Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, KARGO napisał:

Zagraniczny traktor oczywiście 😂🤣😅

Bo rolniki dla nowego Ursusa nie kupią saletry z GA, tylko np. litewską, a za zachodnim trakturem to by się pozabijali i wszyscy polską kupią! :) 

Opublikowano
Dnia 13.02.2019 o 08:05, MalyRolnik18 napisał:

Panowie stosował ktoś bądź stosuje nawóz HOLIST AGRO PK 15-30 ?? Jakie opinie o nim ? (cena u mnie 1550zł).

jesienią pod oziminy więc trudno narazie coś powiedzieć. Tylko ja płaciłem 1200 brutto ,kolego przy tej cenie co podałeś to nie opłacalny interes bez porównania korzystniej wyjdzie polifoska

Opublikowano

Pyli i to konkretnie. Siałem jesienią i ogólnie nie podoba mi się ten nawóz.

Opublikowano

No właśnie. Wiem że są zwolennicy tego nawozu ale jak dla mnie musiał by być po 1200-1300 żeby go się opłaciło zastosować. Wole ultre lub poli i łopatki przy rozsiewaczu czyściutkie.

Opublikowano
48 minut temu, kr9292 napisał:

Jak myślicie dużo jeszcze pójdzie w dol

Rozmawiałem z przedstawicielem Agrochemu to mówił , że mocznik ładnie staniał, saletra mniej , rsm stabilnie. Nie wiem na ile to prawda ale twierdził, że w marcu azoty bez zmian- ewentualnie 10-20 zł w górę max

Opublikowano
11 godzin temu, Kazik80 napisał:

Nie kupujcie zagranicznych nawozów, bo jak kupicie droższy o stówę z GA, to możecie nowy traktur wygrać. :D 

320 000 w puli nagród to smieszne jak na tak poteżną firmę. Wstydzili by się, tych traktorów po 100 000 za sztuke to powinno być ze 20 a nie jeden. kto takie durne promocje wymyśla. a zapomniałem przeciez sekretarka w rok u nich zarabia 360 000 tysi wstyd!!!!

Opublikowano
1 godzinę temu, arturooo napisał:

No właśnie. Wiem że są zwolennicy tego nawozu ale jak dla mnie musiał by być po 1200-1300 żeby go się opłaciło zastosować. Wole ultre lub poli i łopatki przy rozsiewaczu czyściutkie.

Holist jest nieopłacalny tym bardziej że to jest zrobione na najtańszej soli i supefosfacie więc przyswajalność fosforu nieporównywalnie gorsza niż w ultra czy nawet poli. Tanie czy tańsze to nie znaczy że bardziej sie opłaca. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kulczer napisał:

320 000 w puli nagród to smieszne jak na tak poteżną firmę. Wstydzili by się, tych traktorów po 100 000 za sztuke to powinno być ze 20 a nie jeden. kto takie durne promocje wymyśla. a zapomniałem przeciez sekretarka w rok u nich zarabia 360 000 tysi wstyd!!!!

W mojej okolicy zdecydowana większość rolników zaopatrzyła się w nawozy  w ubiegłym roku (jeszcze nigdy tak nie było) a ci zostali to niewiele sypią.Obecnie opłaca się importować bo GA za bardzo pazerna i wygórowała cenę, tylko ciekawe co zrobią z nadprodukcją . Teraz na przedwiośniu nie obniżą ale latem pękną.Komu służy takie windowanie cen myślę że ani im ani rolnikowi Błędna Polityka.

Edytowane przez szot
Opublikowano

Powiat Sieradzki, Woj Łódzkie. Takie ceny u okolicznych sprzedawców.

-> Nazwa nawozu | Ile kg chce kupić | Nazwa sprzedawcy i cena za kg | cena x ilość |

-> pod spodem cena całości i Cena NPK. Azot wybrany najtańszy do kalkulacji.

nawozy.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v