Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kra-pada a nawet leje,od rana sie zanosilo a niedawno zaczelo sie, u mnie jak silnie pada to satelita nie dziala i musze sie na naziemna przelaczyc..

teraz nawet zagrzmialo, wczesniej tez byla burza ale taka marna

Opublikowano

Gdzie popada i ile to zobaczymy jutro, wszędzie zgodnie prognozują od łódzkiego -Warszawa- Ostrołęka- Łomża -suwalki 40-70mm 🙄🙄 marzenie 😎 oby bo opryski dojechały na kartofla... Dzisiaj kopałem na obiad to jakaś wilgoć jest, ale bez szału. A jeszcze mają chęć i warunki plon budować tylko wodyyyy

Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Gdzie popada i ile to zobaczymy jutro, wszędzie zgodnie prognozują od łódzkiego -Warszawa- Ostrołęka- Łomża -suwalki 40-70mm 🙄🙄 marzenie 😎 oby bo opryski dojechały na kartofla... Dzisiaj kopałem na obiad to jakaś wilgoć jest, ale bez szału. A jeszcze mają chęć i warunki plon budować tylko wodyyyy

Przeżywasz  te   ziemniaki  jak  stonka  wykopki......🤣     

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Udka w lidlu w promocji bardzo pyszne, i do chleba i do ryży i ziemniaka.

No i rosołek.

Aby zdrowie to nie zginiem💪🏻

o to napisze abyś sprobował drobiu z dobrego sklepu .

• Like 1
Opublikowano

To na grypę nie trza lecieć do lekarza po antybiotyk bo już zjedzony

też żre grypy nie mam ale nie wszystko jest w normie:D

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ja nie chorował oj długo, z 6 lat na pewno bez kataru💪🏻👍🏻

I tego się trzymaj .

39 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Udka w lidlu w promocji bardzo pyszne, i do chleba i do ryży i ziemniaka.

No i rosołek.

Aby zdrowie to nie zginiem💪🏻

A weź nie pitol że z samych rosół zrobisz . Jak dowalisz kostek rosołowych z innej promocji , to może i tak . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
52 minuty temu, Szymi40 napisał:

Przeżywasz  te   ziemniaki  jak  stonka  wykopki......🤣     

Dlatego zawsze mówię, że u mnie prawdziwe żniwa dopiero wrzesień -październik 😉

Apropo stonki to yebana jeszcze się mnoży łajza, jest młodej trochę, a jaj od i trochę coś nieprawdopodobnego co to dziadostwo w tym roku wyprawia... 

Opublikowano
1 godzinę temu, farmerss34 napisał:

na zach pl się rozbujało , pada dosyć  dobrze ,FMI 

pedro2 , jak pamiętam to u Ciebie   pisałeś  ciągle padało , nie narzekaj  na brak opadów

Padałoi juz za malo, takie gleby...

Daniel jak tam kosisz czy na raz będziesz zbierał? Widziałem, że oglądałeś... Ja zebrałem w sobotę 4 ha, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem. Może coś odbije do listopada jak będzie wilgoć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v