Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dużo lepiej chyba nie będzie. Ojciec bez zwierzaków żyć nie może. Miał kupić sobie parę sztuk i tyle, ale tylko zaczęło się od 3. Jeszcze chwilę i będzie miał tyle samo co sprzedał. Nie pomaga gadka o braku opłacalności. Pewnie wielu zrobi podobnie. Do tego dojdzie pewnie bezcłowy import z Brazylii/Argentyny, co nie wpłynie korzystnie na cenę.

Opublikowano
18 minut temu, Aktis napisał:

dużo lepiej chyba nie będzie. Ojciec bez zwierzaków żyć nie może. Miał kupić sobie parę sztuk i tyle, ale tylko zaczęło się od 3. Jeszcze chwilę i będzie miał tyle samo co sprzedał. Nie pomaga gadka o braku opłacalności. Pewnie wielu zrobi podobnie. Do tego dojdzie pewnie bezcłowy import z Brazylii/Argentyny, co nie wpłynie korzystnie na cenę.

Ojcowie maja swoje lata, są starsi i bardziej doświadczeni... Mądrzejsi bo nie jedno już w tej branży widzieli... Ja myślę że jeszcze Ojcu podziękujesz!!! Nie, ja to wiem 🐄🐮🐂🐃

Opublikowano (edytowane)

No na pewno.czasy ojców minęły,mocznik 1500 a nie 500 heelołłł

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
19 minut temu, bobienko napisał:

No na pewno.czasy ojców minęły,mocznik 1500 a nie 500 heelołłł

Ale zasady żądzace tym światem się nie zmieniły... Zasady są po staremu , a oni je znają 😉

Opublikowano

Masz racje berthold są starsi i bardziej doświadczeni. Mój mówił jakieś 8 miesięcy temu żeby dać się na spokój. Głupi ch*j ze mnie ze nie posłuchałem. Dziś dzwoniłem do handlarza byki mieszanki 6.2 6.4 netto 

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Głębszy nie będzie 

błądzisz synu błądzisz))))

Sołtys pomyśl logicznie  Biernacki ile może obniżać ceny żeby powiedział ze mu wstyd ????? jeżeli pójdzie to za 1 zł byka będzie kupował za kg. Nasze ubojnie puki się da będą obniżać ceny a banaków bardzo lubią)))))

Opublikowano
Berthold napisał:

Ojcowie maja swoje lata, są starsi i bardziej doświadczeni... Mądrzejsi bo nie jedno już w tej branży widzieli... Ja myślę że jeszcze Ojcu podziękujesz!!! Nie, ja to wiem 🐄🐮🐂🐃

No nie wiem. Ojciec swoje lata ma. Dobrze, że jeszcze łazi. Z jednej strony to może trzymać to przy życiu, z drugiej może to wykończyć. I głównie dlatego chciałem by z tym skończył (Ja niestety nie mam czasu by i to ogarniać). Więc nie wiem, czy to z mądrości, czy z nawyku raczej.

Opublikowano
18 minut temu, Aktis napisał:

Z jednej strony to może trzymać to przy życiu, z drugiej może to wykończyć

Myślę że to jego biznes i jego wybór za swoją kasę a Tobie nic do tego .śmigaj na etacie po 10 godzin i ciesz sie życiem 

Opublikowano

kasa akurat moją. Ale akurat kasa to tu najmniejszy problem. Po sąsiedzku podobnie sąsiad już co najmniej raz śmierci uciekł i wątpliwości zdrowia, ale byki musi chować. Takich myślę jest wielu.

Opublikowano

Energoutil zabierał krowę 2 tyg temu to miał na pace 3 szt po piorunie od 1 gospodarza jalowek po 700 kg cielnych.

Opublikowano
Dnia 12.09.2019 o 20:56, pedro2 napisał:

Lepiej w to miejsce rzepaku kupić bez żadnych fantastycznych specyfików. 

4zl/kg i biere 😈

Spokojnie ... Dostają jeszcze worek rzepakowki 😛

4 godziny temu, Aktis napisał:

kasa akurat moją. Ale akurat kasa to tu najmniejszy problem. Po sąsiedzku podobnie sąsiad już co najmniej raz śmierci uciekł i wątpliwości zdrowia, ale byki musi chować. Takich myślę jest wielu.

To się ciesz

Opublikowano

I lepiej nie bedzie bo  część ludzi myśli jak bananek, ludzie polikwidują bydło  to za 2 lata bedzie mega cena wiec wstawiam cielaków jak nigdy. U mnie to samo 90% ludzi stada bedzie likwidować ale gość ma 300 sztuk opasa  i myśli jak bananek i buduje wiatę na 100 sztuk kolejnych szczegół ze sprzedawał po 4, 6 hehehe. czyli bydła i za 2 lata będzie tyle samo co teraz , do tego import z USA i mercosul wiec za 2 lata żeby kilogram knura i maciory więcej nie kosztował ja byk.

Opublikowano

A wie ktoś ile płacą za popada w takiej Argentynie? Znajoma blisko rok temu tam była na wakacjach, to mówiła, że za steka płaciła coś koło 15 zeta. U nas pewnie kilka razy tyle. Więc ciekawi mnie ile tam płacą hodowcy za kg mięsa.

Opublikowano

Ach jak ja uwielbiam te polskie narzekanie, tak pisiory wybiły nie jestem ich zwolennikiem ale to asf nie zależy od nich - nie doszukiwałbym się teorii spiskowych. Jak radzą sobie z problemem to druga sprawa. Co do bydła, panowie Wy naprawdę myslicie, że jak ktoś buduje obiekt za kilkaset tysięcy to dlatego bo "mu się wydaje" po to, żeby przez chwilę zarobic? To są inwestycje długofalowe, trzeba wiele czynników przemyśleć, przeanalizować. Jeden ma warunki do opasu, inny na produkcję trzody, jeszcze inny woli po prostu prace przy trzodzie. Ceny bydła spadły, ale realna cena hf oscylowała w granicach 6,5-7 zł netto, 7,5 zł to już baardzo wysoka, ale tak było. Teraz spadła do ok. 6 zł netto. Hodowla opasow już wtedy nie była jakoś super biznesem, przede wszystkim jeśli chodzi o hf czy cb.

• Haha 1
Opublikowano

Siara... Nie chcę mi się z tobą gadać!!! 

Apropos... 

Witam. Cennik. Byki.hf. 6-6.2 ncb 6.3-6.4 miesny 6.7-6.8. Krowa do 5. Jalowka do 7. Wsady aktualne. Bydlo pourazowe tez. I uboj  z Koniecznosci. Kupujemy tez bydlo na wbc,...pozdrawiam.

Taka tam specyficzna firemka 😁

Opublikowano
45 minut temu, Berthold napisał:

Siara... Nie chcę mi się z tobą gadać!!! 

Apropos... 

Witam. Cennik. Byki.hf. 6-6.2 ncb 6.3-6.4 miesny 6.7-6.8. Krowa do 5. Jalowka do 7. Wsady aktualne. Bydlo pourazowe tez. I uboj  z Koniecznosci. Kupujemy tez bydlo na wbc,...pozdrawiam.

Taka tam specyficzna firemka 😁

Rozreklamuj wybawców umęczonych chłopskich dusz..😊

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, k0b napisał:

Ach jak ja uwielbiam te polskie narzekanie, tak pisiory wybiły nie jestem ich zwolennikiem ale to asf nie zależy od nich - nie doszukiwałbym się teorii spiskowych. Jak radzą sobie z problemem to druga sprawa. Co do bydła, panowie Wy naprawdę myslicie, że jak ktoś buduje obiekt za kilkaset tysięcy to dlatego bo "mu się wydaje" po to, żeby przez chwilę zarobic? To są inwestycje długofalowe, trzeba wiele czynników przemyśleć, przeanalizować. Jeden ma warunki do opasu, inny na produkcję trzody, jeszcze inny woli po prostu prace przy trzodzie. Ceny bydła spadły, ale realna cena hf oscylowała w granicach 6,5-7 zł netto, 7,5 zł to już baardzo wysoka, ale tak było. Teraz spadła do ok. 6 zł netto. Hodowla opasow już wtedy nie była jakoś super biznesem, przede wszystkim jeśli chodzi o hf czy cb.

No k**wa debile wybili zdrowe swinki a dziki biegajo jebnienty PIS BANDYTY

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v