Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, tomaszmab napisał:

Myślę że jałówkom to obojętne albo bez różnicy  .. 😂

Kiedyś taki jeden myślał że se pierdnie a się zesrał 😁

Żarcik..😂 wim rozumim o co się rozchodziło 😀😀😂 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, kewin123 napisał:

Jałówka sporo mniej zje, spokojniejsza i sporo tańsza w zakupie ale zgadza się wolniej rośnie  ,sprzedaż w tym tyg całe auto ponad 600 brutto -

cena 8.8 brutto

Z tą spokojnością to chyba tak nie do końca prawda ,no chyba ,że mi się tylko taki wariat trafił. Odnośnie ceny ,hfy są może tańsze ale kolorowe już nie.

Opublikowano
soltys48 napisał:

to ile za CIĘŻKIEGO LM??

Ciężki LM w jakości exportowej cały czas jest ponad 9 netto i jak ktoś ma dobrego LM i sprzedaje taniej handlarzom albo na krajową ubojnie to jest po prostu zwykłym debilem.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Z tą spokojnością to chyba tak nie do końca prawda ,no chyba ,że mi się tylko taki wariat trafił. Odnośnie ceny ,hfy są może tańsze ale kolorowe już nie.

jak na razie byki na luzie miałem tylko raz .. i wyginały nawet rury 70tki i zrywały śruby 12tki a przy jałówkach to przeciągnę sznurek i żadna nie wyjdzie

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

jak na razie byki na luzie miałem tylko raz .. i wyginały nawet rury 70tki i zrywały śruby 12tki a przy jałówkach to przeciągnę sznurek i żadna nie wyjdzie

Dał byś żreć to by tego nie robiły😀

• Like 3
  • Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano
17 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kryzys na byka powoli mija;) Dziś rozmawiałem z gościem który zajmuje się skupem w ubojni i cena byka cały czas do góry bo bardzo mało towaru...

Jaka cena w Twoich stronach na żywca i wbc?

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

ciężki do jakiej wagi?

Najlepiej max 700 kg. Co do namiarów to najlepiej zadzwonić do Związku hodowców. Wiedzą kto kupuje, ja nagrywaczem nie jestem, poza tym nie trzymam LM.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v