Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czekam jeszcze na wypłatę z modernizacji. Powinna już być kasa a nie ma. Może ktoś podpowie ile po jakim czasie dostaliście kasę od *złożenia zlecenia do wydziału finansowego Warszawa przez lokalną ARiMR* ????????

A druga sprawa to ile czekaliście na wypłatę kasy z modernizacji od momentu gdy wasza lokalna ARiMR wysłała polecenie przelewu do Warszawy? Powinno być 2tyg ???? a u mnie już jest dłużej.

Opublikowano
8 godzin temu, tomi382 napisał:

czekam jeszcze na wypłatę z modernizacji. Powinna już być kasa a nie ma. Może ktoś podpowie ile po jakim czasie dostaliście kasę od *złożenia zlecenia do wydziału finansowego Warszawa przez lokalną ARiMR* ????????

A druga sprawa to ile czekaliście na wypłatę kasy z modernizacji od momentu gdy wasza lokalna ARiMR wysłała polecenie przelewu do Warszawy? Powinno być 2tyg ???? a u mnie już jest dłużej.

Czekam od pierwszej połowy września 

Opublikowano

Ja wniosek o płatność na modernizacje złożyłem 19 lipca, kontrola we wrześniu i od tamtej pory cisza.

Opublikowano

i od 10 lutego do teraz nie masz kasy? A kiedy kontrola była?

Ja miałem kontrolę po wszystkich świętych i mówili że kasa 2 - 3 tyg. więc w tym tyg. się jej spodziewam. Czyżby źle ?

Opublikowano

@damianzbr ja po kontroli czekam już 1.5 miesiąca,  nie ma jasno określonego terminu wypłaty, są zobowiązani wypłacić pieniądze niezwłocznie ,a jak sytuacja wygląda widać w praktyce. Nie ma pieniędzy i tyle

Opublikowano
48 minut temu, damianzbr napisał:

i od 10 lutego do teraz nie masz kasy? A kiedy kontrola była?

Ja miałem kontrolę po wszystkich świętych i mówili że kasa 2 - 3 tyg. więc w tym tyg. się jej spodziewam. Czyżby źle ?

Kontrola była we wrześniu, w międzyczasie 4 razy zmiana osoby od rozpatrzenia wniosku i u każdej coś się nie podobało. Po złożeniu wniosku pierwszy odzew z agencji końcem czerwca

Opublikowano

Albo czegoś nie rozumiem, albo jakaś odwrotna kolejność niż u mnie.

Wykonanie zadanie - złożenie wniosku o płatność - przydzielenie osoby rozpatrującej wniosek o płatność - jeśli są wymagane to wezwanie do poprawek wniosku o płatność - poprawienie ich - osoba rozpatrująca wniosek gdy stwierdzi że już wszystko ok przekazuje zlecenie do kontroli - kontrola po pozytywnej wizytacji kieruje sprawę do płatności - czekanie   na kasę.

Więc dlaczego po kontroli jeszcze jakieś osoby od rozpatrywania się u ciebie zmieniały?

To u mnie jakoś ekspresem to szło widzę. Wniosek o płatność złożony 10 września, osoba rozpatrująca odezwała się jakoś 15 października i poprawkę naniosłem następnego dnia. W pierwszym tyg. listopada była kontrola i teraz tylko czekam na kasę. 

Niby tyle kasy nie wypłacone, że obawa jest przed zwracaniem do UE, to ja nie wiem na co oni czekaj z tymi wypłatami. Tyle spraw że brakuje rąk do pracy, czy kasę na lokatach trzymają czy co?

Opublikowano

Ja też już dawno po terminie wypłaty 2 raty restrukturyzacji, poprawki naniesione, kontroli nie było , gdybym nie dzwonił i nie dopytywał co  sie dzieję z wnioskiem to by nawet  nie wiedzieli że  już termin przekroczyli, teraz już ze 2 tyg  leży i czeka w departamencie płatności.

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Albo czegoś nie rozumiem, albo jakaś odwrotna kolejność niż u mnie.

Wykonanie zadanie - złożenie wniosku o płatność - przydzielenie osoby rozpatrującej wniosek o płatność - jeśli są wymagane to wezwanie do poprawek wniosku o płatność - poprawienie ich - osoba rozpatrująca wniosek gdy stwierdzi że już wszystko ok przekazuje zlecenie do kontroli - kontrola po pozytywnej wizytacji kieruje sprawę do płatności - czekanie   na kasę.

Więc dlaczego po kontroli jeszcze jakieś osoby od rozpatrywania się u ciebie zmieniały?

To u mnie jakoś ekspresem to szło widzę. Wniosek o płatność złożony 10 września, osoba rozpatrująca odezwała się jakoś 15 października i poprawkę naniosłem następnego dnia. W pierwszym tyg. listopada była kontrola i teraz tylko czekam na kasę. 

Niby tyle kasy nie wypłacone, że obawa jest przed zwracaniem do UE, to ja nie wiem na co oni czekaj z tymi wypłatami. Tyle spraw że brakuje rąk do pracy, czy kasę na lokatach trzymają czy co?

W lutym złożony wniosek o płatność, do końca czerwca brak odzewu arimr. Pierwszy ROZPATRUJACY przysłał poprawki -przesłałem.  Po krótkim czasie tel.,od osoby że jest nowym ROZPATRUJACYM i chce jeszcze to i tamto. W sierpniu kolejny tel od kolejnego ROZPATRUJACEGO że brakuje pewnej rzeczy. Na samym początku września nastepny tel znowu od innego ROZPATRUJĄCEGO żeby nr konta bankowego dosłać  albo oświadczenia że podany we wniosku jest obowiązujący-dosłałem ,info zwrotne od ARIMR że wniosek ok i przekazane do płatności.  Po kilku dniach telefon (Ok godz 18 we wtorek)że kontrola maszyn w czwartek o 9

Od tamtego czasu cisza

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Ja też już dawno po terminie wypłaty 2 raty restrukturyzacji, poprawki naniesione, kontroli nie było , gdybym nie dzwonił i nie dopytywał co  sie dzieję z wnioskiem to by nawet  nie wiedzieli że  już termin przekroczyli, teraz już ze 2 tyg  leży i czeka w departamencie płatności.

Jak wniosek jest juz po kontrolach po sprawdzeniu itp i idzie juz do warszawy i czeka za wyplaceniem to oni maja 30 dni od momentu jak jest do nich wyslany. Pewne info. Ps. Dostal ktos zaliczke doplat ? W ostatnim czasie ? U mnie w okolicy duzo osob jeszcze nie dostalo

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano

Widzę że nie tylko ja na Lubelszczyźnie nie doczekałem się zaliczki. W ubiegłym roku dostałem właśnie 20 listopada, w tym liczyłem że będzie wcześniej. Jak widać umiesz liczyć licz na siebie.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, staszek131415 napisał:

Oj tam na dłużej Ci starczy ;]

Zła zmiana ? 🤔