Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Regał
Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

A skąd wiesz jak inni maja ze twierdzisz ze masz najgorzej?

A który z was ma na granicy swojej zagrody stacje benzynową, minimarket, aptekę, tartak i dwie dacze letnie łodziaków? 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hobbysta82 napisał:

A który z was ma na granicy swojej zagrody stacje benzynową, minimarket, aptekę, tartak i dwie dacze letnie łodziaków? 

Ja mam dzikie preria niziny podlaskiej .. derkacze , Dudki , dzięcioły , sikorki, łosie , lisy i myśliwych biegających koło budynków w każdą niedzielę .. 

Opublikowano
1 minutę temu, ab23 napisał:

Ale naj pierwszym swinki

Po pierwsze ja świnki lubie tak samo jak sołtys byki))) a dwa 20 lat pracy w ogonach  

Opublikowano
4 minuty temu, hobbysta82 napisał:

No ja mam tylko osiedle biedaków 

Opublikowano
1 minutę temu, bobienko napisał:

Powiedz to Debrznie jak on do sklepu ma z 900km😄

Pisze o warunkach do prowadzenia hodowli, a nie życia. Przynajmniej nie wywozi gnojowicy w asyście policji.

Przed chwilą, ab23 napisał:

No ja mam tylko osiedle biedaków

Masz na myśli PGR-owskie bloki, czy kredytowiczów frankowych?

Opublikowano
9 minut temu, tomaszmab napisał:

. Można tez ziemię wydzierżawić i brac dopłaty i tyle .. i masz czysty zysk 😀 

Komu ? Skoro nic się nie opłaci . 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, hobbysta82 napisał:

Pisze o warunkach do prowadzenia hodowli, a nie życia. Przynajmniej nie wywozi gnojowicy w asyście policji.

To to bieda rzeczywiście .. :/

Opublikowano (edytowane)

Co do kalkulacji Kanalii to Droga Wielka Piekna Kanalio wez pod uwage, ze jak tak solidarnie sie wezmiecie i wszyscy pierdolniecie bydlo to wtedy Twoje kalkulacje beda NIC niewarte, bo juz cena rynkowa nie bedzie obowiazywac. Plody rolne beda prawie ze odpadem i sobie siana po cenie rynkowej 60zl nie policzysz, :)

Ps. dzis to chyba k**wa jakiejs ruji dostaliscie, wraca czlowiek po grabiezy  o 21 a tu z 10 stron.

Edytowane przez Kentar
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Komu ? Skoro nic się nie opłaci . 🤔

Tym co dają po 1000 zł za ha .. Niedaleko mnie w powiecie wysokomazowieckim po ponad 1000 zł za dzierżawę płacą .. Dokłada do hektara ale bierze ile wlezie .. To są ekonomiści którzy twierdzą że jak somsiad ma 50 ha to ja muszę mieć 60 ha .. i tak cena dzierżawy osiąga 1500 zł 😂

Opublikowano

ok. ale to co mam teraz dokładać  ???

Powinien byc balans każdy winien zarobić a nie jak teraz. Kupujesz cielaka handlarz chce cię wydoić sprzedajesz dokładnie to samo plus złodziejstwo

Opublikowano

A za jaką to klasę ? bo u mnie w okolicy to za 4-5 klasę oddają dopłaty i jeszcze dopłacają do 2 tyś

1 minutę temu, tomaszmab napisał:

Tym co dają po 1000 zł za ha .. Niedaleko mnie w powiecie wysokomazowieckim po ponad 1000 zł za dzierżawę płacą .. Dokłada do hektara ale bierze ile wlezie .. To są ekonomiści którzy twierdzą że jak somsiad ma 50 ha to ja muszę mieć 60 ha .. i tak cena dzierżawy osiąga 1500 zł 😂

Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Co do kalkulacji Kanalii to Droga Wielka Piekna Kanalio wez pod uwage, ze jak tak solidarnie sie wezmiecie i wszyscy pierdolniecie bydlo to wtedy Twoje kalkulacje beda NIC niewarte, bo juz cena rynkowa nie bedzie obowiazywac. Plody rolne beda prawie ze odpadem i sobie siana po cenie rynkowej 60zl nie policzysz, :)

I potem jak ten rolnik rzuci całkiem uprawę ziemi to taki Kentar nie będzie miał co do gara wrzucić .. 

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

ok. ale to co mam teraz dokładać  ???

Powinien byc balans każdy winien zarobić a nie jak teraz. Kupujesz cielaka handlarz chce cię wydoić sprzedajesz dokładnie to samo plus złodziejstwo

Na cielakach rolnik doi drugiego rolnika lepiej niz handlarze. Wiele osob Ci to potwierdzi.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kentar napisał:

Na cielakach rolnik doi drugiego rolnika lepiej niz handlarze. Wiele osob Ci to potwierdzi.

a to też prawda

Opublikowano
1 minutę temu, tomaszmab napisał:

I potem jak ten rolnik rzuci całkiem uprawę ziemi to taki Kentar nie będzie miał co do gara wrzucić .. 

Pokorne ciele dwie krowy ssie.

Bystry handlarz nawet trzy. Nie boj sie. Z tego co widze kazdy znajomy handlarz ma plan B i zaden tego planu nie ma glupiego.

A ja pieniedzy na nowe samochody nie przepierdalam wiec gar dlugo bylby pelen.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

A za jaką to klasę ? bo u mnie w okolicy to za 4-5 klasę oddają dopłaty i jeszcze dopłacają do 2 tyś

Ty to ja się tam przeprowadzę .. zrzuce tam u Ciebie Ursusa c 360 i będę gospodarzyl .. kurcze to 3 tys za hektar to posieje trawe, raz skosze i niech gnije .. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kentar napisał:

Bystry handlarz nawet trzy. Nie boj sie. Z tego co widze kazdy znajomy handlarz ma plan B i zaden tego planu nie ma glupiego.

i to są święte słowa

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

też prawda, heheh pełno działek pewno masz i pare hektarów które ktoś dzierżawi

Opublikowano
7 minut temu, tomaszmab napisał:

Ekonomistow to masz jak ktos odkupuje OJCOWIZNE. Co za zawrotne kwoty czasem leca za kawalek ziemi to czlowiek sie za glowe lapie. Albo kawalek ziemi przy podworku...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kentar napisał:

Chodzi o to że nie będziesz miał gdzie kupić .. 

PS Ludziom się wydaje że jak jest dobrze to zawsze tak będzie albo i lepiej . Nie daj Bóg wojny i ludzie w miastach głodują .. a pieniędzmi wtedy można tyłek podetrzec po za tym one zginą wraz bankiem który się wycofa z terenu wojennego .. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
48 minut temu, kanalia36 napisał:

jestem ekscentrykiem i tyle

Takim mianem określa się ludzi zamożnych , Jesteś ? Bo w przeciwnym razie to trochę inaczej mogą określić . :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v