Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@ACoCieTo widzisz i stąd nieporozumienie bo rozmawialiśmy o handlarzu

Tak bywa może ktoś zna kierowcę i klasyfikatora od Kowalczyka tych co przyjeżdżają na Wielkopolskę proszę o telefon na pr

Opublikowano
2 godziny temu, ACoCieTo napisał:

Tak bywa może ktoś zna kierowcę i klasyfikatora od Kowalczyka tych co przyjeżdżają na Wielkopolskę proszę o telefon na pr

Do mnie przyjeżdża kierowca Arek ale też już nie byli trzy miesiące i nie przyjeżdżają chyba mają dosyć bydła

Opublikowano
2 minuty temu, kazik6 napisał:

to hf ile?

Właśnie ile? Mamy jednego bardzo aktywnego reprezentanta tego forum który jest w stanie rzeczowo odpowiedzieć na to pytanie... 

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Tak.

Ile kolego Adamie uchyl Rabka tajemnicy

Opublikowano

ludzie..! normalnie u mnie (woj łódzkie okolice piotrkowa tryb.) od 40 min pada deszcz... nie było czegoś takiego od 4 miesiecy, zaraz jade z nawozem na trawy i cielaków musze nakupic...😉😂

• Haha 3
Opublikowano
4 godziny temu, nexeqadore napisał:

Do mnie przyjeżdża kierowca Arek ale też już nie byli trzy miesiące i nie przyjeżdżają chyba mają dosyć bydła

Ja mam numer do Artura i jak dzwonię to odwlekają chyba dam sobie spokój,za dużo bydła mają 

Opublikowano
17 minut temu, Berthold napisał:

Właśnie ile? Mamy jednego bardzo aktywnego reprezentanta tego forum który jest w stanie rzeczowo odpowiedzieć na to pytanie... 

Ile kolego Adamie uchyl Rabka tajemnicy

Nie podpuszczaj. 

Opublikowano
Przed chwilą, AdamRo napisał:

Nie podpuszczaj. 

A co ty jesteś Lord Vader... Masz mroczną tajemnicę... Korzystamy z jednego forum daże cię szacunkiem, z uwagi na twoje wpisy. A pamiętaj że 90 % forumowiczów to rolnicy... Jesteś jak święty gral, tylko nikt nie musi cię znaleźć... Na Boga podziel się newsami z rolnikami... Chcesz żebyśmy myśleli że działasz na naszą szkodę??? Myślę że trzymasz z nami 

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, AdamRo napisał:

Całym sercem. Bądźmy dobrej myśli. Dobranoc.

Ja myślę że mimo iż rolnik ( chłop) prosty... To ten komentarz mówi za siebie niestety... DOBRANOC WIĘC 😖😖😖

Opublikowano
Dnia 14.07.2019 o 17:57, kanalia36 napisał:

To jakie  te wymogi???

Bo ja miałem mega plan na życie)))) 

100 puławiaków same loszki. ogrodzić kawałek pola przed dzikami  raz w tygodniu karmić je orzechami i ziemniakami ( dieta obozowa) i nigdy ich nie zapładniać tylko mieć i kasiorę liczyć 100 tys dotacji i 60 tys. świnia plus.  Za te 160 tys. te sto sztuk moge trzymać i raz w tygodniu nakarmić a niech reszta jarków i sołtysów sobie trzyma opasy za pięcioka na piwo

Matematyk widzę z kolegi jest pierwsza klasa .Tylko zwróć uwagę na kilka szczegółów przed zakupem puławiaków . .

Kupuje te maciorki ja mogę Tobie sprzedać sztuka 900zł netto  oczywiście z papierami .Mam stado zarodowe .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, AdamRo napisał:

Całym sercem. Bądźmy dobrej myśli. Dobranoc.

To ile Ty masz lat że przed 22 już idziesz spać🤔 o tej porze chodzą gówniarze i dziadki😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano
15 minut temu, Berthold napisał:

A co ty jesteś Lord Vader... Masz mroczną tajemnicę... Korzystamy z jednego forum daże cię szacunkiem, z uwagi na twoje wpisy. A pamiętaj że 90 % forumowiczów to rolnicy... Jesteś jak święty gral, tylko nikt nie musi cię znaleźć... Na Boga podziel się newsami z rolnikami... Chcesz żebyśmy myśleli że działasz na naszą szkodę??? Myślę że trzymasz z nami 

handlarzyna trzyma z rolnikami śmieszne

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

AdamRo tylko nie trzymaj z rolnikami jak Dariusz W też świety gral i darzony szacunkiem handlarz jakies pół roku temu)))))

Bo wiesz handlarze to jakby nie patrzeć same kanalie)))))))))))))))

Edytowane przez Gość
Opublikowano

cybulek niezle wytargowales. mi ponad 2 tyg temu za 11 mieszańców po 6.5 netto dał... a wczoraj koledze za samochod hfow juz po 7 netto...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v