Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Saletrosan 30 ktoś stosował? Ile kosztuje?

Od kiedy mocznik tanieje na zasiewy kukurydzy? 

Dnia 8.03.2019 o 12:31, tyran3 napisał:

Kupione wczoraj 1220 brutto saletra amonowa z anwilu. lokalny punkt

Ale ceny oszalały  Wesołek już saletre ma w cenniku za  1360 zł i zero negocjacji inne składy od 1320-50 . mocznik 1650 zł siarczan magnezu 1260 zł.

normalnie ich pojebało

400 zł zarobiłem na saletrze :D

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

sumek znudziło Ci się oddychanie prostym nosem:P jak płaciłem to gacie mi spadły po same kostki. a Ty denerwujesz człowieka jeszcze, hehehe  

A na poważnie nie miałem kasy wcześniej  i jak to się mówi biednemu zawsze gówno w twarz.  podejrzewam ze jeszcze do połowy kwietnia będą podwyżki  bo kto miał kupic kupił  a kto nie kupił kupić musi.

Opublikowano

wesołek mówił ze po takiej cenie miał i ze cały zapas po nizszej cenie szedł do końca roku, ze 70% rocznej sprzedazy nawozu poszło wtedy i  teraz ma już tylko nowe dostawy  po nowej cenie a  spuszczać już niema co bo swoje zarobił. Kupiłem u kogoś innego stary zapas  ale w zeszłym roku o tej porze cena była 1080 a teraz 1220 brutto 140 zł w plecy jestem. A wziołem jeszcze w dzierzawe 12 ha łak to 3, 5 tony musiałem kupić wiecej jak w zeszłym roku. więc  mam miałem ochote zabijać)))))))

Opublikowano
Dnia 18.03.2019 o 17:08, sumek666 napisał:

Kiedyś pytałem jednego handlarza o Saletrosan 30 to powiedział, że on się mocno bryli, klienci się skarżyli na niego i w ogóle go nie sprowadza.

Opublikowano
11 godzin temu, Kazik80 napisał:

Kiedyś pytałem jednego handlarza o Saletrosan 30 to powiedział, że on się mocno bryli, klienci się skarżyli na niego i w ogóle go nie sprowadza.

To samo można powiedzieć o wszystkich nawozach z K-K, ale tylko gdy są źle przechowywane. W tym przypadku zapewne wystawione na silne nasłonecznienie.

Opublikowano
Dnia 18.03.2019 o 17:32, KlimekPL napisał:

Raczej nie straciłeś.

U mnie w WWL jeszcze nie słyszałem o cenie przekraczającej 1270 brutto za saletrę

U mnie pulan po 1400

Opublikowano (edytowane)

Z jednej strony może i dobrze ze nawozy w tym roku są drogie bo ma być rok urodzajów i wszystko jak do tej pory jest w super kondycji u mnie polidap 2200.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ledwo się sezon wegetacyjny zaczął a Ty że rok urodzajów :D tak to będziesz mógł powiedzieć jak będziesz mieć kase na koncie za płody rolne, a to tego czasu to wszystko się może zdazyć.

Opublikowano
3 godziny temu, robi57362 napisał:

gdzie ci krzykacze co mówili że na wiosne musza być nawozy tańsze

Bo są tańsze 

Ultra 5 1470zl brutto 

Mocznik 1310zl brutto wschodni

Saletra 1070zl brutto wschodni 

Iść i cało samochodowe

Opublikowano
3 godziny temu, robi57362 napisał:

gdzie ci krzykacze co mówili że na wiosne musza być nawozy tańsze

W marcu kupione saletra po 1134 mocznik po 1350 brutto z dostawą na podwórko /kupuj polski albo inaczej dołóż się do pensji prezesów/

Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

ta taki będzie rok urodzajow jak i byla zima stulecia

Są przysłowia a ze pszczoły osy i szerszenie tak się kręcili na jesieni to tak sobie wymyślili.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v