Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, rudinho11 napisał:

Powiat Sieradzki, Woj Łódzkie. Takie ceny u okolicznych sprzedawców.

-> Nazwa nawozu | Ile kg chce kupić | Nazwa sprzedawcy i cena za kg | cena x ilość |

-> pod spodem cena całości i Cena NPK. Azot wybrany najtańszy do kalkulacji.

nawozy.png

Jedź do Proboszczowic koło Warty. Napewno kupisz taniej.

Opublikowano
Dnia 14.02.2019 o 09:26, sumek666 napisał:

W Ampol Merol masz dostępny nawóz Caldena Macrospeed Green. Również zamiennik kizerytu.

Zgadza się, MgO 25, SO3 - 50, zarówno magnez jak i siarka w 100% rozpuszczalne w wodzie. Cena w zależności od lokalizacji, towar w BB. 

Opublikowano
Dnia 8.01.2019 o 10:50, arturooo napisał:

Litewski miałem, grubsze uziarnienie i intensywna woń amoniaku działanie bardzo dobre. Z Barteru ostatnio miałem, towar ok tylko do oprysku nie bardzo bo zanieczyszczony niestety. Mocznik kupowałem po 1270 zł BB brutto bodajże na jesieni,

Opublikowano

panowie, już raz pytałem o tę saletrę, ale za wiele osób nie odpowiedziało, może tutaj ktoś z was to stosował i może napisać czy warto.

Oczywiscie chodzi o litewską saletrę. Foto z załączniku.

saletra.jpg

Opublikowano

Ja miałem litewski mocznik, granulat wiekszy niż nasz, po dodaniu go do odżywki qq palił mi liście, a nasz polak niet. Jak cena sporo mniejsza tej saletry od polskiej to bier

Opublikowano

Ja miałem mocznik ruski z tego co pamiętam to skład to samo co polski. Różnicy w działaniu bym powiedział że nie było ale to tak w ciągu roku ciężko zaobserwować. Jedyne co zwróciło moją uwagę to się bardzo kawalił.

Opublikowano

Miałem takowej dwie tony na 3 trawy w 2017 chyba i powiem ci że szybko się rozłożyła i dość dobrze działała ile tego azotu tam naprawdę jest nie wiem nie badałem .

Opublikowano

Pytałem dzisiaj na lokalnym składzie to potaniało 20-30 zł i to podobno koniec obniżek bo następne transportu mają być tańsze ale ludzie rusza w pole i będą kupować

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

panowie, już raz pytałem o tę saletrę, ale za wiele osób nie odpowiedziało, może tutaj ktoś z was to stosował i może napisać czy warto.

Oczywiscie chodzi o litewską saletrę. Foto z załączniku.

saletra.jpg

Dobry towar polecam  miałem już go kilka razy 

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy spojrzeć na wykres jak gaz potaniał bo jak tylko zaczął drożeć to od razu krzyczeli że będzie drożeć . Brak obniżek u producenta to jawne walenie w ch...

Co innego na punktach bo mogą mieć stare zapasy 

Screenshot_20190218-205509_Chrome.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W tamtym roku kupiłem go pierwszy raz, bo był sporo tańszy ale że była susza to nie mam porównania do naszego. 

Ceny u lokalnego sprzedawcy

Sól  1550

K-K 1340

Saletra 1242

Mocznik 1580

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v