Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siarke najlepiej w aslu jak juz sie rozlewa rsm, aczkolwiek z cena zwariowali . Dzwonilem dwa tygodnie temu to chcieli 290 netto/t z dowozem. Podczas gdy w zeszlym roku placilem 220zl. Podobno na spasc cena po nowym roku

Opublikowano

ASL fajna sprawa tylko ,że za mało skoncentrowane i dużo litrów trzeba lać

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

A ty myslisz że sól potasowa i fosforyty do produkcji polifoski to skąd sa kupowane?

Fosforyty raczej głównie z Afryki ;)

5 godzin temu, sylwek23111 napisał:

U mnie w okolicy parę lat temu pokupili ludzie nawozy ze wschodu, to później chorowali. 

A jakieś konkrety z tym "chorowaniem"? ;)

Opublikowano

Nie wiesz- jak kupili taniej wschodni to za zaoszczędzone pieniądze nakupili ukraińskiej berbeluchy. A jak umiaru brak to i riposton nie pomógł 😁

Opublikowano

Nie ma jedno związku z drugim. Jak tańsze to bierze się tańsze . Tylko ja osobiście mam jakaś blokadę przed tymi nawozami czy to saletra czy ultra. Nasze to raczej 100 % ze zawartość się zgadza , a tamte to nie wien, taka niepewność mam😃

Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

Nie ma jedno związku z drugim. Jak tańsze to bierze się tańsze . Tylko ja osobiście mam jakaś blokadę przed tymi nawozami czy to saletra czy ultra. Nasze to raczej 100 % ze zawartość się zgadza , a tamte to nie wien, taka niepewność mam😃

Dobrze mówisz ja po Świętach ze wschodu mam 2 łódki pszenicy zamówione po 580 z dowozem

Dnia 3.10.2019 o 11:18, ansu napisał:

Azot wyjątkowo w tym roku kupiłem 9 sierpnia RSM32 907,41z ł netto(980brutto) i Salmag big 925,93zł netto(100brutto)

NPK7/20/30 big to chyba jeszcze w maju, a wysiałem w lipcu 1592brutto

Ceny jakoś znacząco się nie zmieniły, a perspektywa na wiosnę to raczej taniej nie będzie, a zawsze problem z dostępnością na wschodzie Polski.

a jednak......

Opublikowano

E  Stasiu znasz się na żartach. 

Tylko ta cena już na drwinę wygląda. Transport kosztuje, nawet jakby ci piachu dosypali to i tak cena watpliwa

Opublikowano

Stasiu złoty biznes, kupić po 580 zł to od razu do mnie na skup po 660zł brutto niech zawiozą, czysty interes. 5500zł na czysto bez wychodzenia z domu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v