Skocz do zawartości

Mtz 82 po podniesieniu maszyny "miałczy" i wypluwa olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak wyżej. Po podniesieniu zgrabiarki wszystko działało ładnie, aż w pewnym momencie mtz sam upuścił maszynę. Później był problem ale podniósł, lecz od tego czasu słychać tak jakby "miałczał" i wyrzuca olej  górą odpowietrznikiem (?)   Przepraszam, że mało informacji, ale nie dawno kupiłem ten ciagnik i nie do końca wiem jeszcze wszystko na temat tej maszyny.

Edytowane przez Kryroj
Opublikowano

Dokładnie tak. Teraz jak postał chwilę  to przestał chlapać olejem, podnosi normalnie i nic nie "miałczy ani wyje". Obstawiamy, że przez nieuwagę wajcha była cały czas na maxa z tyłu i to jest nasza wina prawdopodobnie za to co się działo. Pytanie mam jeszcze do Was czy przez takie coś mogliśmy coś zepsuć ?

Opublikowano

O ile dobrze kojarzę to mtz ma coś takiego jak regulator siłowy/ ciśnieniowy do sterowania podnośnikiem. Być może to jest problemem aczkolwiek specem od tych ciągników nie jestem więc mogę się mylić. Użytkownik @Ursusczesio jest obeznany w ruskiej technologii i remontach to pewnie by pomógł tylko od dłuższego czasu coś go tu nie widać...