Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Lepiej żeby nie chorowały😀napisałeś chorować -  hoduję drugi sezon i tak plusy to dużo tańsza w zakupie  ,o wiele spokojniejsza , mniejsze zużycie paszy  A minusy to jednak sporo gorszy  przyrost  w stosunku do byka  (nie cieszy tak oka) wydaje się ze byk lepszym przyrostem niweluje ròznicę w zakupie cielaka 

Edytowane przez kewin123
Opublikowano

Jak nie można kupić ładnych bysi to i jalowki kupujemy. Wiadomo nie waży tyle co byk średnia waga przy sprzedaży to 750kg jeśli ładna mięsna a cena to różnie ja ostatnio na żywa wagę dostałem w październiku chyba 7.60 netto i 8% wagi brud. Szału nie ma ale jeśli nie ma byków to i za jałowke coś dostaniesz. Jednak jak by miał kupowac hf i dostawać za nie przy sprzedaży 4 tys to szkoda zachodu 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mateusz231232
      Witam serdecznie zamierzam zlikwidować trzode i rozwinąć hodowle bydła opasowego ponieważ jest ona u mnie bardziej opłacalna i cene mam zapewnioną a moje pytanie brzmi ile dałbym rade utrzymać bydła opasowego posiadam na chwile obecną 15 ha ziemi ornej z czego 10 ha to IIIkl a reszta to IV i V a co do łąk to na chwile obecną posiadam 5ha ale dojdzie dzierżawa 10 ha więc będzie również 15 ha łąk dokupywane byłby by wysłodki i przywożony wywar z browaru proszę o szybką i szczerą odpowiedz Pozdrawiam
    • Przez Gladius
      Witam!
      Planuję w najbliższym czasie zakup karabinu/aplikatora do usypiania zwierząt. Służyć miałby oczywiście do aplikowania leków usypiających na bardziej "dzikim" zwierzętom (bydło mięsne) przebywającym na pastwisku. Ciekawi mnie, czy ktoś może kupował podobny sprzęt, może jakiś konkretny model polecić albo skrytykować.
      Co ważne, wszelkie dmuchawki raczej odpadają. Budżet na razie nie jest określony, chcę się po prostu zorientować w temacie.
      Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam!
    • Przez elamir
      Sprzedam jałówki szkockie z wiosny 2016 i 2017. Cena do uzgodnienia. Mam własny transport jakby co. Mają kolczyki i paszporty. Odrobaczone jesienią. Szczegóły na pw.
    • Przez Łukaszfarmer
      Mam problem z jałówką, ma około 3 tygodni i od urodzenia nie stawia poprawnie tylnych nóg. Widać że nie sprawia jej to bólu bo normalnie z tym biega ale jednak trzeba coś z tym zrobić. Mam pytanie czy ktoś kiedyś miał podobny przypadek i czy da się to jakoś wyleczyć? Co może być przyczyną? Dodam jeszcze że urodziła się sama, bez pomocy.

• Przez DamianKruszyna
      Jalowka dwa tygodnie po wycieleniu wcześniej słaby apetyt dziś kał luźny i robi na czarno jak smola co może jej być? 
  • Dodaj nową pozycję...
v