Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Mich9 napisał:

1100 netto to dobra cena za kizeryt?

Dobra cena

Opublikowano
Dnia 8 stycznia 2019 o 13:21, leo10 napisał:

Witam przy ilościach całosamochodowych saletra 1260 zł brutto tona , a mocznik police gruba granula 1630 zł brutto tona przy ilości 5 ton oferta z NAPENY Szamotuły co o tym sądzicie ?? Pani zaznaczyła że musi być przedpłata 

Odezwij sie do mnie w sprawie ilości calosamochodowych, zaoferuje Ci niższa cenę za saletrę i mocznik. 

Opublikowano

ceny z lokalngo składu az ciarki przechodza

polifoska 6 1740

mocznik      1740

saletra        1340

salmag        1200                                     u osadkowskiego ceny nizsze od 100 do 150 zl na tonie w zalezosci od nawozu

Opublikowano
18 godzin temu, sumek666 napisał:

Korn-Kali lub sól potasowa w jakiej cenie? Ktoś kupował może ostatnio? 

Korn-Kali big bag 1280 tona. cena z 16.01. Brane z ATR Agrohandel.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, sumek666 napisał:

Korn-Kali lub sól potasowa w jakiej cenie? Ktoś kupował może ostatnio? 

Ja mam oferte na kk 1250 brutto w bb

Edytowane przez Gość
Opublikowano
42 minuty temu, robi57362 napisał:

czyli teraz w dół nawozy? dziś sasiadowi przywiezli ze 30t i tak se myślę co go zmusiło do zakupu teraz

CIekawe kiedy kupił, tez kupiłem we wrześniu a przywieźli teraz

Opublikowano
3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Przy jakiej ilości?

Może być nawet 0,6 t jeden bb😉

Opublikowano

Dobry nawóz pod zboża mieszać razem z fosforanem i na łąki jeden z lepszych

Opublikowano

Muszę uzupełnić wszystkie składniki w glebie. Korn Kali działa w porządku w mojej opinii i od kiedy jest stosowany u nas widać poprawę gleby i wygląd roślin. Zasobności magnezu mam na poziomie b. niskim do niskiego. 

Wiem, że można to też zrobić wapnem z dodatkiem Mg. ale wapnowałem na oko (tak na prawdę to na pole :D ) zwykłą morawicą bo wyniki badań gleby dostałem koło października. Chyba, że masz lepszy pomysł jak szybko uzupełnić potas i magnez. 

Opublikowano

Możesz kizeryt mieszać z solą potasową tylko czy jest sens😉 jak tu jest wszytko razem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v