Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

na łyżkę ? ziarno wiozłem z magazyny do śrutowania

To uszyj plandeczkę na łyżeczkę😆

cały literek ukapało i znowu zaczyna marzy się drugi na litkupik😉

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

na rusków to nie ma co patrzeć ... tam to putin przydusi 2 guziczki i juz deszcz nie pada

Wlasnie w tym roku prawie wszystkie opady u mnie to ze wschodu

• Thanks 1
Opublikowano

Jakie opady ? Chyba pisałeś , że wszystko Cię omija ?

Opublikowano

Czasem wystarczy zmienić skarpetki i przestaną omijać .😁

Jakoś zimno się zrobiło

Opublikowano
13 minut temu, zetorki12 napisał:

Umyć nogi , tez nie zaszkodzi . :D

I wygolić pod pachami😁

Dziś spadło parę kropel 

Opublikowano

U mnie też coś tam pokropiło , ale nadal się kurzy . Gdyby nie te delikatne opady , to jutro bym pewno kombajn brał na usługę .

Opublikowano

Agrest w szkode pewnie poszedł ;)

co jak co ale, w owsie to chyba desperat  ,

zyto ,pszenżyto u nas górkami dojrzałe ,,na przyszły tydzień moze ktoś wyjedzie 

dzis popadało na tyle obficie ze przestało sie kurzyć  ,czyli niewiele

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz78 napisał:

Agrest w szkode pewnie poszedł ;)

co jak co ale, w owsie to chyba desperat  ,

zyto ,pszenżyto u nas górkami dojrzałe ,,na przyszły tydzień moze ktoś wyjedzie 

dzis popadało na tyle obficie ze przestało sie kurzyć  ,czyli niewiele

owies miękki do gęsi koszą

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Jakie opady ? Chyba pisałeś , że wszystko Cię omija ?

e czepialski

bo jak w kwietniu czy w maju to opady ze wschodu szły a jak teraz wieje od niemca to za ch*ja niemoze sie przełamać ten deszcz

wystarczy takie objaśnienie czy CI jeszcze narysować ? 

Opublikowano

No co ? Tylko rozbieżności w wypowiedziach chciałem wyjaśnić . Czego z nerwem od razu ?     Zdjęcia wystarczą . Możesz nie rysować . 😝

Opublikowano

Było podlewać beczką.Ja podlewałem swoją trawę bo na glinie zamurowało.

Opublikowano
Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

Było podlewać beczką

A nie lepiej wodą ? 😉

Opublikowano
5 minut temu, Wiesi0 napisał:

Było podlewać beczką.Ja podlewałem swoją trawę bo na glinie zamurowało.

Co by dało podlewanie skoro w czerwcu spadło 49 litrów a i tak sie poddała? Stawu by brakło. Gdyby zamiast po 36 stopni było jak teraz po 25 to by pewnie nic się nie stało i bym zbierał odrost. 

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

A nie lepiej wodą ? 😉

Dzisiaj cały dzień w tych papierach od suszowego,daj spokój tać wiadomo ze wodą a nie zużytym olejem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v