Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sołtys aż tyle tego potracasz robiąc kursy za bydłem?😉czy czyściciel asf z ciebie z licencją?

Opublikowano

Na moim obwódzie dzik to widmo.podobno 3 zostały .kabina też nie ma . może teraz osłowie  się domyślać zaczną że bezpieczeństwo żywności ważniejsze od niby wirusa i pozwolą mi z3 kabany uchowac bez budowy fosy i 3 murów berlińskich 

Opublikowano
58 minut temu, HF86 napisał:

ja mieszadłem zwykłym budowlanym jadę 

Tam się nie znam ale normalnie profanacja.

46 minut temu, soltys48 napisał:

mam kolegów myśliwych a ze czarnuch po 1,-/kg w skupie to bior

Badania tylko na włośnię ?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

dzika u mnie dostatek i to same tłuściochy na kukurydzy chowane

U mnie Jakbys spytał łowczego to dzika praktycznie nie ma w jego obwodzie. Łąki, gołe pola, zboża wszystko zbuchtowane. Spróbuj posiać groch lub qq to spania nie masz ani plonu...mają na to swoje wytłumaczenie : przychodzą z innego obwodu   :)

Opublikowano

A oni biedni nie mogą strzelać.....

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Tam się nie znam ale normalnie profanacja.

Badania tylko na włośnię ?

Na włośnie na pewno a co jeszcze to niewiem

Opublikowano

Jeśli nie z żółtej strefy to tylko na włośnie, wiadomo dziczyzna najlepsza... Chapnie sobie taki dziczek zdechłego parchatego liska , zagryzie zaprawianą kukurydzą, zapije brudną wodą z tasiemcem... Mniam. Palce lizać... Wiem bo sam poluje i często czarnego zajadam 😋😋😋  Smacznego!!!! 

• Haha 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

Od jutra akcja "kaban"takze nie boję sie żadnej kwarantanny....

NIe Mieszasz kiełbachy rękami??

Ja właśnie wyciągnąłem kielbe z wędzarni. 40% wołowina. W sobotę nakupilem paliwa żeby w razie armagedonu krowy głodne nie stały. Mogę teraz na dwa tygodnie na kwarantannę iść.

Opublikowano

A magiczny wywar z żyta i drożdży tak żeby wątrobę od otluszczenia podratowac?o wirusie już nie wspomnę😉

Co tak mało tej wołowiny?przy tej cenie wołowiny w skupię tylko bogatego stać żeby kabanem się opychac😂

Opublikowano

Nie mam dobrego przepisu na typowo wołową kiełbasę. Co do ceny racja. Powoli cena wieprzowiny zrównuje się z wołowiną. U mnie gulaszowe prawie w cenie gulaszowego wieprzowego w markecie.

Opublikowano

orientuje się ktoś jak to jest.. jak jestem vatovcem i kupuje od ryczałtowca wystawiam mu fakturę rr  i mogę zapłacić gotówką czy musi być przelew? kwota poniżej 15 tysięcy 

Opublikowano

Johny1991 jak ryczałtowiec to faktura RR ale niestety tylko przelew inaczej nie odliczysz sobie VAT. 

U nas jak rolnik nie ufny to wypisujesz mu kwitek dajesz gotówkę  w łape i sam sobie wpłaca na swoje konto. Ale lepiej podjachać samemu na pocztę lub bank  i uregulować samemu bo niektórzy jak dostaną gotówkę to idą w tango i zapominają sobie samemu wpłacić i potem jest problem dla ciebie nie dla nich

Opublikowano

A jak ma funkcjonować??? ryczałtwiec nie składa deklaracji i jedyny dowód transakcji jest przelew bankowy.

Opublikowano

Jaktam producenci trzęsienie dochody z wołowiny na trawy czy tylko płynne ?

Opublikowano

I tematy zdechły jak marzenia o dorobku z produkcji wołowiny 😭😭😭

Opublikowano

Niby skup interwencyjny ma nastąpić.ktos zarobi.ale to na pewno nie my😭 mistrz ardanek dalej nie widzi problemu sprowadzania bydla rzeznego mleko i innych towarów z Litwy Białorusi Ukrainy