Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Wiesi0 napisał:

Dzisiaj cały dzień w tych papierach od suszowego,daj spokój tać wiadomo ze wodą a nie zużytym olejem.

A jak to jest z tym suszowy można zbierać czy ma zostać na polu do przyjścia komisij? Pytam się bo dziś czytałem że ma zostać na polu dopuki nie przyjdzie komisja

Opublikowano (edytowane)

Ma zostać na pol;u, zdjęcia mają być, i ma być zrobione expresowo 48godzin  po terminie składania wniosków.Z resztą te całe szuszowe to szalentwo w tak krótkim czasie. I wiadomo jak będzie, napewno na naszą korzysć, a resztę domyślcie się sami bo nie wiadomo kto to czyta.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
7 godzin temu, pawelol111 napisał:

30% to każda uprawa po d*pie dostała - zobaczymy co nam od komisji skapnie :D

Zboża porobione w kiszonkę, i żniw nie będzie,trawa podła,komisji ani widu ani słychu. Aaaaa, łaził po polach i zdjęcia robił,jakaś firma zewnętrzna dla arimr,oczywiście moje zcięte zboża namierzone. Być może to przypadek,lecz wioska cała obskoczona,czekam ,,werdyktu''

Opublikowano
10 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

7 czerwca vs dziś. 45 kg DSV psu w dupe. W sumie niepotrzebnie pojechałem. Spokojniejszy byłem będąc nieświadomy. :D

Czas sie przeprowadzić na Podlasie. Tegoroczna kraina urodzaju

20190705_214946.jpg

20190705_214946.jpg

Tylko powiedz gdzie Ty masz na Podlasiu klęskę urodzaju?

Opublikowano

Co myślicie o zmianach klimatu, które obserwujemy ? Czy są one spowodowane cyklem naturalnych czy działałością człowieka i do czego doprowadzą. Według niektórych naukowców ziemi zostało 30 lat i procesu tego nie da się już zatrzymać 

Opublikowano

jakie zmiany ??Ja tam żadnych zmian nie widzę . Jedynie większy rozgłos jak jakaś anomalia się pojawi . A te były zawsze . Słyszałeś np o tym że kiedyś w Polsce był lodowiec ?

Opublikowano

Owies u mnie w nizinie leży i sporo zielonego , ale żyto i pszenżyto ziarno twarde jak kamień . Komisje to tak szybko nie ruszą chyba ? U mnie to pewno rżysko oceniać będą . :D

Opublikowano
20 minut temu, zetorki12 napisał:

jakie zmiany ??Ja tam żadnych zmian nie widzę . Jedynie większy rozgłos jak jakaś anomalia się pojawi . A te były zawsze . Słyszałeś np o tym że kiedyś w Polsce był lodowiec ?

Dlatego pytam jakie macie zdanie. Ty zmian nie widzisz, ja je dostrzegam jak mamy któryś rok z kolei suszy lub posuchy i co raz to wyższe temperatury oraz fale upałów

Opublikowano
9 minut temu, pep14 napisał:

Dlatego pytam jakie macie zdanie. Ty zmian nie widzisz, ja je dostrzegam jak mamy któryś rok z kolei suszy lub posuchy i co raz to wyższe temperatury oraz fale upałów

Kiedyś też różnie bywało, mam jeszcze dziadka prawie 89lat to często opowiada jak było dawniej.

Opublikowano

Jakby był jeszcze starszy to opowiadałby jak to drzewiej było, a że to młody dziadek to mówi dawniej.😁

Ni zimno ni ciepło.

Opublikowano
1 godzinę temu, pep14 napisał:

Co myślicie o zmianach klimatu, które obserwujemy ? Czy są one spowodowane cyklem naturalnych czy działałością człowieka i do czego doprowadzą. Według niektórych naukowców ziemi zostało 30 lat i procesu tego nie da się już zatrzymać 

w końcu X wieku czyli przed nadejściem roku tysięcznego ludzie masowo sprzedawali ,rozdawali majątki i udawali się z

pielgrzymką pokutną do miejsc świętych wierzą że w tysięcznym roku nastąpi koniec świata.Pewnie teraz to samo trzeba będzie zrobić;)

Opublikowano
1 godzinę temu, pep14 napisał:

taa ;) tak samo jak z końcem świata który miał już być kilka razy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v