Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I wszyscy rolnicy grzecznie jadą do pracy na zachód. Jest jeszcze taka śmieszna sprawa, kto ma prow to musi trzymać bydełko te parę lat i kłopot jak wczesniej u trzodziarzy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No panowie tak jak napisał jeden 

WOJNA...

I nie pier**li... mi tu.

Ps panowie szczerze kto był w wawie?

Odsuńmy na bok przekomarzania.

Nie mowimy o parti i td 

Abysmy chociaz stali obok siebie, to podstawa, ci co byli wiedzą o co chodzi.

Za dużo dziś oglądamy tv a za mało razem przebywamy dziś w erze mediów powinniśmy organizować sie tak poprostu bez zapowiedzi, max 3 dni.

Ile jeszcze musi złego spaść na ten durny naród by zrozumiał że jeden drugiemu nie jest wilkiem. :(

Edytowane przez lukbud
  • Thanks 1
Opublikowano

Wszystko ładnie powiedziane ale niestety zawistność to jedna z najpaskudniejszych cech polaków :)

Opublikowano
53 minuty temu, kb4512 napisał:

Już po zlikwidowaniu trzody na miejscowym rynku sprzedają zboże rolnicy którzy kiedyś przyjeżdżali kupować za chwilę dojdą hodowcy opasów. Czekać tylko kiedy i czym zniszczą mleko i drób.

Brojler to wydaję mi się że też już leż. Chociaż mogę być nie na bieżąco

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Samą kukurydzą sie nie ukarmi. trzeba uzupełniać białko a to kosztuje A po ile masz tonę kiszonki z kukurydzy, ze twierdzisz że to takie tanie? Tylko nielicz po kosztach typu ile władek spalił paliwa na ha tylko rzetelnie.

widac ze pojecia nie masz o kiszonce z kukurydzy, koszt wyprodukowania 1 tony kiszonki to ok 80zł, pokaz mi co mozna kupic taniej przy tej dawce energii co w kukurydzy,  a białko mozna uzupełnic dobrą sianokiszonką i to wystarczy

2 godziny temu, Taurus83 napisał:

Jak wszyscy rezygnują  to znak że trzeba w to wejść. Bydło to nie owce 

tu sie zgadzam ale to jeszcze nie ten moment, jak mleczarze bedą rozdawac za darmo cielaki to bedzie ten moment

Opublikowano
1 minutę temu, ozzborn napisał:

widac ze pojecia nie masz o kiszonce z kukurydzy, koszt wyprodukowania 1 tony kiszonki to ok 80zł, pokaz mi co mozna kupic taniej przy tej dawce energii co w kukurydzy,  a białko mozna uzupełnic dobrą sianokiszonką i to wystarczy

Sama sianokisznoka nie uzupełnisz białka. Pozdrawiam

Opublikowano

bo co przedstawiciel handlowy ci tak powiedział ? :D nadmiarem białka można zabic zwierzaka, nadmiarem energii nic mu nie zrobisz ...

Opublikowano
Przed chwilą, ozzborn napisał:

bo co przedstawiciel handlowy ci tak powiedział ? :D nadmiarem białka można zabic zwierzaka, nadmiarem energii nic mu nie zrobisz ...

A tobie kto takich bajek naopowiadał że sama sianokiszonka wystarczy?

Opublikowano (edytowane)

widziałem na własne oczy, byki na samej sianokiszonce i kiszonce z qq po 800kg w 24 miechy, co z tego ze pójdą w kl O jak na nich wiecej zostanie jak na twoich w kl U .... matematyka nie kłamie

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

@Dawid151599 Był kiedyś potentat w hodowli bydła zarodowego w Bieszczadzie koło Czarnej nazywał sie Jastrzębski  /potentat / On mówił tak Niemiec jak mieszka obok bogatego sąsiada to mówi gościom Tu mieszka mój bardzo bogaty sąsiad A Polak w takich okolicznościach mówi ,tu taki h..j mieszka i najlepiej żeby mu te byki pozdychały  Taka to jedność i przyjaźń w naszym kochanym kraju 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

a z dodatkiem białka mialy by to w 19 miesiecy.

no i co z tego jak koszt wyprodukowania takiego opasa jest droższy o 1 tys albo wiecej

Opublikowano
3 minuty temu, debrzyna napisał:

@Dawid151599 Był kiedyś potentat w hodowli bydła zarodowego w Bieszczadzie koło Czarnej nazywał sie Jastrzębski  /potentat / On mówił tak Niemiec jak mieszka obok bogatego sąsiada to mówi gościom Tu mieszka mój bardzo bogaty sąsiad A Polak w takich okolicznościach mówi ,tu taki h..j mieszka i najlepiej żeby mu te byki pozdychały  Taka to jedność i przyjaźń w naszym kochanym kraju 

Dokładnie dlatego jak ktoś mówi zjednoczmy sie itp to co to da jak i tak będzie zawisc i zazdrosc bo Ty masz czerwony ciągnik a ja różowy a czerwony fajniejszy :) haha

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Tzn ze przez kilka lat dokładałes do intresu? 

A wy dalej jedno i to samo kto dołożył Jarek Ty dołożyłeś ozzborn czy on Tobie chyba nie więc po ch*j te dyskusje Ty masz towar U klasy a obzzon O klasy on weźmie po 13,80 za kg a Ty po 15,20 za kg a i tak z tego wszystkiego to ch*j bo handlarz wezmie to i to i zarobi 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Dawid151599 napisał:

Ty masz towar U klasy a obzzon O klasy on weźmie po 13,80 za kg a Ty po 15,20 za kg a i tak z tego wszystkiego to ch*j bo handlarz wezmie to i to i zarobi 

marzenia scietej głowy :D miedzy O a U to są grosze róznicy ( 40-80gr ) które nie pokrywają kosztów doprowadzenia opasa z kl O do klasy U

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano (edytowane)

no jak płacą ?

Edytowane przez Gość