Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A kto pisał że sprzedał chłopu padline a potem kase oddał bo jest uczciwym handlarzem???  Szkoda ze taki uczciwy tylko faktury sie boi pokazac. Powiedz jak sprzedajesz przez tego duzego rolnika to jak rozliczasz sie z vatu? Sprzedajesz mu na oko i potem on sprzedaje do ubojni czy jak?

Nie do końca sie z Toba zgodze bo niby wliczasz ładownie w koszta jak i tak jakoś to pasze musisz do obory zawieść. Do tego np u mnie jeden paszowóz starcza mi na 2 dni wiec rozdaje raz na 2dni tym samym obniżam koszt mieszania plus do tego zwiekszam przyrosty.

W drugim dniu to jest gnój a nie TMR

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

No wiec uważasz sie za uczciwego handlarza raz zaprzeczasz raz piszesz ze jestes uczciwy:) 

Pokaż fakture jak za te byki sie rozliczasz :)  jestem ciekaw bardzo jak to robisz

Umiesz czytać?

Jakbyś wiedział jak działa rozliczenie VAT to byś zrozumiał że nie opłaca się nie wystawianie faktur tak przy zakupie jak i przy sprzedaży. 

Czy robię z siebie uczciwego? Nie trzeba bo jestem taki na co dzień, a przynajmniej się staram. Czy uczciwy człowiek zrobiłby inaczej na moim miejscu? Iwiedz że wszystkie sztuki jakie kupuje przechodzą przez moja siedzibę stada a to się wiąże z wystawieniem faktur _a nie jak u co niektórych (Sądzę że jesteś na tyle rozumny że wiesz o kogo chodzi)

Na koniec zapytam 

Co z gwarancją na Twojego ulepa?

Opublikowano

Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie tylko rozpaczliwie sie bronisz zadajac pytanie :)

Wiec powiedz i pokaż fakture jak sie rozliczas za swoje bydło które sprzedajesz do ubojni przez dużego rolnika.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Zapomnij o gwarancji😏

Gwarancja jest taka jak u @soltys48  na cielaki :)

Opublikowano

kurde Jarek jestes naprawde taki niedorozwiniety.... To ze oddaje przez duzego to nie znaczy ze idzie przez niego fv a bezposrednio miedzy np. soltysem a ubojnią. Zgloszenie bydla do ubojni przez duzego dostawce...

Opublikowano (edytowane)

No to co, choćby sołtys nie wystawiał faktur. Okradł kogoś?. Młodzi też nie płacą PIT-u, to czemu on miałby płacić VAT?. Bo taka ustawa??.

Edytowane przez marcinxxxx
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli oddalbys kasę?

Rozliczam się w taki sam sposób jak z pośrednikiem tzn sprzedaje,wystawiam fakturę dostaje umówiona zapłatę.  DUZY ODDAJE na ubojnie,wystawia fakturę, dostaje zapłatę. Ubojnie ubija sprzedaje wystawia fakturę.....

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Czyli oddalbys kasę?

Rozliczam się w taki sam sposób jak z pośrednikiem tzn sprzedaje,wystawiam fakturę dostaje umówiona zapłatę.  DUZY ODDAJE na ubojnie,wystawia fakturę, dostaje zapłatę. Ubojnie unika sprzedaje wystawia fakturę.....

Pewnie że tak.

Czyli Ty wystawiasz cene na oko za byki?

5 minut temu, Mikruss napisał:

kurde Jarek jestes naprawde taki niedorozwiniety.... To ze oddaje przez duzego to nie znaczy ze idzie przez niego fv a bezposrednio miedzy np. soltysem a ubojnią. Zgloszenie bydla do ubojni przez duzego dostawce...

przeczytaj co napisał sołtys

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mikruss napisał:

Tten sposob nic by mi nie dał, przez duzego oddajw tylko biernackim a tam jakbym sam bezpośrednio sprzedał to kasa że ho ho 

Bydlak wazony,wiem ile jest na wbc i plus minus jaka wybojowość i klasa i taką cenę ustalamy

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Tten sposob nic by mi nie dał, przez duzego oddajw tylko biernackim a tam jakbym sam bezpośrednio sprzedał to kasa że ho ho 

Sołtys spokojnie bo robisz błędy! Już nie pogłębiam tematu hahaha...

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Nie przyjmuj tego jako atak. Pytam z troski-malo się udziela,może chory?

Ale powiedz o kogo chodzi nie potrafisz czytac?  A kiedy pokażesz to fakturke za byki i krowy bo obiecywales juz dawno że wstawisz a tu nadal nic a kazdy jest ciekaw tego po ile byki sprzedajesz

Opublikowano

Witam. Wsady aktualne 100-300kg.bydlo pourazowe aktualne. Ceny bydla 6.2-7. Jalowka.6-7. Krowa. Do 5zl . Byki limuze do 8zl.Kupujemy na wbc....solidne rozliczenie. Platnosc. Tez w szybkim terminie. Pozd. A. K.

Opublikowano
17 minut temu, Mikruss napisał:

Berthold a kasa jak zwykle jak sie doprosisz to moze po 2 mies. Przerabialem to z nimi.....

Ja z nimi nie handluje... Powielam info dla zachowania ciągłości tematu 😁😁😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v