Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
Po ile dało się wam kupić następujące produkty?

Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:

Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.

Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.

Kontynuujemy temat: 

Dnia 29.12.2018 o 22:11, EdziuRolnik napisał:

saletrzak na OLX znaleziony po 939 netto + dostawa z Braniewa. Macie jakieś tańsze oferty na okolice Płońska?

• Like 1
Opublikowano

Taniej już raczej nie będzie, ale już takich dużych podwyżek nie będzie, raczej cena możę się utrzymać na podobnym poziomie jak teraz.

Zamówione wczoraj 

8t saletry - 1100zł/t

4t saletrzaku grubego CANWIL- 960zł/t

ceny netto w BB, woj łodzkie

Opublikowano
5 minut temu, the1mati1 napisał:

Taniej już raczej nie będzie, ale już takich dużych podwyżek nie będzie, raczej cena możę się utrzymać na podobnym poziomie jak teraz.

Zamówione wczoraj 

8t saletry - 1100zł/t

4t saletrzaku grubego CANWIL- 960zł/t

ceny netto w BB, woj łodzkie

Kto dał taką cene? Bo ceny dobre

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Kto dał taką cene? Bo ceny dobre

Król tychów, ale od stycznia planowane juz 30-40zł do góry, sam szef tak twierdził. Przez cały grudzień mieli taką cenę wiec pewnie coś tam podskoczy

Opublikowano
8 minut temu, the1mati1 napisał:

Król tychów, ale od stycznia planowane juz 30-40zł do góry, sam szef tak twierdził. Przez cały grudzień mieli taką cenę wiec pewnie coś tam podskoczy

Co miesiąc coś podnoszą. A w Agroskładzie pytałeś ? Ja w październiku brałem canwil po 950 a saletre 1050 brutto i też bb.

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Co miesiąc coś podnoszą. A w Agroskładzie pytałeś ? Ja w październiku brałem canwil po 950 a saletre 1050 brutto i też bb.

Agroskład ma w tym roku konkretne zapasy zrobione i na razie pułap cenowy trzyma. Pytałem i cena wyjściowa na saletre to 1300 i 1150 na saletrzak brutto. Pewnie jakoś na początku października kupowałeś że taką cene miałeś? Skąd jesteś? 

Opublikowano

Pod zimowe brałem u nich npk i wapno A azot to już w październiku mi proponowali dość drogo i w tym roku inna firma mi przywiozła w tych cenach. Ja powiat bełchatowski A Ty?

Opublikowano

W promieniu 6 km mam trzy składy z nawozami i wybieram tam gdzie taniej. 

Mocznik-1630zł/tonę/BB brane przez świętami. 

Ultra 8-1700/tonęBB brane po świętach. 

Opublikowano

Ale cena na mocznik , to ja w październiku nie całe 1300 

Opublikowano

Ursus932 napisał:

Pod zimowe brałem u nich npk i wapno A azot to już w październiku mi proponowali dość drogo i w tym roku inna firma mi przywiozła w tych cenach. Ja powiat bełchatowski A Ty?

ja powiat tomaszowski. To jaka firma ci przywiozła?

Opublikowano
12 minut temu, the1mati1 napisał:

ja powiat tomaszowski. To jaka firma ci przywiozła?

RiD Widawa taki lokalny skład ale ceny mieli wtedy dobre i towaru też sporo

Opublikowano

Ceny na styczeń srednio 30 zł w góre na moczniku nic nie podnieśli bo cenę wywindowali wcześniej. Polifosek nie ma wolno idzie produkcja i dostawy..Saletrzak z Tarnowa ma być ograniczony bo plany produkcyjne im się zmieniły. Taniej w marcu nie będzie nie ma co się spodziewać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v