Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś widziałem 2 litewskie zestawy z opasem ciężkim na rondzie.takze wloką z kadrą tylko się da a nam mówią że zbytu nima i te 7 procent co Turcja brała ogólnego exportu dało taką obniżkę 🤐

Opublikowano

Mi raz dali taka cenę za hf, przed leżakami. Waga moja więc nie było mowy o oszustwie no i oczywiscie jeszcze kasa chyba była na 3 dzień a nie za dwa czy tam 3 miesiące 🤣

Opublikowano
33 minuty temu, rolnik115 napisał:

Mi raz dali taka cenę za hf, przed leżakami. Waga moja więc nie było mowy o oszustwie no i oczywiscie jeszcze kasa chyba była na 3 dzień a nie za dwa czy tam 3 miesiące 🤣

7.8 brutto?

Opublikowano

Odsady CH 100%, EKO  z certyfikatem 4.5 € /kg brutto. Słowacja 

Nawet wam nie mówię po ile ten Turek sprzedaje je dalej do Niemiec bo zawał murowany, a święta idą i dobrze żeby rodzina była w komplecie....

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Moim marzeniem byłoby zeby ci obrońcy zwierząt nie dostali od nikogo grosza na utrzymanie tych krów a państwo wymusiłoby na nich /sa właścicielami / ich utrzymanie A po roku  jakiś komornik puścił ich w skarpetkach Może to dałoby do myślenia następnym blokowym  bawienie sie ochronki 

Opublikowano

@debrzyna te wszystkie organizacje to są sk***ysyny co w białych rękawiczkach zarabiają na ludzkiej krzywdzie

Miałem do czynienia z Grzegorzem Bielawskim , sk***iel jakich mało

Bydlaki czy konie odebrane chłopom później sprzedawane(oficjalnie nieodpłatnie przekazywane) były handlarzom

W szzcycie jego działalności dochodziło już do tego,że jak ktoś im konia nie chciał sprzedać to próbowali mu go odebrać pod pretekstem złego traktowania-byłem tego świadkiem jak chcieli zabrać konie z wozu którym było jechane na odpust w Skrzatuszu,że niby konie poobijane itd...chłop wziął bata i rozpędził całe to k**estwo

https://www.asta24.pl/2018/04/22/pogotowie-dla-zwierzat-zostanie-zlikwidowane

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Z tym batem to prawidłowo ,powinien dobrze ich po jajcach wychłostać

Opublikowano
5 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

Słyszał ktoś że dzisiaj na TVN czy gdzieś znowu mają obsmarowac jakąś ubojnie?

podobno mc keen

Opublikowano

No i tak to można załatwiać sprawy. Żeby tak że wszystkim można były, ale że to jest PL to za to grozi więzienie 🤣 niedaleko mnie było tak że taki kafar nie płacił za coś i przedl komornik. Kafar wziął się w garść i tak mu dołożył na asfalcie przed domem że nie mógł do samochodu wejść. Nikt kafarowi nic nie zrobił bo miał żółte papiery sprawa ucichła i tyle, ale szacun na wsi za spuszczenie wpier..lub komornikowi ma 😁 a żeby było śmieszniej to kafar ma ksywę salceson nie wiem skąd nie wiem dlaczego bo boje się spytac, zebym i ja nie dostał jak ten komornik 🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, kw22 napisał:

podobno mc keen

Tak amerykański TVN mści się za Brytyjską kolonizacjie Mc keena. Mam nadzieję że nie odbije się to na wypłacie Pana co " wali w Pięty" nie chcielibyśmy żeby go ktoś na kasę oszukał 😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wyrok to powinien dostać komornik za to że dał się tak w chu.a zrobić 😂 niby taki bystry że go nie można zatrzymać ani wejść mu w drogę a tu jednak. Dobrze że im piwnicy nie zajął bo by mieli problem jakby mu się spodobała 🤣

Edytowane przez rolnik115
  • Haha 2
Opublikowano

Nie przemyśleli tego.. ile ja bym dał żeby mieć pozowlenie na broń myśliwska i ubijać takie smaczne dziki z asf mniam. Jakbym się dobrze za to wziął to by dzika u nas nie znalazł bo już bym dawno je przetrawił a przy okazji kolegów z af zaprosił na wyroby z dzika i poczęstował 🤣

Opublikowano
39 minut temu, komizmo napisał:

Jebać te k**wy. Niech wpierdalaja psie gówna.

co jebać ? sam kupuje mieso wołowe i nie chce  ze zdechlaków czy leżaków jak jeden reportaż nie wyeliminował procederu to jestem za drugim , bo jak nie teraz  to temat wróci , a jest co nagrywać jeszcze , i to nie rolnik zarabia tylko firma a chłopek odda a potem płacze ze znów nagrali , i co ciekawe to przeważnie proceder odbywa sie u chłopków 30 +  sztuk bydła 

Opublikowano (edytowane)

No to kupuj skąd chcesz i kiedy chcesz. Będziesz wpierdzielal to co wszyscy, czy byś kupił z Niemiec czy z Austrii czy z Honolulu to ta wołowina jest taka sama. Jest dopuszczona do obrotu bo ma zrobione badania i mięso jest zdrowe więc w czym widzisz problem ? Za granicą biją wszystko jak leci i nikt nic nie gada tylko żre i się zachwyca. W Niemczech też było nagrane jak biją leżaki i jakoś nikt z tego nie zrobił afery, a te brudasy z DE muszą u nas grzebać w Polsce żeby nas zniszczyć trochę i szukają brudów. Tak czy siak jedź sobie do DE kup wołowinę i zobacz czym się różni od naszej krajowej. A nawet nie musisz kupować bo zaraz Ci powiem. Różni się tym że w Niemczech nawet nie muszą bydła ubijać bo już martwe przyjeżdżają do ubojni prosto z obory od bauera, a w Polsce zdechlakow nie ubijają. Smacznego

Edytowane przez rolnik115
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v