Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W 2018 zaorałem działkę podawaną jako TUZ bo miałem zrobić z niej grunt orny, ale plany się zmieniły i wiosną znowu zasiałem na niej trawę jak ją teraz podać - Trawa na gruntach ornych ?

• Like 1
Opublikowano

@wysoki1122 skoro ją w 2018 podałeś jako TUZ to teraz możesz ją również podać jako TUZ. Nadale będą mieli ja w bazie jako TUZ a nie TRAWY NA GO.

@lem1991 odpisz na priva

Opublikowano

Teraz tak jest ale wcześniej jak nie było jeszcze eWniosku a ktoś korzystał z IRZ to loginem było nazwisko.imię.jakieś cyferki

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Kiedy to było?

Korzystam z IRZ od roku i mam taki sam

No jakieś dwa lata temu :)

• Like 2
Opublikowano

Dla rolników posiadających dostęp do aplikacji e-wniosek plus, lub aplikacji IRZ, który został uzyskany na wniosek złożony w Biurze Powiatowym ARiMR, obowiązuje dotychczasowy login (który nie jest numerem producenta), natomiast loginem dla rolników, którzy uzyskali dostęp do aplikacji e-wniosek plus online w kampanii poprzedniej jest numer producenta.

Dzięki Robert za lajka. Chciałem, się pochwalić (nie wiem czy to będzie zaszczyt dla Ciebie), że niejaki pan ogarek pisał kiedyś do mnie; " sam ze sobą piszesz i sam siebie chwalisz, panie ekspert od dopłat hehe " myśląc że twoje konto, jest moim multi. To był najlepszy komplement jaki tu usłyszałem i to jeszcze od kogo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nigd o coś takiego nie chodziło sciemniaczu... Hehe miałem na myśli twoje inne nedzne wcielenia na tym forum... 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, lem1991 napisał:

Dla rolników posiadających dostęp do aplikacji e-wniosek plus, lub aplikacji IRZ, który został uzyskany na wniosek złożony w Biurze Powiatowym ARiMR, obowiązuje dotychczasowy login (który nie jest numerem producenta), natomiast loginem dla rolników, którzy uzyskali dostęp do aplikacji e-wniosek plus online w kampanii poprzedniej jest numer producenta.

Dzięki Robert za lajka. Chciałem, się pochwalić (nie wiem czy to będzie zaszczyt dla Ciebie), że niejaki pan ogarek pisał kiedyś do mnie; " sam ze sobą piszesz i sam siebie chwalisz, panie ekspert od dopłat hehe " myśląc że twoje konto, jest moim multi. To był najlepszy komplement jaki tu usłyszałem i to jeszcze od kogo.

Errare humanum est.

Opublikowano

Uważaj na tego ciolka Robert bo on ma jakiś cel i coś kombinuje... Lga jak pies tylko nie wiem po co, mnie nie podszedł i nie podejdzie... nie spoufalaj się z takimi typami bo on ma tu kilka kont i urządza sobie zabawę.. leczy kompleksy hehe 

Opublikowano
Dnia 25.02.2019 o 17:39, Gość lem1991 napisał:

. Słuchaj się Roberta , jest tu najbardziej kompetentny .

Temat ma tylko 19 stron. Pokaż, w którym miejscu chwalę samego siebie, pod jakim nickiem, nieciołku. Poza tym miałeś już za mną nie chodzić, a znowu chodzisz cycku barani. Jak ci się już tak nudzi to zawołaj swojego ulubionego kundelka, weź jakiś patyk i aportujcie sobie nawzajem.

Opublikowano

Składanie wniosków o dopłaty przedłużone do końca maja

Logo ARiMR

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski podjął decyzję o przedłużeniu o dwa tygodnie terminu składania wniosków o przyznanie płatności bezpośrednich oraz obszarowych z PROW 2014-2020 za rok 2019.  Decyzja ta oznacza, że Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmowała wnioski do 31 maja 2019 r.

Z  wnioskiem, by rolnikom dać dodatkowy czas na ubieganie się o dopłaty, wystąpiła do ministra Krajowa Rada Izb Rolniczych, uzasadniając go m.in. problemami pogodowymi.

W tym roku po raz drugi ARiMR przyjmuje wnioski za pomocą aplikacji eWniosekPlus. Co roku o dopłaty ubiega się ponad 1,3 mln rolników. Do 9 maja złożyli oni niespełna 740 tys. wniosków przez internet. Wraz z oświadczeniami do Agencji wpłynęło do piątku łącznie blisko 950 tys. formularzy.    

ARiMR apeluje, by ze składaniem wniosków za pośrednictwem aplikacji eWniosekPlus nie czekać do ostatniej chwili. W razie jakichkolwiek wątpliwości rolnicy mogą zgłaszać się po pomoc w wypełnianiu dokumentów czy w sprawach związanych z obsługą techniczną aplikacji do biur powiatowych ARiMR. Czynna jest także infolinia – pod numerem 800 38 00 84 można uzyskać, np. informacje w przypadku problemów z zalogowaniem się do systemu.

Warto pamiętać, że kto złoży wniosek o przyznanie płatności bezpośrednich obszarowych za 2019 r. do 31 maja może liczyć na otrzymanie ich w pełnej wysokości.

Szczegółowe informacje o aplikacji eWniosekPlus wraz z filmami instruktażowymi znajdują się na stronie www.arimr.gov.pl w zakładce „eWniosekPlus”.

Opublikowano
10 minut temu, lem1991 napisał:

Temat ma tylko 19 stron. Pokaż, w którym miejscu chwalę samego siebie, pod jakim nickiem, nieciołku. Poza tym miałeś już za mną nie chodzić, a znowu chodzisz cycku barani. Jak ci się już tak nudzi to zawołaj swojego ulubionego kundelka, weź jakiś patyk i aportujcie sobie nawzajem.

Nie pisałem o konkretnym temacie ciolku jeden..... Przestań już kręcić i mecic bo i tak niczego nie stworzysz biedny człowieku, żebyś nawet i 100 kont złożył... Nikogo nie obchodzą twoje pomylone wcielenia i lanse nie wiadomo po co. 

Opublikowano

A ten @mariuszd93 wiesz, kto to taki, he ? :D Mnie on nie przeszkadza, niech sobie będzie, tylko chciałem przypomnieć , że pomyliły ci się urodziny o trzy lata i w ogóle przypomnieć o tym koncie.

Siedzi dziadek na ławce w parku i płacze. Podchodzi do niego dziewczyna i pyta;- czemu dziadzio płacze, nie ma się gdzie podziać ?, - Ależ mam duży dom, w nim piękną młodą żonę, która świetnie gotuje itp, tylko zapomniałem gdzie mieszkam. :P

Opublikowano (edytowane)

Masz z główka chłopie i to nieźle hehe.... Każdy kto go znał wie kim on był a zna go pół forum albo lepiej i ja także Jeśli sugerujesz że to ja to ładna paranoja cię dopadła hehe. Nie przeszkadza ci ? o panie pozwolisz mu tu być ? .. śmieciu... on założył połowę tematów na tym forum i dawno się nie udziela,  więc daruj te swoje nedzne teksty. Haha

Jak masz nowe odkrycia to cię wyprowadze z błędu baranku jeden. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Co racja to racja, marko-kolo i inni to też nie ty. Pamiętasz jak cię podpuściłem na pw i wygadałeś ? Po co wykropkowałeś te posty, a inne zostawiłeś ?. Wtedy jeszcze myślałeś, że wiem gdzie jest opcja raportuj ? xD

Opublikowano

Hehe.... ale skolowany jesteś. Widzisz tak się robi takich detektywów... haha

Nie no ty jesteś spec ponoć i wiesz wszystko i na moda nawet byś się nadal nie ? Haha 

Opublikowano
7 godzin temu, robert55555 napisał:

Składanie wniosków o dopłaty przedłużone do końca maja

Logo ARiMR

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski podjął decyzję o przedłużeniu o dwa tygodnie terminu składania wniosków o przyznanie płatności bezpośrednich oraz obszarowych z PROW 2014-2020 za rok 2019.  Decyzja ta oznacza, że Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmowała wnioski do 31 maja 2019 r.

Z  wnioskiem, by rolnikom dać dodatkowy czas na ubieganie się o dopłaty, wystąpiła do ministra Krajowa Rada Izb Rolniczych, uzasadniając go m.in. problemami pogodowymi.

W tym roku po raz drugi ARiMR przyjmuje wnioski za pomocą aplikacji eWniosekPlus. Co roku o dopłaty ubiega się ponad 1,3 mln rolników. Do 9 maja złożyli oni niespełna 740 tys. wniosków przez internet. Wraz z oświadczeniami do Agencji wpłynęło do piątku łącznie blisko 950 tys. formularzy.    

ARiMR apeluje, by ze składaniem wniosków za pośrednictwem aplikacji eWniosekPlus nie czekać do ostatniej chwili. W razie jakichkolwiek wątpliwości rolnicy mogą zgłaszać się po pomoc w wypełnianiu dokumentów czy w sprawach związanych z obsługą techniczną aplikacji do biur powiatowych ARiMR. Czynna jest także infolinia – pod numerem 800 38 00 84 można uzyskać, np. informacje w przypadku problemów z zalogowaniem się do systemu.

Warto pamiętać, że kto złoży wniosek o przyznanie płatności bezpośrednich obszarowych za 2019 r. do 31 maja może liczyć na otrzymanie ich w pełnej wysokości.

Szczegółowe informacje o aplikacji eWniosekPlus wraz z filmami instruktażowymi znajdują się na stronie www.arimr.gov.pl w zakładce „eWniosekPlus”.

Nie bardzo rozumiem jaki jest sens przedłużania bo ten co chciał się wyrobić w terminie to się wyrobi. A dla części to i koniec maja będzie za szybko i ostatniego dnia będą składać.

Opublikowano

Wiem że jest taka możliwość, ale zrobi się problem dla spóźnialskich jak któregoś roku nie przedłużą, bo spotykam się z taką opinią, jest jeszcze czas a i tak przedłużą jak co roku.