Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Że niby jak nie było mowy? Toż 11lat chłopina już ma. Córa 13.

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał:

O synie nigdy nie było mowy😮

Bo  to na czwartej  wsi  -  zrobiony  w agreście  jak jeszcze   kombajnów  nie było.....         Czekamy   na dużo  deszczu  -tzn. poplony  czekają. 

• Haha 1
Opublikowano

tworzy się potężny układ wysokiego ciśnienia nad Syberia, jest duży wyż nad Francją i ocenaem atlantyckim, jeżeli się połączą będzie piękna susza. długoterminowe pokazują odstępstwa od normy wieloletniej. ciekawie się zapowiada

Opublikowano

Jutro , a bardziej pojutrze szansa na opady na Lubelszczyźnie ,

Opublikowano
11 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

tworzy się potężny układ wysokiego ciśnienia nad Syberia, jest duży wyż nad Francją i ocenaem atlantyckim, jeżeli się połączą będzie piękna susza. długoterminowe pokazują odstępstwa od normy wieloletniej. ciekawie się zapowiada

No niestety, żniwa skończone. Kukurydza i pyry załatwione burak jak pietruszka. Siew rzepaku pod dużym znakiem zapytania a i wygląda że i pod zboże ciężko będzie wbić pług a wolał bym uniknąć bezorki. Cały dzień się zbierało i się brzydko mówiąc zes..

Opublikowano
Agrest napisał:

Że niby jak nie było mowy? Toż 11lat chłopina już ma. Córa 13.

Cały czas coś kręcisz piszesz że następcy niema i nie będzie komu siedzić w krzakach że deszcz nie pada a plon wyższy niż u innych i jecze Cię stać na wysypanie ot tak sobie 300kilo dla ptaków kręcisz kolego kręcisz😀

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

Cały czas coś kręcisz piszesz że następcy niema i nie będzie komu siedzić w krzakach że deszcz nie pada a plon wyższy niż u innych i jecze Cię stać na wysypanie ot tak sobie 300kilo dla ptaków kręcisz kolego kręcisz😀

To że mam syna nie oznacza że mam następcę. Po prostu na tą chwilę nie widzę w nim żadnego zainteresowania tym z czego żyjemy. Mnie np od małego ciągnęło w pole, do ogrodu, fascynowały mnie kwiaty...

Zobaczymy co czas pokaże.

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Poplony posiane, a deszczu nie widać😢

Zrobiłem wszystko najlepiej jak się dało, teraz od Boga zależy czy coś urośnie.

50 kg saletrzaku+ 2kg rzepki scierniskowej + 5 kg rzepki oleistej na 1ha.

E majster ty te słomę rozdupczyles karuzelą i potem talerzowka ? Ciekawe jak ten bomet wymieszał to, jak masz zdjęcie to wrzuc tu 😃

Ja dzis pół dnia mialem zadanie specjalne, szukałem z wykrywaczem obrączki mojej żony, pierdoła pod czas obrządków zgubiła, moja teza taka , że zgubiła ją w kiszonce jak nasypywala do żłobów i któreś bydle zjadlo, nawet brzuchy im szukajko omacałem i na łące placki krowie przeswietlałem z negatywnym skutkiem 😕

Ja swojej niezgubie bo od ślubu leży ładnie w pudełeczku 😁

Opublikowano

11 lat to dużo może się zmienić znajomy weterynarz rzucił na drugim roku studia i piszedł na weterynarię a dobrze mu na popszednim kierunku szło dostał powołanie i jak ojciec został weterynarzem

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

E majster ty te słomę rozdupczyles karuzelą i potem talerzowka ? Ciekawe jak ten bomet wymieszał to, jak masz zdjęcie to wrzuc tu 😃

Ja dzis pół dnia mialem zadanie specjalne, szukałem z wykrywaczem obrączki mojej żony, pierdoła pod czas obrządków zgubiła, moja teza taka , że zgubiła ją w kiszonce jak nasypywala do żłobów i któreś bydle zjadlo, nawet brzuchy im szukajko omacałem i na łące placki krowie przeswietlałem z negatywnym skutkiem 😕

Ja swojej niezgubie bo od ślubu leży ładnie w pudełeczku 😁

Nie chcę Cię dołować, lepiej wierzyć w tą wersję, ale zadam pytanie ze Skazani na Shawshank - czy ufa Pan swojej żonie?😁😉

Opublikowano (edytowane)

Teraz to usg wystarczy lub badanie krwi beta-hCG😁

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v