Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bercik9894 napisał:

45 minut temu, robi57362 napisał:

kto ci wpisał? chyba sam pisałeś

Ja wpisałem samo ,,kukurydza " a oni bez kontaktu wybrali że na ziarno.. mogą się czepiać?

ma być wpisane tak jak do doplat a jak inaczej to mogą sie czepiać i nie chce cie straszyć ale w arimr sprawdza ze nie tak i lipa bo wniosek do poprawki i od nowa komisja itp a nikt ci komisji dla ciebie samego nie powola

Opublikowano

Wiedziałem .

24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A co ja głupi żeby nie spać😁

Wolałbym 3 x zajechać jakby kolejka na pół dnia niż nocować, a po drugie głupio być pierwszemu, aż taki zachłanny nie jestem?

6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

to promocje w lidlu

Ooo . I tu trafiłem .

Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

ma być wpisane tak jak do doplat a jak inaczej to mogą sie czepiać i nie chce cie straszyć ale w arimr sprawdza ze nie tak i lipa bo wniosek do poprawki i od nowa komisja itp a nikt ci komisji dla ciebie samego nie powola

Do dopłat wpisana po prostu ,,kukurydza "

Opublikowano

ten wniosek też mogliby uprościć, bo co wniosek to precz muszę podawać te same dane i robić te same oświadczenia (np. że jestem mikroprzedsiębiorcą). Niby nic trudnego, ale papieru szkoda. Podobnie z pomocą de minimis - czy oni nie wiedzą ile jej wziąłem, że każą mi za każdym razem wypisywać wszystkie decyzje dla tej pomocy.

Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

A ja dalej obstawiam, że to ty @Rolnik1973 Byles w tej koszuli, dorodny kaban ponad 100kg , ładnie ubrany i widać bylo za od ładnych kilku lat niezaznales fizycznej pracy 🤣

Gościa w garniturze i pod krawatem było wypatrywać . No i ze sporą walizeczką na kasę . :D

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jak myślicie

Dziś decyzja

W poniedziałek kasa

Czy po wyborach długo długo nic aż przed następnymi wyborami przypomną że nie wypłacili🤔

Patrząc na datę wyborów , to może się później wypłata przedłużyć .

Opublikowano
17 godzin temu, bercik9894 napisał:

Mam pytanie ponieważ ubezpieczoną mam kukurydzę na pasze(kiszonkę) a w protokole z gminy napisali mi na ziarno, czy mogą być problemy ??

Ja bym się na wyrost nie martwiła. We wniosku o dopłaty kukurydza ma jedną stawkę bez względu na użytkowanie. W tym roku wszystkie użytki na pasze były doliczone przez komisję do strat zwierzęcych. Mnie zboża nie policzyli jako paszę, chodż go nie sprzedaję i wpisali "na ziarno". U ciebie tak z kukurydzą zrobili i myślę, że agencja to zignoruje, bo stawka pomocy też jest taka sama czy na ziarno, czy kiszonkę.

U nas w agencji powiedzieli, że ci co wczoraj złożyli, to szybko dostaną, a 90% z de minimis, bo krowiarze.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał:

dorodny kaban ponad 100kg

Od 100kg to dopiero mężczyzna się zaczyna,poniżej to chłopiec,tylko aby brzucha od piwa nie było.

Opublikowano (edytowane)

No wypełniłem sobie wniosek , tylko deko słabo się wydrukowały ze dwie kartki . Powie ktoś czy jestem mikroprzedsiębiorcą , bo nie wiedziałem co tu wpisać ?

A no i jadę złożyć ! Kuźwa walizkę na kasę muszę kupić . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Czyli x w mikroprzedsiębiorca i tam poniżej przedsiębiorstwem samodzielnym ?

Opublikowano
52 minuty temu, przezuwaczka napisał:

Ja bym się na wyrost nie martwiła. We wniosku o dopłaty kukurydza ma jedną stawkę bez względu na użytkowanie. W tym roku wszystkie użytki na pasze były doliczone przez komisję do strat zwierzęcych. Mnie zboża nie policzyli jako paszę, chodż go nie sprzedaję i wpisali "na ziarno". U ciebie tak z kukurydzą zrobili i myślę, że agencja to zignoruje, bo stawka pomocy też jest taka sama czy na ziarno, czy kiszonkę.

U nas w agencji powiedzieli, że ci co wczoraj złożyli, to szybko dostaną, a 90% z de minimis, bo krowiarze.

Ja mam krowy i ogólnej straty wyszło 51% także z publicznej pójdzie

Opublikowano

Fajno, fajn, ale co jeśli nie ma jak składać kompletnego wniosku, bo protokół utknął w urzędzie wojewódzkim. Posłuchajcie mojej historii. Protokół wszystko ładnie podpisany ze stratami ogólnie i w poszczególnych uprawach pojechał jeszcze ładniej z gminy do wojewody już jakiś miesiąc temu, a stamtąd nie wraca. Przyczyna: od wojewody protokół udał się na kolejną wycieczkę do odr-u, gdzie będą go sprawdzać 2-3 tygodnie( oficjalny urzędniczy powód protokolarnej tułaczki na moją interpelację w stylu: ,,Ach, czemuż to, czemuż nie wrócił do mnie, skoro siostry do siostry wrócił"). Wojewódzwo oczywiście podlaskie.

Ma ktoś jeszcze tak???

No i żeby było jeszcze w temacie. 120 kg, 198 cm od pięt do czubka głowy, 25 cm w zwisie...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, zetorki12 napisał:

Czyli x w mikroprzedsiębiorca i tam poniżej przedsiębiorstwem samodzielnym ?

Czleku puknij się w te pusta makowke.... Hehe co bredzisz , jakie mikroprzedsiębiorstwo ? 

Masz tam na dole przedsiębiorca nienalezacy  do żadnej wymienionej grupy ? 

Edytowane przez Gość