Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, przezuwaczka napisał:

Tanieje, ale nie w sklepie, bo półką sklepową i sprzedażą bezpośrednią rządzą inne prawa. Cena towarów zagranicznych, konkurencyjność, chol**ne media i ich afery i traci producent jzw.

A to, że 500+ ma i to konkretny wpływ na ceny chociażby produktów dla dzieci, mogę poświadczyć, bo mam troje.

Zwrot za kwalifikat i wapno przesunie się również na 2020 r.

Przeżuwaczka, a nie pomyślałaś, że bierzesz kasę, na którą składam się m.in. ja, który ma dzieci powyżej 18 roku życia??? A produkty w sklepie to kupuję taniej od Ciebie??? Pomyśl bezmózgu...

Opublikowano

Spokojnie bez nerwów 😊 są plusy i minusy takich programów jak 500+ . największy plus że gospodarke ożywiają bo jednak konsumpcja wzrasta. 

Ale minus że wszytko drożeje 😏

Opublikowano (edytowane)

Jeśli ubranie dla kilkulatka jest droższe od mojego, a wcześniej tak nie było, to nie wiem, kto jest bezmózgiem. Nic nie powiem o całej reszcie. Głupie korepetycje są droższe, bo przecież nas stać, bo mamy 500+, jest masa rzeczy, na których cenę susza nie powinna mieć wpływu, a mają rosnące podatki i cena paliwa między innymi😘

Skończmy ten temat i wróćmy do tematu.

Edytowane przez przezuwaczka
Opublikowano

Wracamy do tematu , ja czekam na przelew z de minimis 😔 i się kuźwa chyba w tym roku nie doczekam jak już tak mało kasy zostało 

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Raczej nie bo tam na zzeszyt nie dają 😛

I z czego ty się tak cieszysz? 

Przecież jest oczywiste że beneficjenci socjalu nie kupią w polskim sklepie bo za drogo tylko idą tam gdzie taniej (markety nie polskie)

Opublikowano
5 minut temu, Szymi40 napisał:

Wczoraj   wniosek -    dziś   przelew......      SZOK.  😮

I co można, można jak się zepnie d*pę szybko naliczyć i wypłacić... a nie jak wcześniej ściemnaie bo zawsze tam coś... zobaczymy czy po wyborach będzie takie tempo :) 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, przezuwaczka napisał:

Tanieje, ale nie w sklepie, bo półką sklepową i sprzedażą bezpośrednią rządzą inne prawa. Cena towarów zagranicznych, konkurencyjność, chol**ne media i ich afery i traci producent jzw.

A to, że 500+ ma i to konkretny wpływ na ceny chociażby produktów dla dzieci, mogę poświadczyć, bo mam troje.

Zwrot za kwalifikat i wapno przesunie się również na 2020 r.

Dofinansowanie do wapnowania jest też z de minimis?

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

I z czego ty się tak cieszysz? 

Przecież jest oczywiste że beneficjenci socjalu nie kupią w polskim sklepie bo za drogo tylko idą tam gdzie taniej (markety nie polskie)

WIDZĘ że znasz to z autopsji🤔

Opublikowano

@PRIMO Lepiej niech te pieniądze wyda zwykły szary obywatel na co chce i jakaś część zawsze zostanie w Polsce niż ma ja wyprowadzić kilkadziesiąt osób w nielegalny sposób.  Niestety Polska została w znacznej części sprzedana zachodowi i szybko się to nie zmieni zanim nasze firmy wypra te zagraniczne.  Żeby dla opozycji najważniejszy był rozwój Polski to dało radę by to szybko zrobić ale oni potrafią tylko donosic cioci z Niemiec i jesteśmy ograniczani przez Unię.  

@przezuwaczka Zgadzam się ze ceny na produkty dziecięce wzrosły ale nie aż tak żeby dostajac 500+ nie było rodziców stać na ich zakup.  Podliczajac przychód  z 500+ i wzrost cen na produkty i tak zostanie jeszcze bardzo ładna suma na +.  Masz przykład z rolnictwa odkąd weszły dopłaty to ceny na produkty rolnicze cały czas rosną.  Z modernizacjami tak samo.  Kupić maszynę na modernizację to trzeba 20% dołożyć no bo przecież za darmo mamy pół maszyny.  Tyle że modernizację dostają nieliczni a 500+ wszyscy.  Nie fair by było wtedy jakbyś nie dostawała 500+ a płacila więcej za produkty.  W takiej sytuacji jak jest teraz to mogą być niezadowolone osoby która nie dostają żadnej pomocy a ich pieniądze idą na socjal.  Chociaż ja jak napisałem wcześniej wolę żeby te pieniądze szły np na twoje dzieci niż ma je kraść jakis oszust 

Opublikowano
8 godzin temu, PRIMO napisał:

Ja pitolę 😯 właśnie powstał nowy dział produkcji rolnej. 

"ROLNIK SOCJALBIORCA " 

Ciekawe czy jest jakieś dofinansowanie na to? 

W sumie to może i lepsze niż być DAWCĄ .

8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

No bo zamiast złożyć pierwszego dnia to wolałeś gnój wozić, to tersz możesz gów🤐o mieć.

Jak coś daja to się rzuca wszystko i bierze póki jest.

Łoj . Nie mów mie tak , bo zara na PiS a głosował nie bede .:S

Opublikowano
mk9422 napisał:

@PRIMO Lepiej niech te pieniądze wyda zwykły szary obywatel na co chce i jakaś część zawsze zostanie w Polsce niż ma ja wyprowadzić kilkadziesiąt osób w nielegalny sposób.  Niestety Polska została w znacznej części sprzedana zachodowi i szybko się to nie zmieni zanim nasze firmy wypra te zagraniczne.  Żeby dla opozycji najważniejszy był rozwój Polski to dało radę by to szybko zrobić ale oni potrafią tylko donosic cioci z Niemiec i jesteśmy ograniczani przez Unię.  

@przezuwaczka Zgadzam się ze ceny na produkty dziecięce wzrosły ale nie aż tak żeby dostajac 500+ nie było rodziców stać na ich zakup.  Podliczajac przychód  z 500+ i wzrost cen na produkty i tak zostanie jeszcze bardzo ładna suma na +.  Masz przykład z rolnictwa odkąd weszły dopłaty to ceny na produkty rolnicze cały czas rosną.  Z modernizacjami tak samo.  Kupić maszynę na modernizację to trzeba 20% dołożyć no bo przecież za darmo mamy pół maszyny.  Tyle że modernizację dostają nieliczni a 500+ wszyscy.  Nie fair by było wtedy jakbyś nie dostawała 500+ a płacila więcej za produkty.  W takiej sytuacji jak jest teraz to mogą być niezadowolone osoby która nie dostają żadnej pomocy a ich pieniądze idą na socjal.  Chociaż ja jak napisałem wcześniej wolę żeby te pieniądze szły np na twoje dzieci niż ma je kraść jakis oszust 

Nie tylko produkty dziecięce podrożały. Według moich obserwacji niemal wszystko w sklepach podrożało i to zauważalnie. Do tego złotówka potaniała. Pieniądz jest coraz mniej warty.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, mk9422 napisał:

Masz rację ale niech wydają w polskich sklepach i na polskie produkty a nie w tych pseudopolskich sklepach na pseudopolskie produkty które tak naprawdę są z zachodu w polskich opakowaniach 

52 minuty temu, staszek131415 napisał:

WIDZĘ że znasz to z autopsji🤔

Widzę jak elektorat 500+ pędzi do najbliższej biedry. 

31 minut temu, zetorki12 napisał:

W sumie to może i lepsze niż być DAWCĄ .

Samolub. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Masz rację ale niech wydają w polskich sklepach i na polskie produkty a nie w tych pseudopolskich sklepach na pseudopolskie produkty które tak naprawdę są z zachodu w polskich opakowaniach 

Wszystkie maszyny i traktory polskie masz ?

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

piszesz jak faryzeusz Rysiek

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

W lIdlu też pracują Polacy , a płaci się również w złotówkach . Tak że różnie na to można patrzeć .

Opublikowano

@soltys48 ale ty nie porównuj mnie do Ryśka bo w przeciwieństwie do niego nie latam po zachodnich marketach i nie krytykuje zachodnich maszyn jak coś i walnie.