Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

popieram ab23  teraz sprzedawać cokolwiek to strzał w kolano. handlarzyna da ile bedzie uważał i jeszcze na wadze skroi. Przecież teraz byki kosztują tyle ile krowy przed aferą. Trzeba trzymać w oborze i te pare miesiecy poczekać

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

popieram ab23  teraz sprzedawać cokolwiek to strzał w kolano. handlarzyna da ile bedzie uważał i jeszcze na wadze skroi. Przecież teraz byki kosztują tyle ile krowy przed aferą. Trzeba trzymać w oborze i te pare miesiecy poczekać

dobrze że ja nie musze sprzedawać tym "złodziejom" pośrednikom tylko prost do skupu ubojni

Opublikowano
tyran3 napisał:

Parę miesięcy. Dobre :)

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

i co ? i teraz nic nie kupować bo bydła nie sprzedawać ?

Opublikowano

ok. koledzy mieliście 7-8 zł w ciagu tygodnia spadło do  6-7zł jezeli bedziecie sprzedawać to w takim tempie za miesiąc bedzie 4-5 zł. Pamietajcie ze zakazu eksportu nie bedzie  ale kto zawrze kontrakt w krajach arabskich z krajem sprzedajacym padline( bo taka poszła opinia w swiat) przez miesiąc do dwóch będą spadki cen a potem powolne cykanie 10 gr do góry co 2-3 tygodnie.  Takie są fakty a wy sobie mozecie pisac co chcecie na forum i podpalac tvn.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

dobrze że ja nie musze sprzedawać tym "złodziejom" pośrednikom tylko prost do skupu ubojni

Której ubojni kolego bo z nimi też różnie bywa... 

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Foodworks ;) mama umowe podpisaną

A gwarantowaną ceną minimalną?

Jak cena nie wróci przez miesiąc do normy,sprzedaje wszystko i podpalam okoliczych handlarzy.i zanim mnie zamkną spale tyle ile się da😆

Opublikowano

bobienko przez miesiąc ????  marzyciel. 80% miesa jedzie za granice. kontrakty zawarte beda realizowane ale nowych nie bedzie.  poprostu cena spadnie ( zalerzy do jakiego poziomu)  i przez 6 miesiecy nastepnych bedzie sie utrzymywać a potem cykanie po pare groszy do góry co miesiac . za rok lub dwa cena wróci do normy

Opublikowano

Mam 20 sztuk, ktore planowane byly do sprzedazy luty/marzec jesli sytuacja bedzie wygladala tak jak teraz to je przetrzymam dluzej bo mam rezerwy paszowe. Zawsze sprzedawalem "posrednikom" raczej wspolprace chwilowe bo po pierwszej sprzedazy i wazeniu na wadze ogolnej w dobrych cenach jakos pozniej nie jest im do mnie po drodze. Zastanawiam się na sprzedazą na wbc bezposrednio do ubojni- pytanie na co uwazac, co mozna zrobic zeby mnie nie***.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko tak się da😆

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
40 minut temu, Berthold napisał:

Ech... 

Ludzie na nich narzekają a ja jestem zadowolony ;) i nie muszę szukać żeby ktoś łaskawie przyjechał bydło kupić bo zawsze przyjadą jak tylko coś jest do sprzedania i zamierają wszystko a nie jak coniektorzy kupują tylko to co im się podoba 

Opublikowano
57 minut temu, pit17 napisał:

Być przy uboju

być przy uboju to możesz w Kalinowie , może jeszcze filmik nakręcisz? Żadna szanująca sie ubojnia nie zgodzi się abys był przy uboju Co najwyżej do ważenia przed ubojowego

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Ludzie na nich narzekają a ja jestem zadowolony ;) i nie muszę szukać żeby ktoś łaskawie przyjechał bydło kupić bo zawsze przyjadą jak tylko coś jest do sprzedania i zamierają wszystko a nie jak coniektorzy kupują tylko to co im się podoba 

Odbierają fakt szybko i regularnie ale cena u nich teraz masakra jest klasa O 11,20 netto

Opublikowano

Dziś sprzedane

Byk mm 730kg -7.5zł/

Jalowka mm 580kg -7zł 

I wisienka na torcie byk mm 750kg6.8zł

Fakt że do ideału to sporo brakowalo i wyglądał jak czarny hf ale cena porażająca...

Wagi i ceny brutto,odbiorca Kościesza

Opublikowano
37 minut temu, marijusz napisał:

być przy uboju to możesz w Kalinowie , może jeszcze filmik nakręcisz? Żadna szanująca sie ubojnia nie zgodzi się abys był przy uboju Co najwyżej do ważenia przed ubojowego

W kalinowie nie mogę  bo już  zamknięta

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

NIe wiem czy mocno szanująca ale u SKIBY byłem przy uboju

Opublikowano
2 godziny temu, bobienko napisał:

A gwarantowaną ceną minimalną?

Jak cena nie wróci przez miesiąc do normy,sprzedaje wszystko i podpalam okoliczych handlarzy.i zanim mnie zamkną spale tyle ile się da😆

Uspokój się.  Nie podpalaj chociaż Sitka. To dobry człowiek. Chyba dobrze zapamiętałem z jakich okolic jesteś? A tak poważnie to dlaczego nie wchodzicie na inne portale i nie komentujecie artykułów o padline. Moja kobita już pare osób uświadomiła o co chodzi w tej aferze. W komentujacych sa trolę ale są i ludzie którzy zostali wprowadzenie w błąd i są wkurzeni że jedli "padline". 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v