Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, ozzborn napisał:

skonczy sie tym ze kazdy kraj bedzie utrzymywał rolnictwo ze swojego budżetu ... finał bedzie taki ze w niemczech bedzie 1000 euro do ha a w PL 100 euro :D

a my tez mamy 1000 do ha. wiec oco chodzi ?  . Jak WEJDZIEMY DO STREFY  euro to wtedy też   bedziemy miec w euro płacone  ale ty chyba jestes przeciwko wprowadzenia euro w Polsce . wiec mamy w zł .

Opublikowano
54 minuty temu, gregory81 napisał:

Jak coś to priv.

Po co się umawiacie po cmentarzach, jak każdy wie że Zetorki chce przemieszczać cielęta po znajomych i od 15 marca do 15 maja wziąć dopłaty trzy razy , a jak jeszcze przedłużą o miesiąc to się dopiero obłowi Eugeniusz .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Kuźwa . Nie wpadłem na to :P . Da się tak ? Nie weryfikują że to ta sama sztuka ?

Sie zastanawiam czy dwie sztuki bydła przetrzymać , czy nie . I tylko tyle . A te szukają zaraz ciemnych interesów . Oj dziadek , dziadek ... 😜

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

a my tez mamy 1000 do ha. wiec oco chodzi ?  . Jak WEJDZIEMY DO STREFY  euro to wtedy też   bedziemy miec w euro płacone  ale ty chyba jestes przeciwko wprowadzenia euro w Polsce . wiec mamy w zł .

widzisz cały trik polega na tym ze nie jestesmy w strefie euro a dopłaty mamy w euro, ale nie jest to 1000 raczej bliżej do 100 niz do 1000 :D jak zwykle jestes oderwany od rzeczywistosci ....

Opublikowano
5 godzin temu, debrzyna napisał:

Czy wiecie może coś  o losach ustawy o sprzedaży ziemi Miało wejść że nie rolnik będzie mógł kupić 1 ha 

ok 10 stycznia jeszcze nie weszło

4 godziny temu, damianzbr napisał:

Już dawno weszło,  teraz mają jeszcze wprowadzić bez poprawkowy test na IQ, osoby które nie przekroczą określonego progu dożywotni zakaz na kupowanie gruntów.

pier**lisz

daj wykładnie

Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

ok 10 stycznia jeszcze nie weszło

pier**lisz

daj wykładnie

Chciałem rozweselić atmosferę :D

A ty z wykładnią wyskakujesz.. :(

Opublikowano
13 minut temu, damianzbr napisał:

Chciałem rozweselić atmosferę :D

Soltys jakiś ponury ostatnio  , ale się nie dziw . Najpierw  Onw mu zajumali , potem ta afera z leżakami , teraz działkę odcięli z dopłat , a jeszcze go straszą że na inne też mu się nie należy . Szkoda chłopa , dobry był .

Opublikowano

Jak tak to faktycznie, nie ma co chłopa denerwować przynajmniej do weekendu :D

Opublikowano

Embargo to pokłosie afery pokazanej w telewizji i prawdopodobnie będą kolejne,czas pokaże.Właśnie czy słyszał ktoś co mają do powiedzenia związki i izby rolnicze na ten temat.podobno dbają o rolników ,coś mnie ominęło?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

W PRL mieliśmy dużego brata ze wschodu a teraz mam  za oceanu i ten pierwszy dymał nas wtedy a drugi dyma nas teraz...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nakupili taniej a teraz głupa palą z jakimś embargiem😂zapasy sie skończą i embargo też.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

W PRL mieliśmy dużego brata ze wschodu a teraz mam  za oceanu i ten pierwszy dymał nas wtedy a drugi dyma nas teraz...

Tyko ten brat ze wschodu dymał , ale ten brat za oceanu z żydami to całkiem wydyma , zrobi nas dziadów .

Dodam tyle , skoro minister rolnictwa wygłasza publicznie , że miliony na promocje wołowiny , poszły w pizdu , to coś jest na rzeczy , ,że na Opolszczyźnie Pojawi się ASF to już w Polsce niema hodowli Polskich  świń . 

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Trzeba poczekać cierpliwie na ogłoszenie wyników kontroli przeprowadzonej przez wizytatorów z UE jeżeli oni ogłoszą że nie dostrzegli żadnych uchybień to nie będą mieli podstaw do tego aby wprowadzać embargo.

51 minut temu, Yoda napisał:

Z tego co wiem to ceny w górę. Brawo dla jeleni co przez dwa tygodnie oddali cwaniakom za pół darmo

Odrazu jeleni nie każdy ma takie mocne nerwy😀