Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecież na stronie ministerstwa rolnictwa pisze, że powyżej 70% będzie 1000zl do hektara a reszta co uzyskali co najmniej 30%, ale kwot nie podali (pewnie 500zl do ha)

A co do strat w gospodarstwie, to jeśli w całym (roślina+zwierzęca) jest powyżej 30% to leci z publicznych pieniędzy. Reszta idzie z pomocy de minimis.

Edytowane przez rafeq
Opublikowano

Ale państwo zostawi w bidzie jak tak będzie szastać kasą na lewo i prawo, zobaczysz jak uwolnią ceny prądu po wyborach, wprowadzą podatek katastralny od gruntów rolnych, ryczałt w dopłatach dla małych gospodarstw, utrudnienia w dopłatach, to ci się odechce tego suszowego co oni dają.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale państwo zostawi w bidzie jak tak będzie szastać kasą na lewo i prawo, zobaczysz jak uwolnią ceny prądu po wyborach, wprowadzą podatek katastralny od gruntów rolnych, ryczałt w dopłatach dla małych gospodarstw, utrudnienia w dopłatach, to ci się odechce tego suszowego co oni dają.

Odstaw TVN, albo bierz pół dawki.

xD🤣 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Skądś pieniądze na 500+, seniora+, mieszkanie+, bmw rządowe, suszowe trzeba wziąć, chyba że dodrukują, ale to inflacja i spadek wartości pieniądza :)

paliwo podniosą na jesieni o 10 gr i w miesiąc ,dwa będą mieli to z powrotem  to co dali

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacu napisał:

U mnie protokół suszowy na 26% bo mam bydło więc kasy nie będzie a rok temu miałem 40% oszacowane i tak nas rolników robią w kulki.

Jest pomoc de mimis i nie musisz mieć 30%strat by ją uzyskać złożyłeś wniosek ciągnij do końca ja zawsze mam z tej puli bo mam za dużo bydła a bydło masz karmić powietrzem pamiętaj

Opublikowano
58 minut temu, damianzbr napisał:

Odstaw TVN, albo bierz pół dawki.

xD🤣 

I tu cię zdziwię, nie oglądam TVN ani TVP, bo dla mnie jedna i druga stacja gówno warta. Dali wam ochłapy i się śmieją bo głosy kupione, a po wyborach przywalą nowe podatki i utrudnienia. Obecnie w tym kraju najlepiej ma patologia i bezrobotni. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Nie musisz oglądać TVN-u. Onet, natemat.pl, fakt, newsweek i inne szmatławce to również ich narzędzie hejtu

Edytowane przez misiek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak na razie to wykryto hejterów z ministerstwa sprawiedliwości kierowanego przez PIS, nie mówiąc o propagandowej tubie zwanej TVP, loty marszałka samolotem, chociaż obiecali że nie będą nadużywać władzy ja PO-PSL :)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, emtec123 napisał:

z racji, że do tej pory nie ubezpieczałem a w tamtym roku 250 przeszło obok nosa ubezpieczyłem oziminy. Skasowali mnie po 100zł/ha, to są grosze?!

15 ha ubezpieczone od gradu,ognia i coś tam jeszcze 220zł za całość,wariant  tylko od gradu coś ok 120 zł

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Dali wam ochłapy i się śmieją bo głosy kupione, a po wyborach przywalą nowe podatki i utrudnienia. Obecnie w tym kraju najlepiej ma patologia i bezrobotni. 

A ty kim jesteś że tobie nie dali a nam tak?

Czyżby istota ponad ludzka w dodatku pracująca?

Opublikowano

Pracujący uczciwie 28 latek , bezdzietny, na razie ten rząd nic mi nie dał, a moje podatki idą na nygusów, już nie raz słyszałem "nie pójdę do pracy bo mi socjal z GOPS-u i 500 zabiorą na pierwsze dziecko", zanim PIS doszedł do władzy to się znalazło kogoś przy truskawce czy warzywach, a teraz albo 3zł za łubiankę trzeba u zaplacić albo mu się nie opłaca ruszać sprzed telewizora, gdzie ja na skupie dostaje 6.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

I tu cię zdziwię, nie oglądam TVN ani TVP, bo dla mnie jedna i druga stacja gówno warta. Dali wam ochłapy i się śmieją bo głosy kupione, a po wyborach przywalą nowe podatki i utrudnienia. Obecnie w tym kraju najlepiej ma patologia i bezrobotni. 

Uważasz że wspolczesni mlodzi rolnicy dadza kupic sie jak to mowisz ,,ochlapami,, brać biore owszem co sie da skoro dają ale zagłosuję jak chcę. 3zl za lubianke to uwazasz że dużo placisz? U nas to norma żeby połowę płacić zbieraczowi. Teraz nie ma kryteriow dochodowych do 500. A jak ktoś nierobem jest to i tak do Ciebie nie pójdzie.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pracujący uczciwie 28 latek , bezdzietny, na razie ten rząd nic mi nie dał, a moje podatki idą na nygusów, już nie raz słyszałem "nie pójdę do pracy bo mi socjal z GOPS-u i 500 zabiorą na pierwsze dziecko", zanim PIS doszedł do władzy to się znalazło kogoś przy truskawce czy warzywach, a teraz albo 3zł za łubiankę trzeba u zaplacić albo mu się nie opłaca ruszać sprzed telewizora, gdzie ja na skupie dostaje 6.

Czyli taki pospolity darmozjad który nie da żadnego wkładu na rozwój kraju PL i do tego moje dzieci/wnuki będą  musiały pracować na twoją rentę/emeryturę która dzięki waloryzacji będzie dużo wyższa niż składki jakie dzisiaj odprowadza twój pracodawca dla ciebie.

To faktycznie, takich nam nie potrzeba jedz na wyspę, albo niemca zbierać truskawki po 3 zł skoro to taka ekstra kasa.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W tym roku było ludzi do zbioru więcej niż potrzeba, brat sam się zdziwił, telefon co chwilę dzwonił że chcą przyjść do pracy. Nie pracują tylko ci którzy nie chcą, i im nawet jak dasz 5zl od łubianki to i tak nie przyjdą. Ci którzy chcą pracować to będą pracować, czy będzie po 1zl czy po 3zl od łubianki

• Like 2
Opublikowano
damianzbr napisał:

26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli taki pospolity darmozjad który nie da żadnego wkładu na rozwój kraju PL i do tego moje dzieci/wnuki będą  musiały pracować na twoją rentę/emeryturę która dzięki waloryzacji będzie dużo wyższa niż składki jakie dzisiaj odprowadza twój pracodawca dla ciebie.

To faktycznie, takich nam nie potrzeba jedz na wyspę, albo niemca zbierać truskawki po 3 zł skoro to taka ekstra kasa.

Tylko na razie to ja pracuje na twoje dzieci...

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tylko na razie to ja pracuje na twoje dzieci...

taaaa? Ciekawe, to powiedz nam ile rocznie zużywasz paliw i płacisz od tego akcyzy a może się ogrzewasz olejem bez akcyzowym, ile rocznie płacisz PIT / CIT, ile płacisz podatku od nieruchomości środków transportu?

A gdzie chodzisz do lekarza, może na NFZ, kto i za ile kasy pilnuje cię przed napaścią czy pijanym zabójcą drogowym? Kto i za czyje pieniądze niesie ci pomoc w razie pożaru czy powodzi?

Uważaj aby się nie okazało że ty nawet pół 500+ nie wypracujesz i więcej pobierasz niż dajesz.