Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
soltys48 napisał:

Przed chwilą, TelefonyRadom napisał:

u nas byk12,5 O 12,8 R 13.1 U  jałowka 13,2O 13,8 R 14 U krowa o 11,2 r 11,4  

Z rozmowy dzisiejszej prognoza na przyszły tydzien na bykaO 11,8 

a w czwartek czy środę podawałeś za U 14

Przykład.

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Gdzie stanialy? U nas ceny bez zmian na odsadki i cieleta ludzie kupują na dopłaty

kuj-pomorskie  na olx widać wyraźne obniżki 

Opublikowano

Aby  nie dołować was i siebie cenami spróbuję znaleźć pozytywne strony  Dziś w prawie Polskim markecie biedronka udało mi się kupić(mam tam znajomości:D)dwa opakowania mielonego mięsa wolowego w promocyjnej cenie 3,99 za 400 gram Ciekawe czy jest to mięso z wołowiny długo czy krótko leżakowanej ?

• Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Teraz piszesz że rejon rejonowi nie równy wyżej pisałeś że nie musisz dzwonić bo wiesz jaka cena. Zastanów się bo już się chyba gubisz troszkę.

Przeczytaj raz jeszcze moje wypowiedzi i swoje i zastanów sie nad kolejnym postem

1 minutę temu, marijusz napisał:

Aby  nie dołować was i siebie cenami spróbuję znaleźć pozytywne strony  Dziś w prawie Polskim markecie biedronka udało mi się kupić(mam tam znajomości:D)dwa opakowania mielonego mięsa wolowego w promocyjnej cenie 3,99 za 400 gram Ciekawe czy jest to mięso z wołowiny długo czy krótko leżakowanej ?

Do kiedy ta promocja??

Daj znać jak smakuje;)

Opublikowano
marijusz napisał:

Jak promocja to pewnie z leżakowanej tylko ciekawe jaki czas lezakowala;)

Opublikowano
2 minuty temu, marijusz napisał:

W biedrze to prawie każde mielone wieprzowe ma 20% wołowiny takze tego

Opublikowano

Najpierw pytasz czy taniej czy drożeje. Potem piszesz że kolega w środę podawał inna cenę za U 14zl. Następnie że nie musisz dzwonić znasz cenę i że ja pisałem że byk ma iść do góry itd A potem dodajesz że region regionowi nie równy. Więc zastanów się czy wiesz jakie są ceny czy nie.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, soltys48 napisał:

Do kiedy ta promocja??

Daj znać jak smakuje;)

a propo smaku to ja zawsze powtarzam że nawet kawior mogę przyrządzić aby  był zjadliwy Dam wam przepis : Puszka kawioru na patelnie dwie cebule i dwa jajka Smakuje całkiem dobrze:D

Edytowane przez marijusz
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, robi57362 napisał:

a propo biedronki mnie mało reka nie usechla jak sięgnolem po schab z germani. dzwoniłem dzis do mojego stalego odbiorcy i w tym tyg nic nie bierze ubojnia stoi trzeba czekać

Trzeba było brać dobry towar przecież z takich samych krów robią jak u nas😃

Opublikowano
15 minut temu, Luki995 napisał:

Co tu mówić. Ja wczoraj byka HO sprzedałem po 6,50 a jak mi proponowano 3 tygodnie temu 7,30 to kręcilem nosem. 

Ja też mam teraz na sprzedaż 4 i postanowilem czekać na lepszą cenę, bo mówią że za dwa/ trzy tygodnie będzie stabilna i lepsza

Jak myślicie ? Sprawdzi się ?

Opublikowano
1 minutę temu, pit17 napisał:

Schab to na świni

Chodziło mi ogólnie o mięso😏 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, matijas67 napisał:

Ja też mam teraz na sprzedaż 4 i postanowilem czekać na lepszą cenę, bo mówią że za dwa/ trzy tygodnie będzie stabilna i lepsza

Jak myślicie ? Sprawdzi się ?

Teraz już gorzej  być nie może czekaj  Ja w ubiegłym  tygodniu czekałem na 13.6 Teraz bede czekał na 13 (pewnie z pół roku)

Edytowane przez marijusz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v