Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć, planuję zakup nowego ciągnika (150-170 km). Najbardziej przemawiają do mnie Case i NH, no ale to wiadomo, że cena robi robotę ;) Ewentualnie mógłbym zdecydować się na JD bo dealerzy blisko. Tak samo Fendt ale ludzie piszą, że przereklamowany, psuje się tak samo jak inne a części drogie i sam nie wiem co o tej marce myśleć. Prosiłbym o konkretne modele tych ciągników bo do reszty dealerów za daleko. Co myślicie o Case Maxxum 150, Puma 150/160 CVX lub NH t7.165S? 

Opublikowano

dobrze myślisz. kup co wyjdzie najkorzystniejszej cenowo. cvx jest mega wygodny jeśli chcesz sporo dopłacić względem maxxuma.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie chciałbym wiedzieć jakie modele ludzie polecają, wziąć oferty i porównać sobie wszystko :)

Edytowane przez qRafał
Opublikowano

jedz do dilerów i porównasz wszystko na miejscu. pokaza ci różnice i poznasz ceny. a z tego co byś nie wybrał będzie dobre.

Opublikowano

jak case to polecę Ci pume sam osobiście nie posiadam ale znajomy ma i chwali tylko na cvx, jeśli chcesz to pisz na pw to Ci powiem ile mniej więcej chodzą te modele bo też stoje przed zakupem i mam oferty, maxxum jest troszki mniejszy ale jak nie będziesz ciężkich maszyn nosił to i taki wystarczy, z Nh nie mam wogóle styczności bo w okolicach poprostu tego nie ma, fendt jakościowo raczej się trzyma chociaz są lub były nie które serie wadliwe, tylko cena odstrasza, Jd coś sobie popsuł opinie wytrzymałych ciągników już wielu znajomych zamiast kupić Jd, wybierają valtre lub Mf ale nie wszędzie czerwonego da się kupić

Opublikowano

przedewszystkim awaryjność już nie odbiega od innych marek, oraz to jak sobie radzi w polu, teraz tak samo można porównać jd do valtry czy mf-a jedna chwała tylko cena nie ta

Opublikowano

taka sprawa. Teraz można powoli powiedzieć, że każdy ciągnik to to samo tylko różnią się wyglądem zewnętrznym i wewnętrznym... co ciekawe na zagranicznych forach awarie w tych sprzętach rzadko są opisywane lub nie występują. Nie wiem czy to kwestia podziału jakości na wschód i zachód europy czy też faktu, że taki niemiec porobi do 8 tys h i do żyda a co za tym idzie awarie go omijają a następny właściciel niech się martwi.

Opublikowano

szczerze to są nie które marki odstające znacznie jakością i wydajnością od czołówki, ale nie ma znaczenia czy kupisz ciągnik za 300tys czy 700tys tak samo mogą zdarzyć się awarie , co do jd starsze serie są bardzo popularne na rynku wtórnym i jest spore zainteresowanie nimi, ale jak słucham znajomych to co któryś trafia na słaby egzemplarz albo jest nie zadowolony z pracy maszyny, więc coś się musi kiełbasić jd z produkcją, bo wcześniej była opinia taka że jak chcesz wytrzymałego woła to bierz Jd tylko że w baku ubywa i cena dość wysoka, a teraz jd z ceną powiem że nawet konkuruje i spalanie mu spadło

Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

przedewszystkim awaryjność już nie odbiega od innych marek, oraz to jak sobie radzi w polu, teraz tak samo można porównać jd do valtry czy mf-a jedna chwała tylko cena nie ta

MF a JD porównywalne? Oglądałem MF'a 7714S i mi się spodobał, ale ludzie słabo oceniają :/

Opublikowano

Łoj chodzi to pojęcie względne, bo nie widzisz jak go naprawiają czy wymieniają części, każda marka chodzi, nie słyszałem jeszcze o takim przypadku jakiejkolwiek marki w okolicy żeby ciągnik cały rok stał na serwisie i nie pracował, to co się psuje trzeba szybko wymienić i rura w pole, żebyście mnie źle nie zrozumieli, Jd nie jest złym ciągnikiem. Tylko kiedyś uchodził tak jak fendt za nie zawodnego woła a teraz tak jak i inne marki zeszły z jakością tak samo i fendt czy jd stoi na serwisie, i w tym przypadku jest do wyboru jeśli wbijasz koło 1tys mtg rocznie to weźmiesz fendta czy jd bo będzie Ciebie stać, ale jak wbijasz 600-700 to wydasz mniej np na valtre,mf,df a też robote zrobi

• Like 1
Opublikowano

pod pojęciem,, chodzi,, miałem na myśli, że nie ma z nimi większych problemów ( jakieś czujniki albo coś to norma) i właściciele nie żałują, że kupili. Mam 3 jd i łącznie nimi 1000 godzin w roku robię 😂 ale mam strasznie ciężkie ziemie i potrzebuje większego konia. Fendt u mnie jest spalony ze względu na moc na kołach- wyje a nie jedzie....

Opublikowano

z elastyczności w robocie jd nigdy nie był słynny, dlatego w moich okolicach jd mało lata, na ciężkich ziemiach znajomi mają i chwalą sobie ale nowych jeszcze nie kupowali

Opublikowano

to fakt, że jd do lekkich prac nie nadaje się ze względu na spalanie ale to pluga czy głębsza jak najbardziej. Brakuje u mnie w okolicy 7r czy 8r żeby porównać do starszych serii. Jak będę miał okazję to wezmę na testy jakies 6r żeby porównać do np 6830P