Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marcinxxxx napisał:

Mi tam nie śpieszno. Powodzi mi się równie dobrze jak ogarkowi... hehe

U nas kontrolował wszystkie działki ubiegających się o dopłaty . Też tak miałeś ws71?. Podobno jeden idzie z góry wsi, drugi od dołu i całą wieś mają skontrolować.

W ten sposób przerobili pół gminy,dopiero wszystkim szczęka opadła jak zaliczki dopłat zaczęto wyplacać na poziomie 5% dopłat

Opublikowano
10 godzin temu, ws71 napisał:

Można ale są 2 warunki ,musisz znajdować się w rejonie z niedoborem opadów poniżej - 200 mm[wyznacza iung],drugi na to miejsce musi zostać zasiane ozimina

gdzie sprawdzic czy jest sie w tym rejonie?? i czy trzeba gdzies zgłaszac ze sie szybciej zlikwiduje poplon??

Opublikowano

Według tej mapy mało kto się łapie,widziałem inną gdzie

praktycznie łapie się cały kraj,najlepiej zadzwonić do swojego powiatowego biura ARiMR,oni teoretycznie powinni wiedzieć najlepiej

image.png

Opublikowano
56 minut temu, ws71 napisał:

praktycznie łapie się cały kraj,najlepiej zadzwonić do swojego powiatowego biura ARiMR,oni teoretycznie powinni wiedzieć najlepiej

image.png

image.png

dzwoniłem powiedzieli ze mój obszar się łapie ale jeszcze nie wiadomo czy będzie można skrócić poplony do 6 tyg bo ustawa nie została jeszcze uchwalona... informacja na stronie jest ze można oni mówią ze jaszcze nie... jak to rozumieć

Opublikowano

No niestety dobrze @Elvis1090  Ciebie poinformowali,  bazowałem na przedrukach tego obwieszczenia faktycznie na stronie ARiMR na samym końcu jest informacja że to projekt i jest jeszcze w uzgodnieniach,czyli na pewno będzie coś wiadomo ok 30 września,kiedy minie 6tyg

Opublikowano

To idzie poprzez rozporządzenie i jest ono gotowe ale czeka na podpisanie ale władza bryluje na wystawie jak nie pomyliłem to w Bednarach  i to kwestia może nawet godzin  ale dopóki biuro powiatowe tego nie dostanie pod nos trzeba czekać

Opublikowano

Ciekawe czy na koniec września euro poleci w dół? 

Ktoś śledzi coroczny kurs w ostatnim dniu września, zawsze w dół?

Opublikowano
6 godzin temu, wiesiek63zmc napisał:

To idzie poprzez rozporządzenie i jest ono gotowe ale czeka na podpisanie ale władza bryluje na wystawie jak nie pomyliłem to w Bednarach  i to kwestia może nawet godzin  ale dopóki biuro powiatowe tego nie dostanie pod nos trzeba czekać

E zanim oni się tam ogarną to pędzie po ptokach z tymi terminami. U mnie miedzyplon kasuje jutro . Minęło 8 tygodni .

Opublikowano (edytowane)

Mój międzyplon do 2 października musi stać. Na tą chwilę gryka przerzuciła 1m wysokości i mocno się rozgałęziła. Myślałem że uda się przyorać,  ale bez agregatu talerzowego chyba  nie ma co podchodzić.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Ciężko zadzwonić i dopytać w ARIMR

Dnia 20.09.2019 o 18:54, Agrest napisał:

Ciekawe czy na koniec września euro poleci w dół? 

Ktoś śledzi coroczny kurs w ostatnim dniu września, zawsze w dół?

Nie zawsze, ostatnie lata i tak ladnie sie trzyma.

• Haha 1
Opublikowano

Miałem taką decyzję. Za dwa tygodnie przyszła nowa. Całe 4 grosze więcej. A urzędowe pisma minimum 15 zł

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Miałem taką decyzję. Za dwa tygodnie przyszła nowa. Całe 4 grosze więcej. A urzędowe pisma minimum 15 zł

No ale "porządek" w ich papierach bezcenny xD

Opublikowano
Dnia 20.09.2019 o 20:47, Agrest napisał:

Mój międzyplon do 2 października musi stać. Na tą chwilę gryka przerzuciła 1m wysokości i mocno się rozgałęziła. Myślałem że uda się przyorać,  ale bez agregatu talerzowego chyba  nie ma co podchodzić.

Strzelę offtopa . Kiedy ją siałeś ,sypałeś coś z nawozu ? Jak  jest z zachwaszczeniem w niej teraz ?

Opublikowano

Siew 3 sierpnia, nawozu nic, gryka rośnie szybko i bez specjalnych wymagań.

Chwasty gdzieś coś tam weszło co jest na plus bo teraz pług przykryje. Najbardziej mnie cieszy że stokłosa skiełkowała, może będzie mniejsza presja.

Właśnie byłem w biurze agencji i pytałem o wcześniejszą likwidację. Powiedzieli że można. Jak zacząłem dociekać czy aby na pewno i czy podpisane rozporządzenie to wymiękli. Policzyli że do końca tygodnia ma być mój poplon i żebym się wstrzymał.

Opublikowano
ws71 napisał:

1 godzinę temu, marcinxxxx napisał:

Mi tam nie śpieszno. Powodzi mi się równie dobrze jak ogarkowi... hehe

U nas kontrolował wszystkie działki ubiegających się o dopłaty . Też tak miałeś ws71?. Podobno jeden idzie z góry wsi, drugi od dołu i całą wieś mają skontrolować.

W ten sposób przerobili pół gminy,dopiero wszystkim szczęka opadła jak zaliczki dopłat zaczęto wyplacać na poziomie 5% dopłat

Nie wiem jak inni, ale Ja odnoszę wrażenie że od kiedy do władzy dorwał się Jarozbaw i jego ekipa Prawych i Sprawiedliwych, to w naszym kraju każdy kto robi cokolwiek na własny rachunek jest uważany za potencjalnego oszusta albo złodzieja.

• Confused 1
Opublikowano

Nie wiem czy mało czy dużo, trzebaby popatrzeć w statystyki a te zapewne nie są jawne... Najważniejsze za to hasło "zabierzemy bogatym złodziejom" i damy biednym, "wuj" z tym że nierobom. Ja wiem tyle że to szukanie oszustów i złodziei na pewno opóźnia wiele rzeczy, za poprzedniej ekipy całość pieniędzy z dopłat miałem do lutego na koncie. No ale teraz władza się sumienna zrobiła i dotrzymuje terminów 😂😂😂. Ja się kontroli nie boję, ostatnio mi na jednych kawałkach obcięli, na innych dodali po parę arów. Sztuka dla sztuki, ale "krewni i znajomi Królika" choć pracę mają. Zaiste, słuszną linię ma "nasza" patia 😆😆😆.

• Confused 1