Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam , mam na sprzedaż agregat talerzowy Tolmet TYTAN 3 metry szerokości .

-wał packer 

- dwa rzędy talerz na amortyzacji gumowej 

- składne boczne talerze 

- ekrany boczne regulowane 

- talerze 560 mm 

- hydropak 

-piasty bezobsługowe

Agregat przepracował około 80 ha  , mało używany , zawsze garażowany i konserwowany . Sprzedaje ponieważ przechodzę do uprawy uproszczonej , więc nie będzie już potrzebna . 

Cena jaka mnie interesuje to 16 tys brutto , nie wystawiam faktury VAT!

Kontakt w wiadomości prywatnej , tam podam numer telefonu.

20181012_164214.jpg

20181012_164232.jpg

20181012_164243.jpg

20181012_164253.jpg

20181012_164259.jpg

20181012_164320.jpg

20181012_164137.jpg

20181012_164203.jpg

20181012_164208.jpg

Edytowane przez cris10
Opublikowano
12 minut temu, AleksanderX napisał:

No to 16 tys plus 23% VAT wichodzi 19,7 tys brutto a nowy taki z gwarancją ile kosztuje na składnicy

Jak ja napisałem 16 brutto , a nie netto , nie znam obecnej ceny nowego 

11 minut temu, pawel_rawa napisał:

jaki ciągnik z nim pracował i jak sobie radził?

Deutz Fahr K110 z podniesioną mocą do około 130km , radził sobie bez problemu , w końcu to 6 cyl 

Opublikowano

Cena chyba przystępna , w tym wyposazeniu co jest to wychodzi koło 15,300 netto  plus 23% vatu to wychodzi niecałe 19 brutto , fakt masz nową z gwarancją , ale tu jest pewniak  pogwarancyjny , żadnych problemów z nią nie było , masywny agregat . 

Co do pracy dodam to że jak jest za mokro to może zapychać , w drugim rzedzie talerzy , ale to może kwestia regulacji , jak jest normalnie , to robi robotę . 

Ale wiadomo że jak mokro to się nie robi :) 

80 km to stanowczo za mało , jeśli chodzi o moc jak i pewnie gabaryty  . 

38 minut temu, beys napisał:

jaki region?

Lubelskie , powiat lubelski 

Opublikowano

jeśli ktoś ma blisko to jeszcze można rozważyć. Ale jak trzeba jeszcze ze 1..2 tysięcy za transport dołożyć, to żaden deal. Skoro nowy z gwarancja 15.3 tys netto (18.8 brutto), to cena tego zaczyna być blisko nowego, który w cenie przywiozę na podwórko. Dodatkowo przy nowym można sobie wybrać np. wał - nie dla każdego wał pakera będzie optymalnym rozwiązaniem (na piachach pcha ziemie). Niemniej sprzęt wygląda na ładnie utrzymany i jest godny polecenia. Tylko warunek - trzeba mieć wzglednie blisko.

Opublikowano
10 godzin temu, cris10 napisał:

Cena chyba przystępna , w tym wyposazeniu co jest to wychodzi koło 15,300 netto  plus 23% vatu to wychodzi niecałe 19 brutto , fakt masz nową z gwarancją , ale tu jest pewniak  pogwarancyjny , żadnych problemów z nią nie było , masywny agregat . 

Co do pracy dodam to że jak jest za mokro to może zapychać , w drugim rzedzie talerzy , ale to może kwestia regulacji , jak jest normalnie , to robi robotę . 

Ale wiadomo że jak mokro to się nie robi :) 

80 km to stanowczo za mało , jeśli chodzi o moc jak i pewnie gabaryty  . 

Lubelskie , powiat lubelski 

gdzie go kupiłeś ??

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Emil1467
      Witam
      Czy mógłby mi ktoś podesłać kilka fotek rozrzutnika unia tytan 10 plus?
      Jeżeli jest taka osoba proszę napisać do mnie na pw;)
      Z góry dziękuję

Pozdrawiam
    • Przez Mati2812820
      Witam Posiada ktoś może rozsiewacz Strumyk Tytan? Jeżeli tak to prosiłbym o zamieszczenie tu opinii na jego temat. Głównie chodzi mi o dokładność wysiewu i awaryjność.
    • Przez wanik39
      Witam. Zakładam nowy temat gdyż nie mogłem znaleźć podobnego który dotyczył by maszyn, o których wspomniałem wyżej. Jestem zainteresowany kupnem nowego rozrzutnika obornika. Jestem po wstępnych rozmowach z przedstawicielami, orientuję się po krótce w cenach wyżej wymienionych. Mam okrojony budżet na ten cel, dlatego też nie będziemy tutaj rozmawiać o rozrzutnikach Joskin czy Bergmann, ale nie chcę też zakupić rozrzutnika za parę grosz, a za chwilę narzekać na brak jakości wykonania Dlatego też pod uwagę wziąłem jedną z najdroższych i najlepszych pod względem wykonania (tak sądzę) firmę polską UNIA. Zastanawiam się nad dwoma modelami, APOLLO 6 o ładowności 5 ton oraz TYTAN 7 Premium o ładowności 5,5 ton. Do tego zestawienia dostałem propozycję zakupu francuskiego, nie najdroższego ale myślę że dobrego jakościowo rozrzutnika marki LEBOULCH HVS 206 o ładowności 5 ton. Co do Tytana cena ok. 50 tyś. na jednej osi, Apollo cena ok. 60 tyś., natomiast cena Leboulcha to ok. 67 tyś. Wszystkie te modele posiadają wliczone zasuwy hydrauliczne i adaptery pionowe 2-walcowe. Ceny te są bliższe katalogowym, oczywiście ulegną zmianie choćby dlatego, że rozmawiam z przedstawicielem już któryś raz z kolei Rozmyślam też nad dołożeniem do posuwu hydraulicznego. Nad Apollo nie ma co za dużo rozmyślać, wyposażenie bardziej podstawowe. Przy Tytanie mam już kilka dylematów. Przede wszystkim taki, jaki wózek jezdniowy wybrać, jedna oś czy może tandem oraz nie wiem czy lepiej adapter 2-walcowy czy 4-walcowy. Z kolei Leboulch nie jest za bardzo znaną firmą na naszym rynku, ale rozrzutniki robią już kilkadziesiąt bodajże 50 lat. Od ubiegłego roku robią też beczki asenizacyjne, której jestem właścicielem i po rozwiezieniu kilkunastu beczek jestem zadowolony z jakości i pracy Rocznie będę rozrzucać ok. 200 ton obornika świńskiego, 100 ton obornika kurzego i 100 ton wapna. Rozrzutnik będzie pracować z ciągnikiem Case Farmall 65C o mocy 65 km ale na wąskich kołach. Zazwyczaj będę jeździć po ściernisku lub ewentualnie po uprawionym talerzówką ściernisku. Drogą przewozić obornika raczej nie będę, może kilka rozrzutników. Chciałbym poznać waszą opinię na temat tych rozrzutników, które podałem. A może macie jakieś inne propozycje dobrych rozrzutników w podobnej cenie? Liczę na wasze porady zarówno w wyborze rozrzutnika jak i w wyborze wyposażenia (oś, adapter, posuw itp.).

Pozdrawiam
      wanik39
    • Przez Milosz27
      Witam. Jak w temacie zbieram opinie nt. maszyn Tolmet. Planuję zakup grubera tej firmy ale chciał bym zobaczyć opinie użytkowników jak się sprawują te maszyny i ogólne wrażenia. Wiadomo cena idzie z jakością ale ich wykonanie nie jest złe estetycznie i wygląda masywnie. Proszę o opinie użytkowników.    
    • Przez tom31
      Witam drogie Panie i szanownych Panów;)) ja z zapytaniem czy posiada ktos moze agregat polonek 3m z f-rmy Tolmet ;daje linka;http://tolmet.pl/polonek/94-polonek-270.html   planuje zakup tego do ursusa 912 3m na gleby 4,5 i 6 klasa mysle ze sobie spokojnie poradzi,bedzie bez ogladania nieba.Prosze o jakies opinie wypowiedzi ludzi co uzytkuja ta maszyne badz widzieli w pracy,pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v