Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

No jak się liczy od kostki to się można przejechać. U mnie sztywna stawka godzinowa i stawka startowa w wysokości 120 zł nawet jak pojadę prasować na 10 min.

To nie tak . Mogłem przeliczyć i tak i tak . Za 120 to musiał bym na wstecznym prasować .

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Od godziny 150

Sznurek klienta oczywiście ?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

GERMAŃSKA ale kostki pierwsza klasa👌

I wszystkie związane👍🏻

1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

Sznurek klienta oczywiście ?

Tak, a jak mój to 150 + 0.07 zł od kostki.

Opublikowano

Kuźwa , Ja ostatnio 210 z moim sznurkiem i wraz mi kostka 50 gr wyjść nie chciała ... Pozdrowienia dla kostkujących .

Opublikowano

Dlaczego mało siana bo nawozu nie dajesz jak dasz nawoź zbierzesz dubeltowo.I taniej wyjdzie jak byś miał kupić siano ja pryskałem stonkę bo wysyp na zółtych ziemniakach i zaraza powoli bierze po deszczu i upale.

500+ dobrze ze jest ale powiem tak ze w moich stronach jest dużo zakładów pracy A to pieczarkarnie,zerznie,producenci kostki brukowej,firmy transportowe,Perun,Mostostal,Pol-fer.W tych firmach pracuje od 20-2000 osób. I kto bystry mniej niż 4tyś nie zarabia.I dobrze jak ktoś ma robić za 2tyś to woli 500 i te platformiarze złe ze by za darmo chcieli żeby ludzie pracowali.

Opublikowano

Ja znałem z widzenia co Kudelskiego nożem potraktował, rozbierał chaupe a ludziom mówił ze gruz w cenie.

Opublikowano (edytowane)

Oj pewnie chciał się przejechać, marzył o tym od dziecka za pewne,dobra papuga i dostanie w zawiasach jak nic wcześniej nie przeskrobał.

Był przypadek  w Ameryce ze człowiek sam zbudował czołg i rozwalił całe miasto,te drewniane budownictwo, wezwali armie a on zawis na jakimś fundamencie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To spoko koleś ,jego całe życie to luz szkoda bo teraz go za to docisna poprostu lubi dobra zabawę sam z nim tym czołgiem po lasach jezdzilem

1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

Oj pewnie chciał się przejechać, marzył o tym od dziecka za pewne,dobra papuga i dostanie w zawiasach jak nic wcześniej nie przeskrobał.

Ma kilka takich czołgów ,kolekcjoner militariów

Opublikowano
13 godzin temu, Marcin133 napisał:

Wczoraj wracaliśmy z Wrocławia się pochwalę nowa furą 😉to na autostradzie przez parę km świata nie było widać...u nas ok Kutna wieczorem i w nocy burza ładnie podlalo...w jednym miejscu lekko zboże leży ale ogólnie na plus a i dwa eternity na stodole mi zdmuchlo

O..nikt nie  gratuluję to ja będę pierwszy gratuluję nowej fury , co to za fura? Nowy nowy nabytek ? Czy stary nowy nabytek?

Opublikowano (edytowane)

Kończy się komuś kurs chemizacyjny z Podlasia to jest w poniedziałek w Krzesku.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Alkohol jest dla mądrych ludzi, z sąsiedniej wsi nowobogacki bamber wali w rurę, w poniedziałek zabrał syna 4latka na objazd pół i wrócili prawie po dwóch dobach. Jakby tego było mało wrócili bez ciągnika. Wczoraj byli u nas, szukają po lasach nie pamięta gdzie zostawił i wogole gdzie był ☺️ ciągnik oczywiście w kredycie na prow, a już i tak komornik zagląda. Dobrze, że ściągnąłem z niego dług na wiosnę bo byłoby teraz ciężko

A tydzień temu dzwonił za sadzeniakiem skrobiowym czy mi nie zostało  bo zabrakło mu na 2 ha. Ludzie sami się wpierdalaja w gówno, a potem banki i unia winna jego upadłości

• Like 2
Opublikowano

Pewnie już czeka gdzieś w dziupli na jakiegoś spalonego z dokumentem z zagranicy.

Opublikowano
pedro2 napisał:

Alkohol jest dla mądrych ludzi, z sąsiedniej wsi nowobogacki bamber wali w rurę, w poniedziałek zabrał syna 4latka na objazd pół i wrócili prawie po dwóch dobach. Jakby tego było mało wrócili bez ciągnika. Wczoraj byli u nas, szukają po lasach nie pamięta gdzie zostawił i wogole gdzie był ☺️ ciągnik oczywiście w kredycie na prow, a już i tak komornik zagląda. Dobrze, że ściągnąłem z niego dług na wiosnę bo byłoby teraz ciężko

A tydzień temu dzwonił za sadzeniakiem skrobiowym czy mi nie zostało  bo zabrakło mu na 2 ha. Ludzie sami się wpierdalaja w gówno, a potem banki i unia winna jego upadłości

A gdzie to taki as?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v