Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam,

mam do sprzedania John Deere 6430 Premium z roku 2009. Ciągnik kupiony w Rolpimie w 2010 roku z przebiegiem 700 godzin. Obecnie ma 4892 godzin.

Wyposażenie:

- Skrzynia AutoQuad 24/24, 50 km/h

- Pompa 110 L

- Amortyzacja osi i kabiny

- HMS

- Automatyczna klima

- opony przód 420/85 R24 (10%), tył 460/85 R38 (30%)

- zaczep górny automat, dolny hitch wysuwany

Ciągnik w stanie bardzo dobrym.  Sprzedaję, bo będę kupować nowy (PROW). Cena 185 000 zł brutto do negocjacji. Nie wystawiam faktury. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. 

IMG_20190102_124029.jpg

IMG_20190102_124033.jpg

IMG_20190102_124129.jpg

IMG_20190102_124217.jpg

IMG_20190102_124253.jpg

IMG_20190102_124259.jpg

IMG_20190102_131043.jpg

IMG_20190102_131102.jpg

IMG_20190102_131112.jpg

IMG_20190102_131128.jpg

IMG_20190102_131142_1.jpg

IMG_20190102_131147.jpg

IMG_20190102_131158.jpg

Opublikowano
No pewnie że się da. Kupić taki ciagnik się bardziej oplaca niż nowy farmtrac, zetor czy jakiś inny badziew niskobudżetowy za dużo większą cenę 😂, drugi komplet opon pewnie z 15 tyś, gdyby nie to to jest warty taką kasę.
Opublikowano (edytowane)

Oryginał opony, przebieg. Duzo robił w transporcie. Jestem rolnikiem a nie handlarzem. 150 to kosztuje złom z zachodu. Zobacz w Europie ile kosztują takie ciągniki 

Edytowane przez wojtaso
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

zlom to 120 taki model kupisz bez problemu. wlasnie patrze ile  w polsce i widze . z tymi oponami gora 155. mozesz cenic i 200 ale nikt tyle nie da,wystaw na olx i zobaczysz sam ile realnie taki model jest wart . za 185 kupisz 6830. w takim traktorze juz prawie zawsze kupcem bedzie vatowiec i popatrz czy masz po 180 netto takie modele.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

zlom to 120 taki model kupisz bez problemu. wlasnie patrze ile  w polsce i widze . z tymi oponami gora 155. mozesz cenic i 200 ale nikt tyle nie da,wystaw na olx i zobaczysz sam ile realnie taki model jest wart . za 185 kupisz 6830. w takim traktorze juz prawie zawsze kupcem bedzie vatowiec i popatrz czy masz po 180 netto takie modele.

Nie czaisz że w tej cenie to są złomy z zachodu które mają powyżej 10 tys. mtg.

Jeśli tu ciągnik z pewnym przebiegiem to prędzej czy później znajdzie ogarniętego kupca który zdiagnozuje od A do Z maszynę i jeśli nic nie wzbudzi podejrzeń zapłaci za adekwatną cenę.

Wiem że 95% kupujących to pospolici janusze szukający jak najniższej ceny, a za głównego specjalistę oceny stanu technicznego robi szwagier, bo 89' r sam w jedną noc wyjął i włożył silnik w maluchu.

Opublikowano

Zużycie opon jest zależne od prac jakie wykonuje ciągnik i na jakich powierzchniach.

W ładowaczu na betonie/kostce opony lecą w oczach. W transporcie też szybko się zużywają.

Jeśli ciągnik robi tylko w polu a w obejściu brak utwardzonych powierzchni to i opony dłużej wytrzymają.

Opublikowano
Mam case Jxu 95 gdy miał w tys godzin dostał tura, dzisiaj ma 6.6tys mtg a na przednich oponach jeszcze prawie 2cm bierznika. Podwórko połowa w betonie, czyli tam gdzie pracuje z ładowaczem. Traktor bardzo dużo pracuje w turze. Opony to Michelin i tu właśnie paradoks zanim się starły już kilka razy wulkanizowane. Czyli opony mogą świadczyć o przebiegu ale nie muszą.
Opublikowano

Z przodu miałem obciążnik 900kg, a z tyłu ciagalem albo rozrzutnik albo przyczepę tandemowa. Dlatego takie opony. Inaczej też by było gdyby były np 600 z tyłu. Szerszą opona zużywa się wolniej, to też trzeba wziąć pod uwagę. Ciągnik latem był przejrzany przez mechanika. Jest parę spraw do ogarnięcia, ale to juz przyszły właściciel sobie poprawi. 

Opublikowano
K.. wa czepiacie się opon i ceny. Każdy towar ma swojego klienta jeżeli trafi się ktoś komu moc i gabaryt będzie wystarczający i będzie chciał Mercedesa to go kupi maszyna jest naprawdę dobrze wyposażona i nie jest to tylko 10km/h różnicy jak co niektórzy piszą bo w 50 skrzyni jest hamowania oś przednia.
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, damianzbr napisał:

Nie czaisz że w tej cenie to są złomy z zachodu które mają powyżej 10 tys. mtg.

Jeśli tu ciągnik z pewnym przebiegiem to prędzej czy później znajdzie ogarniętego kupca który zdiagnozuje od A do Z maszynę i jeśli nic nie wzbudzi podejrzeń zapłaci za adekwatną cenę.

Wiem że 95% kupujących to pospolici janusze szukający jak najniższej ceny, a za głównego specjalistę oceny stanu technicznego robi szwagier, bo 89' r sam w jedną noc wyjął i włożył silnik w maluchu.

glupoty gadasz.ile sprzedales takich traktorw ze masz pojecie z kim kupcy przyjezdzaja?pewnie zadnego , a ja nie jeden i wiem ze za taka kase to wszystko sprawdzaja.zloma takiego to kupisz za 120 bez problemu z 2010 ale zloma ,ladne sa po 150-160 i nikt wiecej nie da.wystaw na olx i wtedy gadaj a nie tutaj co kazdy madry a w kieszeni 10 zl na zakupy.

ps.czemu twierdzisz ze tu akurat przebieg jest pewny a u innych juz nie bo ciekaw jestem,ja mialem traktor 8tys drozszy bo mial 800h to mnie zlinczowac chcieli o 8 tys . tu jest conajmniej 30 za duzo i jest ok.dziwne.jak mi zjedzie to ci wstawie zdjecie 6230 z 2007r co ma 7000 i opony oryginal troche lepsze ,bez zadnego podmalowania we fullu  z ladowaczem  i zobaczymy czy jakbym napisal 150 to tez ok by bylo jak na olx do 130 netto takie.poza tym to ten jest Anglik i źle przeczytałem bo myślałem że to rocznik 2010 a to jest 2009r. z tymi oponami za 2009r to i 150 będą bardzo mruczec .

Opublikowano

Nie wiem czemu się tak czepiasz. Nie masz zamiaru kupić, a pierwszy narzekasz. To moja sprawa co i za ile sprzedaje. Masz swój biznes to go pilnuj. Pozdrawiam 

Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

glupoty gadasz.ile sprzedales takich traktorw ze masz pojecie z kim kupcy przyjezdzaja?pewnie zadnego , a ja nie jeden i wiem ze za taka kase to wszystko sprawdzaja.zloma takiego to kupisz za 120 bez problemu z 2010 ale zloma ,ladne sa po 150-160 i nikt wiecej nie da.wystaw na olx i wtedy gadaj a nie tutaj co kazdy madry a w kieszeni 10 zl na zakupy.

ps.czemu twierdzisz ze tu akurat przebieg jest pewny a u innych juz nie bo ciekaw jestem,ja mialem traktor 8tys drozszy bo mial 800h to mnie zlinczowac chcieli o 8 tys . tu jest conajmniej 30 za duzo i jest ok.dziwne.jak mi zjedzie to ci wstawie zdjecie 6230 z 2007r co ma 7000 i opony oryginal troche lepsze ,bez zadnego podmalowania we fullu  z ladowaczem  i zobaczymy czy jakbym napisal 150 to tez ok by bylo jak na olx do 130 netto takie.poza tym to ten jest Anglik i źle przeczytałem bo myślałem że to rocznik 2010 a to jest 2009r. z tymi oponami za 2009r to i 150 będą bardzo mruczec .

A jak anglik to źle? Po co ta spina przecież jak uda mu się sprzedac za ta cene to nic innego jak punkt dla niego. ja bym w tym poście doszukiwał się absurdu gdzie indziej. jedyna nie poważna rzecz jaką chce zrobić założyciel posta to zamienić te cacko na nowy. 

Opublikowano
7 godzin temu, szmergiel napisał:

No nie sprzedawałem żadnego, tylko 2 kombajny i wiem jacy fachowcy przyjeżdżali. Ty może masz większe doświadczenie w sprzedaży ale nie zaprzeczaj że dużo ludzi kupujący ma bardzo małe pojęcie o oglądanym sprzęcie.

Nie wiem w jakiej cenie są te JD, tylko ty wyskoczyłeś że na internetach takie ciągniki są po 150 tys. A ja wiem że na internetach 95% ciągników jest z zachodu z sfałszowanym przebiegiem i po jakiś pobieżnych naprawach niekoniecznie właściwie przeprowadzonych albo poważnych naprawach robionych na sztukę. Więc jeśli te 95% mówisz że stoi w cenie 150tys. To ja osobiście bym wolał dołożyć ileś tam więcej kasy za ciągnik w 100% pewny z 3 razy mniejszym przebiegiem niż te pozostałe z internetów co cenią się po 150tys.

Nie twierdzę że tu jest przebieg pewny nikt z nas tego nie wie po obrazkach co to za ciągnik i czy autor tematu nas nie buja.

Tylko mówię że porządny elektromechanik komputerowo może ustalić faktyczny przebieg i stan techniczny i wtedy warto dać więcej kasy za pewną maszynę niż średnia rynkowa cena za kota w worku. 

Opublikowano (edytowane)

wszystkie John powyżej 120tys byli kupcy z gostkami z serwisu i wszystkie ciśnienia zmierzyli,dlatego tak pisze.druga sprawa niczym ten traktor się nie wyróżnia poza słabymi oponami które troszkę obniżają cenę więc kto miałby zapłacić 30 tyś więcej za traktor że słabym i oponami .ten też przyjechał z zachodu jak wszystkie i dlatego jest wart tyle co wszystkie w takim stanie czyli mac 150.max.porxadny elektromechanik to ci może ciśnienia posprawdzac a nie przebieg 

Opublikowano

Nie wiem jak w ciągnikach, ale w osobówkach znam takich magików co potrafią odczytać nawet wykasowaną pamięć z różnych modułów i wiedzą w których modułach może ten przebieg się zapisywać.

Opublikowano (edytowane)

mało  widziałeś i wiesz o elektronice. jak ktoś zapłaci to tak ci zrobią że w każdym module będzie co do km identycznie .za 100zl to tylko licznik ci ustawia.ludzie w Polsce są co mogą fałszować serwisowe zapisy ale to kosztuje .swego czasu jedni z lepszych potrafili odczytać przebieg w nowszych jochnach z tabeli obciążen ,trudne to bardzo ale już się reklamują spece co tabelę obciążen cofaja choć John deere zapewnia że to nie do ruszenia jest.