Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zapewne ma jaja i fujare 

Ale to wiele nie mówi o cenie😊

Opublikowano
17 minut temu, debrzyna napisał:

Tak mysle jak nazwać moje ,bez jaj a z fujarą

A po co Ty im taką krzywdę zrobił ?, już nigdy nie dziabną 😊

Opublikowano

Jesteś niedoinformowany To ze nie biorą to mit Kastraty to najlepsza wołowina kulinarna Zadzwoń do ubojni jaka cena a nie do skopującego bo w/g nich to nic nie Idze 

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

już nigdy nie dziabną

A Twojego i tak dziabną wcześniej niż on dziabnie 

Opublikowano (edytowane)

Lepszy od jajowca I nie obrzyn, ja jaj nie obcinam ,zakładam gumę i same odpadają ,tak jak to sie robi w całym świecie gdzie bydło jest hodowane na pastwiskach a nie w oborach na łańcuchu 

Na takich pastwiskach Te białe kropki to moje baloty na zime

 

Edytowane przez debrzyna
Opublikowano
12 godzin temu, ACoCieTo napisał:

Sprzedawał ktoś ostatnio do Kowalczyka  jak z cenami chodzi mi o region wielkopolskie 

3 tyg pauza

 

Opublikowano
8 minut temu, komizmo napisał:

Podbijamy temat. Biznesmeny jak to skupują to zwracają uwagę lub nie biorą bo dzwonka nie ma?

To tylko potwierdza mój pogląd, że w Polsce handlem wołowiną zajmują się tylko głupie chamy nie mające pojęcia o hodowli bydła i o samej wołowinie...dla nich liczy się tylko szybki zysk kosztem hodowcy i konsumenta a szefowie porządnych restauracji kupują wołowinę z importu bo od rolnika kupić to droga przez mękę dla obu stron a kupując od chamów z mafii mięsnej nie wie nawet z jakiej rasy jest mięso. 

  • Like 1
Opublikowano

 sprzedane 3 sztuki ładnego  sima - WIEK 26-30 m...waga  sred. 850 kg brutto do Łuniewskich -cena 6,9 zł brutto ...MASAKRA O.o

Opublikowano
14 minut temu, ogarek napisał:

 sprzedane 3 sztuki ładnego  sima - WIEK 26-30 m...waga  sred. 850 kg brutto do Łuniewskich -cena 6,9 zł brutto ...MASAKRA O.o

Wiem że może i spore dla niektórych ale cena faktycznie MASAKRA.

  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048



    • Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v