Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

no a potem nowotwory i inne cuda, moj ojciec też zachorował na nowotwór, matka w marketach kupowała i skutki są. Trują społeczeństwo.

O kurcze. :/  Zaawansowane stadium czy początek?

Opublikowano

U siebie już nie pamiętam kiedy sklepową kiełbasę jadłem. Żonka kupuje świeże mięso od znajomego rzeźnika sama je przerabia, doprawia i robi kiełbasy moje zadanie to wędzenie. Tak samo szynki czy boczki moczy w solance i się wędzi 

• Like 1
Opublikowano

Kurła Rysiu, żeby takie dziadostwo jeść to trzeba mieć zdrowie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Piegus napisał:

O kurcze. :/  Zaawansowane stadium czy początek?

takie że z marszu wylądował na stole operacyjnym, ale go uratowali jakoś, potem chemia i zyje puki co.

Opublikowano

Rysiek to już tak nafaszerowany tą chemią że jego truchło wytrzyma dłużej niż mumia Tutenchamona. 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

no a potem nowotwory i inne cuda, moj ojciec też zachorował na nowotwór, matka w marketach kupowała i skutki są. Trują społeczeństwo.

Mój też umarł na raka kiedy jeszczr hipermarketów nie było.

Odżywiał się ekologicznie

Swojskie mleko, swojskie masło, jajka, mięso z własnej świni karmione zbożem i kartoflami, nic nie jadał chemicznego. Takie przeznaczenie.

Jeden ginie w wypadku, inny w pożarze a jeszcze inny na raka, a ten co pije i śpi po rowach hvj go nie bierze.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

a czego to był nowotwór ? Moj miał jedlita grubego, tłumaczyć nie będę z czego się bierze.

Jak wykryli to nadnercza z przerzutami na płuca i wątrobę.

Nie pił nie palił a i tak wzieło w 64 l.

Edytowane przez Rolnik1973
Błąd
Opublikowano

Z prawie wszystkiego się wychodzi ale trzeba się badać diagnostycznie a u mnie chłopy we wsi po 50 byli na kolonoskopii.

Dodam ze jak się ma nowotwór to nie można wyrywać zębów podczas chemii.

Opublikowano
54 minuty temu, Roki212 napisał:

Kiełbasa świńska co ma w swoim składzie z 10% mięsa ze świni lub i mniej, reszta jakieś dodatki czyli samo zdrowie :) 

Dlatego nazywa się świńska.    :P

Opublikowano

4stC,lekko pochmurnie. Troche powiewa wiaterek.... 

Wogule nie kupuje miesa w promoji z markietow.... Jestem zdania ze lepiej zjesc mniej a normalne mieso..(swojskie) . Niz sie opychac szajsem z markietu... 

Sprawa raka to tez jest sklonosc genetyczna, a złe odzywianie czy nadużywanie  alkocholo czy palenie papierosow, poteguje sklonosc zachorowania na raka... Wiadomo też że zdrowy tryb zycia nie zawsze uchroni od raka......... 

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

0° C ,🌥, siwek na trawie, a brama lodem z mgły pokryta.

Jak Ty to robisz? Piep....... jakiegoś rebusa o bramie,,łudkach'',czy jakiejś ,,śfyńskiej'' i jest ,,rycie'' na kilka godzin. A dla siwka  mam ,,kiełzno''',taki ,,muśtuk''😐. Trochę pokropiło i plus trzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v