 1
Opublikowano

Paulina1985 rozumiem że scenariusz  taki  jest ale żal mi tych dziewczyn było tak targały te worki i to w dobie ładowarek i innych urządzeń mechanicznych, ja wolał bym sobie poszukać kogoś anonimowo niż tak by cała Polska miała polewkę ze mnie jak bym coś palnął na antenie.

Opublikowano

ze skrajności, w skrajność. Jak kobieta doi krowy ,czy odpaja cielęta, to zaraz wół roboczy?

Praca jak każda inna, tylko godziny nie normowane:D, i o chorobowe trochę trudno.

jakie te worki targały? Po 50kg?

Opublikowano

Artur zadam Ci pytanie,    :P  jak poznasz dziewczynę i przyprowadzisz ją pierwszy raz do domu, to też ją przetestujesz w dojeniu krów czy odpajaniu cieląt?  jak będzie jej zależeć na Tobie i będzie się w tym widzieć to sama powinna próbować, i to już jest test co jest warta.   :)

Opublikowano

Przecież z tym noszeniem worków z nawozem chodziło o lokowanie produktu. Podobnie jak z samochodem prowadzącej i  ciągnikiem z konkurencji jazdy na czas. Nikt tak dobrze niezareklamuje produktu jak ładna kobieta.

• Like 1
Opublikowano

Moja ciocia mieszkająca w mieście to ogląda i nigdy nie pomyślała o kobietach tam jak o wołach roboczych :) raczej traktuje program jak realistyczną telenowelę :) 

A rolnicy są rózni...tacy co chcą woła roboczego, tacy co chcą partnerki w pracy i domu , i tacy co chcą księżniczkę pachnącą z tipsami do dłubania w uchu 😅 czyli nie różnią się od każdego innego faceta wykonującego inny zawód. 

Nie oburzałabym się za bardzo, że rolnicy są przedstawiani stronniczo, bo są przedstawiani bardzk rózni, a nie tylko bambry :) 

Opublikowano

Chłopie konia młodego znarowisz jak go zaprzęgniesz od razu do pracy, a co dopiero kobietę.  :P

Opublikowano
1 minutę temu, Paulina1985 napisał:

Moja ciocia mieszkająca w mieście to ogląda i nigdy nie pomyślała o kobietach tam jak o wołach roboczych :) raczej traktuje program jak realistyczną telenowelę :) 

Nie wierzę że ta ciocia nie zna pracy w gospodarstwie, dlatego taki ma do tego programu stosunek, ale są ludzie, a zwłaszcza dziewczyny z miasta, być może potencjalne kandydatki na żony rolników że tak to odbierają jak opisałem.  

Opublikowano

Ta ciocia nie zna pracy w gospodarstwie, ma 60lat i całe zycie w centrum Gdańska mieszka. Jedyne zwierzę jakie miała to kot :) No ale...co tam :)

Co do zasadności istnienia tego programu nie ma co dyskutować :) Być może masz rację, że ktoś bierze wszystko tam za pewnik, ale ja nie :) i będę oglądać 😁  Chyba, że Jakub mnie wkurzy 😅

Opublikowano
9 minut temu, Sean napisał:

Artur zadam Ci pytanie,    :P  jak poznasz dziewczynę i przyprowadzisz ją pierwszy raz do domu, to też ją przetestujesz w dojeniu krów czy odpajaniu cieląt?  jak będzie jej zależeć na Tobie i będzie się w tym widzieć to sama powinna próbować, i to już jest test co jest warta.   :)

mojej krowy czy cielęta nie dziwne, ale oborę omija szerokim łukiem. Swagier jak był pierwszy raz, to zabraliśmy go do lasu, do dzisiaj jest beka z niego.

Brata żona ze wsi , nawet młoda rolniczka, a nic na gosp nie robi. A najlepsza juniora dziewczyna, bo nauczycielka typowy mieszczuch, a sianokiszonkę targała, cielęta poiła , trudno było ją z obory wyciągnąć:D

Opublikowano

Ale ja nie twierdzę żeby żona rolnika nic nie robiła, wręcz przeciwnie, ale chodzi mi o metody przyzwyczajania jej do pracy w gospodarstwie.

Powiem Ci tak    :P  Cyryl jak Cyryl, tylko te Metody panie.   :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v