Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie każda szanująca sie ubojnia wpuści Cię na ubój jak oddajesz ileś tam sztuk i Ci łaski nie robią ;) oddaj 20 byków i ch*j zważą Ci na wadze średnio przykładowo 700 kg rasy lm czy cos innego i co wybicie 50 % bo źeś pan okarmił przed sprzedażą :)  hah skąd to znam na forum juz tu pisałem jak mi sie byki na wbc wybijały :)

Opublikowano
39 minut temu, Gigus napisał:

Uspokój się.  Nie podpalaj chociaż Sitka. To dobry człowiek. Chyba dobrze zapamiętałem z jakich okolic jesteś? A tak poważnie to dlaczego nie wchodzicie na inne portale i nie komentujecie artykułów o padline. Moja kobita już pare osób uświadomiła o co chodzi w tej aferze. W komentujacych sa trolę ale są i ludzie którzy zostali wprowadzenie w błąd i są wkurzeni że jedli "padline". 

w polsce jest około 80 000  hodowców bydła a jest 37 mln. ludzi potencjalnych klientow pewno połowa ,praktyka ubojni trwała dosc długo i kazdy przymykał oko bo albo zarabiał albo było wygodnie oddać bydło ,  jakie bydło tam było to trzeba przemilczeć bo jezeli ty sam wiezysz w to co piszesz to gratuluję ,a minister mija sie z prawdą  zeby nierobić wiekszej paniki . sam jestem hobbistycznie hodowca ale jednoczesnie konsumentem , a sam proceder trwał kilka dobrych lat w tej ubojni i tak musiało sie skonczyć . .dobrzy złodzieje coiraz zmieniają dziuple -meliny 

Opublikowano

mili państwo jak będziemy sprzedawać po 6 zł to nikt nie kiwnie palcem żeby podnosić cenę, a jak wstrzymamy sprzedaż to kiedyś muszą te zakłady z pracownikami i wypasionymi prezesami coś robić żeby żyć, a o litra się założę ze samymi ogórkami i pomidorami ( ziemniak drogi) nie będą żyć, a araby i żydzi,  morze z raz kupią u francuza, Niemca ale tam dużo drożnej, wrócą tym bardziej ze przy uboju koszernego jest ich człowiek a nie tyko weterynarz( lub powinien być). za miesiąc UE pewnie potwierdzi że jesteśmy w miarę wiarygodni i cena musi podskoczyć przynajmniej do 7-8 zł za byczka. tylko jest jeden warunek nie sprzedawać bo napchają chłodnie i możemy ich cmoknąć w 4 litery - wówczas oni będą trzymać nas za pysk. pilnować i trzymać tych ze sraczką do pionu i będziemy na swoim. ja nie sprzedaje jak nie zobaczę 8 zł za kg żywego. wytrwałości życzę i mocnych nerwów.

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

Do jarecki . Wątpię żeby mięso z trefnych krów trafiało do polskiego konsumenta.  Jeśli trafiło to już przetworzone a do produktów gotowych jest dużo do zarzucenia pod względem choćby dodatków chemicznych. Ja też jestem smakoszem wołowiny i prawda jest taka że na kiepskie surowe mięso wołowe jest ciężko się natknąć a że świnina ciężko jest kupić żeby było naprawdę dobre. To co my wychodujemy(byczki) jest eko w porównaniu ze świnina i hiper eko bio do drobiu. Przez zachlannych  krowiarzy ( nie powinni sprzedawać trefnych sztuk) oni czerpią główny dochód z mleka i sprzedaży cielakow . A nam zajeb..no cały zysk z byków i nie wiadomo co będzie dalej!

Edytowane przez Gigus
Opublikowano
11 minut temu, Piteriiv napisał:

znajomy dziś sprzedał ładne sztuki po 7.5 - i jak nie napchają, kosztem rolnika . masakra .

Ja swoje trzymam do 8zeta i mam nadzieje że wytrzymam ale nie wiem czy moja obora  i żona to wytrzymają

• Haha 1
Gość Robercik1
Opublikowano
55 minut temu, Gigus napisał:

Do jarecki . Wątpię żeby mięso z trefnych krów trafiało do polskiego konsumenta.  Jeśli trafiło to już przetworzone a do produktów gotowych jest dużo do zarzucenia pod względem choćby dodatków chemicznych. Ja też jestem smakoszem wołowiny i prawda jest taka że na kiepskie surowe mięso wołowe jest ciężko się natknąć a że świnina ciężko jest kupić żeby było naprawdę dobre. To co my wychodujemy(byczki) jest eko w porównaniu ze świnina i hiper eko bio do drobiu. Przez zachlannych  krowiarzy ( nie powinni sprzedawać trefnych sztuk) oni czerpią główny dochód z mleka i sprzedaży cielakow . A nam zajeb..no cały zysk z byków i nie wiadomo co będzie dalej!

znalazł się zachlanny bydlarz.............. jakby kontuzjowanych byków nie bylo.....

Opublikowano
53 minuty temu, Gigus napisał:

Dziwią mnie takie wypowiedzi,sam mam krowy.czasem trafi się choroba lub wypadek i co mam kolego sam tą krowe zjeść,zakopać czy czekać w modlitwie aż wstanie?

Winien jest handlarz zaprwniający że bydło idzie na karme dla psów a sprzedający faktycznie jak widać gdzie indziej a nie bogu ducha winny krowiarz który i tak jest w plecy 

1 godzinę temu, Piteriiv napisał:

mili państwo jak będziemy sprzedawać po 6 zł to nikt nie kiwnie palcem żeby podnosić cenę, a jak wstrzymamy sprzedaż to kiedyś muszą te zakłady z pracownikami i wypasionymi prezesami coś robić żeby żyć, a o litra się założę ze samymi ogórkami i pomidorami ( ziemniak drogi) nie będą żyć, a araby i żydzi,  morze z raz kupią u francuza, Niemca ale tam dużo drożnej, wrócą tym bardziej ze przy uboju koszernego jest ich człowiek a nie tyko weterynarz( lub powinien być). za miesiąc UE pewnie potwierdzi że jesteśmy w miarę wiarygodni i cena musi podskoczyć przynajmniej do 7-8 zł za byczka. tylko jest jeden warunek nie sprzedawać bo napchają chłodnie i możemy ich cmoknąć w 4 litery - wówczas oni będą trzymać nas za pysk. pilnować i trzymać tych ze sraczką do pionu i będziemy na swoim. ja nie sprzedaje jak nie zobaczę 8 zł za kg żywego. wytrwałości życzę i mocnych nerwów.

Kolego nikt sraczki nie ma a poprostu niektórzy potrzebuja pieniedzy a i tak przytrzymali bydło w oczekiwaniu na wzrost i widać czym sie to skończyło.

Nie każdy moze sobie pozwolić na życie myślą,że może miesiąc dwa bo nikt nie wie co będzie a kasy trzeba...

Bez obrazy oczywiście panowie .

Hehe a może taka propozycja że zamiast odr sprowadzmy wróżkę do każdej wsi.

Skoro wszystko bez przewidzenia moze jeb... z dnia na dzień więc może ona przewidzi😁

• Like 1
Opublikowano

Leżak lezakowi nie równy. Jeśli krowa złamie nogę albo po wcieleniu  nie wstanie to mięso  jest ok. Może nie jest to wołowina kulinarna ale ok.  Ale jesli krowa jest wychudzona albo leczona lekami to weterynarz powinien dopilnować żeby taka sztuka nie trafiła do ubojni a potem komuś na talerz . Wiadomo nikt nie lubi tracić ale przez zaradność niektórych rolników i handlarzy jesteśmy teraz w tym gow..nie. U mnie jest czerwona strefa asf i to co oni zrobili z hodowla trzody to jest kpina. I najgorsze że żaden z chodowcow bardzo się nie buntowal a teraz wpier..la z biedry zagraniczną podeszwe bo nie ma gdzie kupić "do noża" a sam podpisał się i nie może trzymać. Gorzej jak za okupaci. A   dzieciaki nie wiedzą nawet jak świnia wygląda bo nie mają gdzie zobaczyc ot i taka to nasza Polska kochana.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, danielek24 napisał:

Dziwią mnie takie wypowiedzi,sam mam krowy.czasem trafi się choroba lub wypadek i co mam kolego sam tą krowe zjeść,zakopać czy czekać w modlitwie aż wstanie?

Winien jest handlarz zaprwniający że bydło idzie na karme dla psów a sprzedający faktycznie jak widać gdzie indziej a nie bogu ducha winny krowiarz który i tak jest w plecy 

Kolego nikt sraczki nie ma a poprostu niektórzy potrzebuja pieniedzy a i tak przytrzymali bydło w oczekiwaniu na wzrost i widać czym sie to skończyło.

Nie każdy moze sobie pozwolić na życie myślą,że może miesiąc dwa bo nikt nie wie co będzie a kasy trzeba...

Bez obrazy oczywiście panowie .

Hehe a może taka propozycja że zamiast odr sprowadzmy wróżkę do każdej wsi.

Skoro wszystko bez przewidzenia moze jeb... z dnia na dzień więc może ona przewidzi😁

winien to ty jestes a nie handlarzyna antybiotyków najebiesz a pózniej sprzedajesz

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Robercik1 napisał:

znalazł się zachlanny bydlarz.............. jakby kontuzjowanych byków nie bylo.....

A widziałeś kiedyś byka po ketozie wychudzonego albo po wycieleniu żeby nie wstawał ?  Bo ja nie widziałem. My dla krowiarzy musimy zapłacić za cielaka ile żąda (bo byki między sobą się przecież nie rozmnażają!)a sprzedać byka za utrzciwe pieniądze jest ciężko bo albo handlaz albo prywatna ubojnia cię wyru..a. Jeszcze jak było p.m.b Białystok to wybojowosc była ok. Teraz jak dzwonie po rozliczenie na ubojnię to tylko ściema goni scieme

Edytowane przez Gigus
Opublikowano

a jak mówicie o antybiotykach to gdzie jest wzmianka że wykryto antybiotyki , bo ja nie spotkałem wypowiedzi że zostały wykryte antybiotyki nawet w tym feralnym zakładzie . możne Polacy by to tuszowali ale za granicą też niema ani słowa o antybiotykach. jeśli się mylę to proszę podesłać link gdzie jest o tym mowa.

• Like 1
Opublikowano

Dzwoniłem dziś o cenę byków i cena na dzień dzisiejszy 7zł brutto, mam 8 szt na sprzedanie  wiec z taka ceną byka jednego oddaje za darmo wedle starszych cen-masakra...

Opublikowano
10 godzin temu, Gigus napisał:

Uspokój się.  Nie podpalaj chociaż Sitka. To dobry człowiek. Chyba dobrze zapamiętałem z jakich okolic jesteś? A tak poważnie to dlaczego nie wchodzicie na inne portale i nie komentujecie artykułów o padline. Moja kobita już pare osób uświadomiła o co chodzi w tej aferze. W komentujacych sa trolę ale są i ludzie którzy zostali wprowadzenie w błąd i są wkurzeni że jedli "padline". 

Sitnicki na koniec bo od razu podejrzenia padną na mnie.a co do innych portali.hmmm no masz rację siedzę cicho 😂 tam to dopiero k**wy lecą.żonie mnie nie wyręcza

Opublikowano
29 minut temu, bobienko napisał:

Sitnicki na koniec bo od razu podejrzenia padną na mnie.a co do innych portali.hmmm no masz rację siedzę cicho 😂 tam to dopiero k**wy lecą.żonie mnie nie wyręcza

Jesli nie masz zony to pier.. Nij te byki i jec do Belgii tam są nasze dziewuchy no i wiesz jak to mówią z okolicy przyjeżdżasz granice to guma w majtkach się rozpuszcza 😁

A wiecie że kobiety nie powinne pracowac przy obsłudze byków. Niedawno mnie żona uświadomiła .

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ale siara😡

Widzicie to tak jak się chwalicie po 10 t z ha to też handel wnioski wyciąga i cena słaba, a zakłady nawozowe ze po co taniej jak chłop się nachapał po 10 t z ha.

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v