Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coż za teoria?! Hehe czyżby w TVPIS padła taka sugestia???

Opublikowano (edytowane)

ale jaka sugestia , wprowadzenie dodatkowego podatku 10 gr  od nowego roku spowodowało podwyzke ceny , dodatkowo koszty pracy tez poszły do gory i to sa fakty , w mojej okolicy jest niskie bezrobocie i niewystarczy dac najnizszej krajowej wypłaty zeby ktos pracował na stacji tylko trzeba juz cos wiecej , pracownicy orlen w płocku tez wywalczyli chyba podwyzki , a mowieni pis ze orlen podwyzke podatku wezmie na siebie to było dla idiotow , mamy relatywnie wysokie podatki w paliwie w odniesieniu do zarobkow  ,mozemy rozmawiac , i narzekac ale nic niezrobimy , chyba ze chciałbys strajkowac przeciw tym cenom , ale jak  paliwa niekupisz ?  a stacje kupóją paliwo i tak ze 20 gr taniej jak oficjalne cenniki hurtowe jak w tej chwili jest  3,74 zł za litr to stacje biorą około 3 ,58 za litr , zobacz KARGO ze nawet niewszyscy rolnicy   poierają strajk rolnikow  ubiegłorocznych . znajomy rolnik jest na VAT do tego odejmie zwrot z urzedu i paliwo ma po 3 zł .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

KARGO napisał:

Coż za teoria?! Hehe czyżby w TVPIS padła taka sugestia???

Kargo zluzuj majty jak nie możesz czegoś zmienić to trzeba siebie przystosować to że cię w federacji wykopali to nie jedź po innych daj na luz😉

Opublikowano (edytowane)

Zawsze cena paliwa w hurcie i tej na stacji roznica wynosiła 15-25gr przynajmniej tam gdzie kupuje . Teraz jest to 50-70groszy i najwnym jest twierdzenie ze ta roznica poszla na podwyzke pensji dla pracowników. Jesli koszty na pracownika wzrosły średnio o 300-400zl brutto to wszystko. No chyba że wszyscy dostali tyle co sławna asystentka z NBP to się zgodzę.  Po drugie jak wyjasnjsz to że w Niemczech na stacjach mają niższe ceny paliw skoro place są 3 razy wyższe??

7 minut temu, slawek74 napisał:

Kargo zluzuj majty jak nie możesz czegoś zmienić to trzeba siebie przystosować to że cię w federacji wykopali to nie jedź po innych daj na luz😉

Spokojnie mam zluzowane 😁 ale nie zdjęte i d*py nie wypinam  żeby ktoś mnie ruch.. i zamykał na to oczy jak niektórzy...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

pytanie czy byłes w niemczech  kargo czy tylko słyszałes ? w mojej okolicy mam 5 stacji , 2 prywatne  no name , bp , wagat [ schel  ] , orlen różnica w cenie 3 gr a najdrozej na bp  , a to jest marka nie polska przeciez wiec mowienie ze wysoka marza to wina pis jest ......

Opublikowano (edytowane)

Przecież te wszystkie stacje BP SHELL paliwo kupują w polskich rafineriach chyba nie myślałeś że sprowadzają z Anglii czy Francji?? Po drugie główny ton cenom nadaje Orlen i lotos i inni swoją cenę kreują na cenie na tych stacjach.  Dla mnie sprawa jest jasna skoro kupuje tanio paliwo w hurcie te paliwo na stacji też powinno być w podobnej cenie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

kupują  paliwo w polsce bo ich najtanie kosztuje . swoją drogą kilka lat temu rosjanie chcieli kupic w polsce podziemny magazyn chyba gdzies na podlasiu jak pamietam ale polski rzad  [niepamietam który ] nie zgodził sie gdyz mogło byto zagrazac interesom polski , rosjanie mogli by obnizyc cene ON ponizej kosztow  [mają swoją rope ] i doiprowadzic do upadku i wyeliminowania polskich rafineri , inwestycja orlen w litewskie mozejki miała na celu wyeliminowanie rosjan z tej czesci europy 

Opublikowano
5 godzin temu, redbull napisał:

Falko-oil Białystok :4.48zł ilość 1500l , cena z dzisiaj

leją w zwykłe metalowe beczki? 

7 godzin temu, Bananek napisał:

orlen suchowola twardo 5,15zl/l.

fakt, jeszcze latem była fajna cena bo w hurcie spuszczali o 15gr i wychodziło prawie jak z dostawą na podwórko jakiejś firmy

Opublikowano

siedleckiego czerwonego ptaka, muszli i axana nic i nikt nie przebije, 5,29 za litr diesla cały czas, gdzie pare km dalej mozna za 5 zł kupic, a na ptaku w pizdu ludzi, chyba społeczeństwo lubi być dymane w biały dzien bez wazeliny. trzeba w nocy chyba baner postawić że w hurcie paliwo jest prawie 1 pln taniej na litrze, może ktoś się otrząśnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      kontynuacja wątku: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/88234-ceny-paliw-2016/page-27?do=findComment&comment=1998096

Jak tam ceny w hurcie wraz z nowym rokiem?
  • Dodaj nową pozycję...
v